Gostovanje Ateljea 212 u Kazalištu "Gavella"

23. 12. 2008.

U subotu, 27. prosinca 2008. u 19,30 sati u GDK "Gavella" gostuje legendarni Atelje 212 iz Beograda sa predstavom "Posjetitelj" Erica-Emmanuela Schmitta, u režiji Ljiljane Todorović. U predstavi, pored Vojislava Brajovića i Dragana Nikolića igraju Anđelka Simić i Branislav Trifunović, dramaturgiju potpisuje Jovan Ćirilov, scenografiju darko Nedeljković, a kostimografkinja je Snežana Pešić - Rajić.

Premijera "Brane" Conora Mc Phersona u režiji Mateje Koležnik

19. 12. 2008.

U četvrtak, 18. prosinca 2008. s početkom u 19,30 sati premijerno je izvedena predstava "Brana" Conora McPhersona, u režiji gošće iz Slovenije, Mateje Koležnik. U predstavi u kojoj se Conor McPherson, istovremeno vrlo vješto i posve nenametljivo, poigrava s pričom kao formom i emocijom kao sadržajem, vjerujući da je ljudska bliskost, posvuda i uvijek, ipak moguća i nadasve - ljekovita, igraju Dražen Kühn, Sven Medvešek, Sven Šestak, Ozren Grabarić i Ksenija Pajić, dramaturg je Dubravko Mihanović, scenografiju potpisuje Ivo Knezović, a kostimografiju Mirjana Zagorec.

Otkazane "Ribarske svađe"

09. 12. 2008.

Izvedbe predstave "Ribarske svađe" koje su se trebale odigrati 12. i 13. prosinca 2008. otkazane su zbog bolesti glumca.

Preminuo dramatičar, pjesnik i pripovjedač Pero Budak, prvi direktor kazališta "Gavella"

04. 12. 2008.

U četvrtak, 4. prosinca 2008., u 92. godini života preminuo je dramatičar, pjesnik i pripovjedač Pero Budak, prvi direktor kazališta "Gavella".I spraćaj Pere Budaka bit će u ponedjeljak, 8. prosinca 2008. u 11,40 sati, u krematoriju na Mirogoju.

Dodijeljene Nagrade hrvatskog glumišta

25. 11. 2008.

Na sinoćnjoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta Kazalište "Gavella" potvrdilo je svoje tri nominacije. Nataša Janjić je za ulogu Helene u "Snu Ivanjske noći" Williama Shakespearea i režiji Aleksandra Popovskog osvojila nagradu za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, Ozren Grabarić je za ulogu Vratila u istoj predstavi nagrađen nagradom za sporednu mušku ulogu, a NUMEN je nagrađen za scenografiju. Predstava je nedavno proslavila 50. izvedbu.

Uoči 50. izvedbe "San Ivanjske noći" osvojio pet nagrada na "Festivalu bez prijevoda" u Užicama

17. 11. 2008.

U snažnoj konkurenciji kazališnih produkcija iz regije, u odabiru izbornika Bojana Munjina, "San Ivanjske noći" kazališta "Gavella" na "Festivalu bez prijevoda" u Užicama osvojio je čak pet nagrada "Ardalion" koje u kazalište "Gavella" stižu nakon što je "San Ivanjske noći" proglašen najboljom predstavom na 23. "Gavellinim večerima", te uoči njegove 50. izvedbe u manje od godinu dana nakon premijere, što samo potvrđuje izniman dosadašnji uspjeh ove predstave kod publike.

Preminula kostimografkinja Jasna Novak

11. 11. 2008.

Noćas je u Zagrebu, nakon duge i teške bolesti preminula naša draga kolegica i prijateljica, kostimografkinja Jasna Novak, jedna od suosnivača teatra u Frankopanskoj. Njezinim odlaskom kazalište "Gavella" izgubilo je osobu koja je svoju cjelokupnu jedinstvenu ljudsku i umjetničku energiju darovala kazalištu.

GDK "Gavella" u Srbiji

07. 11. 2008.

GDK "Gavella" dobilo je poziv da s predstavom "San Ivanjske noći" Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog, gostuje u Srbiji. Turneja obuhvaća tri grada, u Beogradu, u legendarnom Ateljeu 212 10.studenog, u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu 11. studenog te 13. studenog na jugoslovenskom pozorišnom festivalu pod nazivom "Festival bez prevoda" u Užicama.

Gostovanje SLG iz Celja s predstavom "O miševima i ljudima"

04. 11. 2008.

U subotu, 8. studenog 2008. u DGK "Gavella" gostovat će Slovensko Ljudsko Gledališče iz Celja sa predstavom "O miševima i ljudima" Johna Steinbecka i režiji Same M. Strelca.
U predstavi igraju Aljoša Koltak, Tarek Rashid, Miro Podjed, Renato Jenček, kostimografiju potpisuje Leo Kulaš, scenografiju sam redatelj, Samo M. Strelec, a skladatelj je Uroš Damjan. Predstava će imati prijevod na hrvatski jezik.

Zatvorene 23. "Gavelline večeri"

30. 10. 2008.

Dodjelom nagrade "dr. Branko Gavella", koju je osvojila predstava "San Ivanjske noći" Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog, i produkciji GDK "Gavella", završene su 23. Gavelline večeri. ". Najbolja je predstava nagrađena i plaketom i novčanom nagradom "Vjesnika", jednog od medijskih pokrovitelja "Večeri". U obrazloženju ocjenjivačkog suda što ga je pročitala Jasna Bilušić, uz ostalo se ističe da je riječ o predstavi koja na čudesan način osuvremenjuje prilično zahtjevan Shakespeareov klasični predložak, te ga - ne unižujući, približava ukusu modernog gledatelja.