Otkazuje se večerašnja izvedba predstave "Nosi nas rijeka"

28. 12. 2011.

Večerašnja izvedba predstave "Nosi nas rijeka" Elvisa Bošnjaka, u režiji Krešimira Dolenčića, otkazuje se zbog bolesti glumca. Kupljene ulaznice možete zamijeniti na blagajni kazališta, ili se za sve informacije raspitati na broj telefona blagajne - 01 4864 616.

Blagdanski popust u kazalištu "Gavella"

19. 12. 2011.

Kazalište "Gavella" je svojim vjerim posjetiteljima, i ove blagdanske dane pripremilo čak tri predstave po cijeni ulaznice od samo 20 kuna. U četvrtak, 22. prosinca pogledajte predstavu "Peer Gynt" Henrika Ibsena, u režiji Aleksandra Popovskog. U srijedu, 28. prosinca pogledajte predstavu "Nosi nas rijeka" Elvisa Bošnjaka u režiji Krešimira Dolenčića, a u četvrtak, 29. prosinca pogledajte predstavu "Četvrta sestra" Janusza Glowackog, u režiji Same M. Streleca, koja je proglašena najboljom na 15. Festivalu glumca te na 32. Danima satire. Poklonite si večer u kazalištu!

Gavellina poklon kartica idealan je poklon pod bor!

15. 12. 2011.

Kazalište "Gavella" je za blagdane osmislilo karticu kojom možete razveseliti svoje bližnje i pokloniti im jedinstven dar. Gavellina poklon kartica idealan je poklon pod bor! Od 15. do 31.12. po izuzetno povoljnoj cijeni, za samo 180 kuna, kupite 6 ulaznica za koje biste u slobodnoj prodaji izdvojili 420 kuna!
Informacije i kupnja kartice - na blagajni kazališta, svakim danom od 9,30 do početka predstave, ili na 01 4864 616.

Intenzivne probe predstave "Prolazi sve"

12. 12. 2011.

Na sceni kazališta "Gavella" intenzivno se odvijaju probe predstave "Prolazi sve" po dramskom tekstu Dubravka Mihanovića, u režiji Olivera Frljića, čija će premijera biti 7. siječnja 2012. Dramski tekst Dubravka Mihanovića, autora u zemlji i inozemstvu višestruko nagrađivanih komada "Bijelo" i "Žaba", na scenu teatra "Gavella" postavlja Oliver Frljić, trenutno jedan od najhvaljenijih redatelja ovih prostora, čije predstave, poput splitskih "Bakhi", riječkog "Turbofolka", ljubljanske "Proklet bio izdajica svoje domovine", beogradskog "Oca na službenom putu", ili zagrebačke "Mrzim istinu!", osvajaju nagrade gdje god se pojave, ali su jednako tako sposobne izazvati i glasno neslaganje. U predstavi igraju Jelena Miholjević, Ksenija Pajić, Dijana Vidušin, Ivana Roščić, Antonija Stanišić Šperanda, Barbara Nola, Amar Bukvić, Enes Vejzović, Janko Rakoš, Filip Križan i Sven Medvešek. Scenografiju potpisuju Oliver Frljić i Dubravko Mihanović, kostimografkinja je Sandra Dekanić, glazbu potpisuje Frano Đurović, koreografiju Irma Omerzo, a oblikovanje svjetla Zdravko Stolnik.

Nagrada Hrvatskog glumišta Mariti Ćopo

25. 11. 2011.

Na sinoćnjoj dodjeli nagrade Hrvatskog glumišta nagradu za najbolju kostimografiju osvojila je Marita Ćopo za kostime u predstavi "Tartuffe" J. B. P. Molierea u režiji Marca Sciaccaluge. Predstava je premijeru imala u rujnu 2010. postala je miljenica i publike i kritike te je u jednoj sezoni odigrala više od 50 puta.

Anja Šovagović Despot dobitnica grand prixa na 28. Susretima kazališta BiH

25. 11. 2011.

Na upravo završenim 28. Susretima kazališta Bosne i Hercegovine, stručni ocjenjivčki sud grad prix za najbolju žensku ulogu dodijelio Anji Šovagović Despot za ulogu Seke u predstavi "Nosi nas rijeka" Elvisa Bošnjaka u režiji Krešimira Dolenčića i produkciji GDK "Gavella". Na 28. Susretima kazališta Bosne i Hercegovine kazalište "Gavella" sudjelovalo je u konkurenciji još sedam teatara iz regije. Drama "Nosi nas rijeka" splitskog glumca i dramatičara Elvisa Bošnjaka, jedan je od onih tekstova koji osvajaju autentičnošću i životnošću. Predstavu "Nosi nas rijeka" možete pogledati na daskama teatra u Frankopanskoj 17. i 28. prosinca 2011.

Kazalište "Gavella" u Noći kazališta 2011.

14. 11. 2011.

I ove godine Kazalište "Gavella" sudjeluje u Noći kazališta. U subotu, 19. studenog 2011. u 19,00 sati na Velikoj sceni pogledajte "Ledu" Miroslava Krleže, u režiji Borisa Svrtana a u 22,30, također na Velikoj sceni, monodramu "Cicibela" Miljenka Smoje, u režiji i izvedbi Vlaste Knezović. Ulaznice za obje predstave po cijeni od 10 kuna, mogu se kupiti, isključivo u subotu 19.11., na blagajni kazališta.

Gostovanje "Izbora" Davida Mameta u produkciji Ludens teatra u kazalištu "Gavella"

09. 11. 2011.

U subotu, 12. te u nedjelju, 13. studenog 2011. u 19,30 sati na sceni kazališta "Gavella" gostovat će Ludens teatar s predstavom "Izbori" Davida Mameta u režiji Daria Harjačeka. Dva tjedna nakon koprivničke premijere i velikog zanimanja koje je predstava pobudila upravo zbog svoje aktualnosti, i zagrebačka publika ima priliku vidjeti ovu suvremenu, aktualnu i urnebesnu komediju. Redatelj predstave je Dario Harjaček, scenografkinja Dinka Jeričević, kostimografkinja Marita Ćopo, a igraju Sven Šestak, Vladimir Tintor, Jelena Hadži-Manev i Dean Krivačić.

Još jedno priznanje Studiju Cuculić

02. 11. 2011.

Plakat za predstavu "Dundo Maroje" Gradskog dramskog kazališta "Gavella", autora Vanje Cuculića, osvojio je prvu nagradu, na 13. Internacionalnom
biennalu kazališnih plakata u Poljskoj. Plakat za predstavu u produkciji Gradskog dramskog kazališta "Gavella" izabran je između 547 pristiglih plakata. Studio Cuculić je prije dvije godine na istom natječaju dobio počasno priznanje za plakat za predstavu " Ilijada 2001.".Nagrađeni plakati (pa tako i plakat "Dundo Maroje") bit će izloženi od 23. studenog 2011. do 31 siječnja 2012. u predvorju kazališta Wanda Siemaszkowa Theatre u Rzeszówu.

Otkazana izvedba predstave "Duh"

17. 10. 2011.

Predstava "Duh", koja se trebala odigrati u četvrtak, 20. listopada, otkazuje se zbog tehničkih razloga. Sve informacije vezane uz zamjenu kupljenih ulaznica možete dobiti u propagandi kazališta, na broj telefona 4864 601, na blagajni kazališta u Frankopanskoj 10, svakim danom od 9,30 do 19,30 ili na broj telefona blagajne - 4864 616.