Bojana Gregorić Vejzović dobitnica je nagrade "Vladimir Nazor"

15. 05. 2024.

Bojana Gregorić Vejzović dobitnica je godišnje nagrade „Vladimir Nazor“ za ulogu majke u predstavi „Majka" Floriana Zellera, u režiji Enesa Vejzovića, u produkciji kazališta „Gavella i Ludens Teatra“.

Otkazuju se izvedbe predstave "Medeja"

06. 05. 2024.

Izvedbe predstave "Medeja" koje su se trabale održati u ponedjeljak 6. svibnja i ponedjeljak 13. svibnja otkazuju se zbog bolesti. Sve informacije vezane uz zamjenu kupljenih ulaznica možete dobiti na blagajni kazališta, od 10,00 sati do početka predstave ili na broj telefona 01 4864 616.

Svečana 50. izvedba predstave "Hotel Zagorje"

03. 05. 2024.

U subotu, 4. svibnja 2024. u kazalištu „Gavella“ održat će se svečana 50. izvedba autorskog prjekta Anice Tomić i Jelene Kovačić "Hotel Zagorje" prema motivima romana Ivane Bodrožić.Predstava je osvojila Nagradu hrvatskog glumišta 2020. godine, nagradu za najbolju predstavu na Festivalu glumca 2021., nagradu za najbolju predstau u cjelini na Marulićevim danima, 2021. i nagradu „Nenad Šegvić“ za najbolju predstavu Festivala malih scena 2022. godne. Anica Tomić dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta za najbolju režiju, nagrade za ražiju na Marulićevim danima, te na Festivalu malih scena u Rijeci. Dijana Vidušin dobitnica je nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na Marulićevim danima kao i nagradu žirija čitatelja „Slobodne Dalmacije“. U predstavi igraju: Dijana Vidušin, Ksenija Pajić, Parica Martinović, Bojana Gregorić Vejzović, Lana Meniga, Anotnija Stanišić Šperanda, Ivana Bolanča, Tena Nemet Brankov i Đorđe Kukuljica. Autor glazbe je Nenad Kovačić, scenograf i autor video projekcija Igor Vasiljev, koreografkinja je Lada Petrovski Ternovšek, kostimografkinja Marita Ćopo a oblikovanje svjetla potpisuje Zdravko Stolnik.

Otkazuje se večerašnja izvedba predstave "Majka"

02. 05. 2024.

Večerašnja izvedba predstava "Majka" otkazuje se zbog bolesti. Sve informacije vezane uz zamjenu kupljenih ulaznica možete dobiti na blagajni kazališta, od 10,00 sati do početka predstave ili na broj telefona 01 4864 616.

Privremeno radno vrijeme blagajne

23. 04. 2024.

Danas i sutra, 23. i 24. travnja, blagajna kazališta "Gavella" radit će od 14,00 sati do početka predstave. Hvala vam na razumijevanju.

14. KRADU u kazalištu "Gavella"

23. 04. 2024.

U utorak, 23. travnja 2024. u kazalištu „Gavella“ započet će ovogodišnji KRADU, koji će trajati sve do 27. travnja. Kazališna revija Akademije dramske umjetnosti (KRADU) bijenalna je revija kazališnog stvaralaštva studenata Akademije. Revija je nastala iz potrebe da studenti izvedbenih umjetnosti predstave svoje umjetničko djelovanje široj javnosti. U dosadašnjih trinaest izdanja, izvedeno je više od pedeset ispitnih predstava produciranih u sklopu Studija glume, Studija kazališne režije i radiofonije te Studija produkcije.

Premijera predstave "Medeja" u režiji Franke Perković

17. 04. 2024.

U petak, 19. travnja 2024., na sceni kazališta "Gavella" održat će se premijera predstave "Medeja" po Euripidovu tekstu, u režiji Franke Perković. Medeja, ime koje predstavlja jedan od rijetkih preostalih tabua, pred nas postavlja više pitanja nego što nudi odgovora. Na koji način gledamo ženu koja je sastavljena od proturječnosti? Medeja je tragična junakinja dok ne počini najgori zločin, ona je i divlja, zazorna strankinja, ali i mudra, pametna i razborita, prihvaćena naša, ona je majka i nemajka, malo božanstvo i punokrvno ljudsko biće, u njoj razlijevaju i ljubav i očaj i žudnja i mržnja, njen se svijet raspada dok svijet oko nje zaziva na sklad i red i stabilnost. Na koji način gledati Medeju, kao mit, kao sudbinu jedne žene, a možda i više njih, ili kao kolektivno prokletstvo? Ili je ona u svojoj drugosti, uvijek osuđena na nečiji pogled, projekciju i predrasudu pred kojima izmiče? Predstava "Medeja" propituje na koji način uopće možemo gledati tragediju i patnju, odlazak s one strane, u sve mračno i nevidljivo, sve čega se bojimo, o čemu ne možemo ni govoriti pa radije, kao djeca, zažmirimo i brojimo do deset.

Privremeno radno vrijeme blagajne

08. 04. 2024.

U ponedjeljak, 8. travnja blagajna kazališta "Gavella" radit će od 10,00 do 12,00 te od 17,30 do početka predstave. Hvala na razumijevanju.

Radno vrijeme blagajne

28. 03. 2024.

U petak, 29. ožujka i subotu, 30. ožujka, blagajna kazališta "Gavella" neće raditi. Sve ulaznice možete kupiti internetom ili pričekati utorak, 2. travnja.
Sretan Uskrs!

Obilježavanje Svjetskog dana kazališta

27. 03. 2024.

Svake se godine 27. ožujka u tisućama kazališta širom svijeta obilježava Svjetski dan kazališta. Na taj dan imamo prigodu podsjetiti javnost na snagu, poruku i značaj izvedbenih umjetnosti i umjetničkog stvaralaštva.