U subotu, 8. studenog 2008. u DGK "Gavella" gostovat će Slovensko Ljudsko Gledališče iz Celja sa predstavom "O miševima i ljudima" Johna Steinbecka i režiji Same M. Strelca.
Redatelj uspješnice kazališta "Gavella", dosad višestruko nagrađivane "Četvrte sestre", Samo M. Strelec, na pozornici teatra u Frankopanskoj ovaj će nam put predstaviti svoju viziju vjerojatno najpoznatijeg dramskog teksta Johna Steinbecka, dobitnika Pulitzerove nagrade i Nobelove nagrade za književnost. Drama "O miševima i ljudima" oslikava Ameriku u vrijeme čuvene krize 30-ih, donoseći napetu, emotivnu i humorom obojanu priču o živopisnom putovanju dvojice sezonskih radnika, Georgea i Lennieja, koji će na jednoj farmi doživjeti nešto što će im zauvijek promijeniti život. Tekst "O miševima i ljudima" svoju je veliku popularnost potvrdio trima filmskim uprizorenjima, iz 1932., 1982. i 1992., od kojih je u posljednjem igrao i John Malkovich. I slovenska predstava, svojevrsni "scenski western", kroz
niz iznimnih uloga progovara o turbulentnom vremenu koje je uvelike sličilo ovom našem...
U predstavi igraju Aljoša Koltak, Tarek Rashid, Miro Podjed, Renato Jenček, kostimografiju potpisuje Leo Kulaš, scenografiju sam redatelj, Samo M. Strelec, a skladatelj je Uroš Damjan. Predstava će imati prijevod na hrvatski jezik.