67. obljetnica osnivanja kazališta "Gavella"

28. 05. 2020.

29. svibnja 1953. godine skupina mladih glumaca i redatelja, na čijem je čelu, kao "primus inter pares", bio dr. Branko Gavella, preuzela je zgradu "Malog kazališta" u Frankopanskoj 10 i osnovala je Zagrebačko dramsko kazalište. Zbog obnove prostora prva je predstava izvedena na gostovanju u Subotici, a naše je kazalište gledateljima otvorilo svoja vrata 30. listopada 1954., s "Golgotom" Miroslava Krleže, u režiji Branka Gavelle. Kroz više od šest desetljeća trajanja teatar u Frankopanskoj izrastao je u jednu od najcijenjenih i najpostojanijih kazališnih kuća u Zagrebu i Hrvatskoj. 1970. ime mu je promijenjeno u Dramsko kazalište "Gavella", kojem je kasnije dodano i "gradsko". U 67 godina postojanja teatru u Frankopanskoj se, kao i svakom kazalištu koje toliko traje, događalo mnogo toga, no najvrednijom se doima činjenica da smo još uvijek tu i da ne zaboravljamo, kako nas je podučio dr. Branko Gavella, temeljno naše uvjerenje: "umjetnički optimizam".

"Višnjik" A. P. Čehova u koprodukciji kazališta "Gavella" i HNK Osijek

27. 05. 2020.

Započeli smo sa on-line probama predstave "Višnjik“ A.P. Čehova koja će se u koprodukciji sa HNK Osijek izvesti početkom srpnja u sklopu 20. Osječkog ljeta kulture.

"Sanjam(o) predstavu" u kazalištu "Gavella"

26. 05. 2020.

U petak, 29. svibnja 2020., na 67. godišnjicu osnivanja kazališta, započinjemo projekt "Sanjam(o) predstavu". U očekivanju sanacije štete nakon nedavnog potresa, glumci kazališta "Gavella" rade i dalje."Sanjam(o) predstavu" je projekt kazališta "Gavella" u sklopu Gavelline daleKOVIDnice, a pod autorskim vodstvom Filipa Šovagovića, koji se odvija u tri faze: kratke snimljene scene, s glumicama i glumcima našeg ansambla prikazivat će se na Youtube kanalu kazališta i na društvenim mrežama. Prikazane će scene gledateljice i gledatelji biti pozvani komentirati i sugerirati nam nastavke, odgovorom na pitanje: "Što će se dalje događati?"

Aktivnosti u kazalištu "Gavella"

20. 05. 2020.

Zbog oštećenja izazvanih potresom kazalište "Gavella" – radi detaljnog tehničkog pregleda i sanacije štete – do daljnjega neće moći igrati predstave u svojoj dvorani u Frankopanskoj.

"Bez guglanja, molim!"

15. 05. 2020.

"Bez guglanja, molim!" kratki je Facebook kviz kazališta "Gavella".
Tijekom tri tjedna, kroz pet dana – od petka do utorka, s početkom u 20 h, po jedna glumica ili glumac iz našeg ansambla postavlja tri pitanja, na koja ćete odgovarati ispisujući odgovore na našoj Facebook stranici (fb.com/GavellaHR).

Gavellina deleKOVIDnica

24. 04. 2020.

Od ponedjeljka, 27. travnja kazalište Gavella započinje s projektom Gavellina dalekoKOVIDnica.
Na službenom YouTube kanalu kazališta Gavella omogućit ćemo publici da se prisjeti nekih predstava iz bogate arhive kazališta koje su bile rado gledane i dio su kolektivnog pamćenja publike teatra iz Frankopanske.

Svjetski dan kazališta

27. 03. 2020.

Svjetski dan kazališta je akcija koju je pokrenuo ITI - Međunarodni kazališni institut, a obilježava se od 1962., uvijek 27. ožujka, te se povezuje s otvorenjem prve kazališne sezone u Teatru nacija u Parizu.
Svake se godine, u kazalištima diljem Hrvatske, čita poruka koju je ove godine napisao Siniša Popović, glumac, nacionalni prvak Drame HNK u Zagrebu. Iz objektivnih razloga ove godine poruka neće biti pročitana niti u jednom kazalištu, pa je stoga, draga publiko, pročitajte sami.
A kazalištu i kazališnoj umjetnosti poželimo da se publika što prije vrati u gledalište, a glumci na scenu.

Otkazane sve aktivnosti u kazalištu "Gavella"

19. 03. 2020.

Zbog najnovijih mjera koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, kazalište "Gavella" do daljnjega otkazuje sve predstave, kao i rad blagajne. Povrat novca za ulaznice kupljene putem web-prodaje vrši sustav "Moje karte".

Radno vrijeme blagajne u vrijeme strožih mjera

16. 03. 2020.

Zbog strožih mjera u borbi protiv koronavirusa i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, blagajna kazališta "Gavella" radit će ponedjeljkom od 10 do 14 sati kada ćete moći dobiti sve informacije vezane uz zamjenu ili vraćanje kupljenih ulaznica.
Povrat novca za ulaznice kupljene putem web-prodaje vrši sustav "Moje karte". S obzirom na veliku gužvu, povrat će se vršiti "dan za dan" odnosno novac će biti na računu na dan za koji su bile kupljene ulaznice ili dan kasnije.

Otkazane sve izvedbe do 1. travnja 2020.

13. 03. 2020.

Zbog strožih mjera u borbi protiv koronavirusa, kazalište "Gavella" otkazuje sve izvedbe do 1. travnja 2020., uključujući i premijeru predstave "Posjet stare dame" Friedricha Dürrenmatta, u režiji Dore Ruždjak Podolski, koja se trebala održati u subotu, 28. ožujka 2020. O novom terminu premijere, kao i o izvedbama u travnju, pravovremeno ćemo informirati gledatelje i javnost.