Premijera predstave "Obavezan smjer" u Tunelu Grič

11. 12. 2020.

U subotu, 12. prosinca 2020. u 19,00 sati, u Tunelu Grič održat će se premijera autorskog projekta Enesa Vejzovića „Obavezan smjer“.
Autor koncepta, teksta i režije je Enes Vejzović, scenografkinja i kostimografkinja je Marita Ćopo, autor glazbe Nenad Kovačić, oblikovanje svjetla potpisuje Zdravko Stolnik, a dramaturški suradnik je Dubravko Mihanović.
U predstavi igraju: Amar Bukvić, Ana Kvrgić, Barbara Nola, Bojana Gregorić Vejzović, Darko Stazić, Đorđe Kukuljica, Filip Križan, Hrvoje Klobučar, Ivan Grčić, Ivana Bolanča, Janko Rakoš, Nenad Cvetko, Sven Šestak, Tena Nemet Brankov, Ranko Zidarić i Mada Peršić.

Premijera "Usidrenih" u HNK Split

10. 12. 2020.

U petak, 11. prosinca 2020., u splitskom HNK će se održati premijera predstave "Usidrene" Elvisa Bošnjaka,u režiji Anastasije Jankovske i koprodukciji triju kazališta - splitskog HNK, zadarskog HNK i kazališta"Gavella".

Redateljica predstave je Anastasija Jankovska, dramaturg Elvis Bošnjak, scenografkinja Vesna Režić, a kostime potpisuje Marita Ćopo. Autor glazbe je Matija Antolić, a koreograf Pravdan Devlahović. Oblikovatelj svjetla u HNK Split je Srđan Barbarić, a u kazalištu "Gavella" Zdravko Stolnik. U predstavi igraju: Davor Jureško, Anja Šovagović Despot, Snježana Sinovčić Šiškov, Goran Marković, Martina Čvek, Maruška Aras i Katarina Romac.
Zadarska premijera je 15. prosinca 2020.

U prodaju puštene ulaznice za "Obavezan smjer"

04. 12. 2020.

Od danas, 4. prosinca, u prodaji su ulaznice za predstavu "Obavezan smjer", autorski projekt Enesa Vejzovića. Ulaznice se prodaju isključivo na blagajni kazališta u Frankopanskoj 10, a radno vrijeme blagajne je od 10 do 13 sati i od 16 do 19 sati. Ulaz na predstavu je iz Mesničke ulice.

Preminuo Božidar Violić

30. 11. 2020.

S tugom smo primili vijest da nas je napustio doajen hrvatske kazališne režije Božidar Violić. Ostavio nam je niz nezaboravnih, nadahnutih predstava, kao i lucidnih, autentičnih misli o kazalištu, a povijest teatra u Frankopanskoj nezamisliva je bez naslova koje je redateljski potpisao. Profesor mnogim budućim umjetnicima, podučavao nas je ponajprije svojim predstavama, promišljenim, polemičnim, posvećenim zagledavanjem u samu srž kazališta. Nedostajat će nam njegova oštroumnost i specifičan humor, golemo kazališno znanje i vještina, njegov jedinstveni duh.

Radno vrijeme blagajne

29. 11. 2020.

Blagajna kazališta "Gavella" radi dvokratno - od 10 do 13 sati te od 16 do 19 sati. Podsjećamo da su u prodaji ulaznice za dvije izvedbe predstave "Zagreb 2020", koje će se održati u subotu, 5. prosinca u 17 i u 20 sati.

Radno vrijeme blagajne u petak i subotu

27. 11. 2020.

Zbog izvedbi predstave "Zagreb 2020" u Laubi, blagajna kazališta "Gavella", petak i subotu, 27. i 28. studenog, radit će do 19 sati. Izvedbe su u Laubi, kući za ljude i umjetnost, u 20 sati.

Tri nagrade kazalištu "Gavella"

24. 11. 2020.

Kazalište "Gavella", drugu godinu zaredom produciralo je najbolju dramsku predstavu u cjelini. "Hotel Zagorje", autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić prema motivima romana Ivane Bodrožić, proglašen je najboljom predstavom protekle sezone. Za najbolje redateljsko ostvarenje nagrađena je Anica Tomić za režiju "Hotela Zagorje". Antonia Mrkonjić, članica ansambla HNK u Osijeku, osvojila je nagradu za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, odigravši ulogu Anje u “Višnjiku” A.P. Čehova, u režiji Dražena Ferenčine i koprodukciji HNK u Osijeku, kazališta "Gavella" i Osječkog ljeta kulture.

Novo radno vrijeme blagajne

23. 11. 2020.

Od ponedjeljka, 23. studenog, blagajna kazališta "Gavella" radi dvokratno - od 10 do 12 sati te od 16 do 18 sati. Podsjećamo da su u prodaji ulaznice za dvije izvedbe predstave "Zagreb 2020", koje će se održati 27. i 28. studenog u Laubi.

Deset nominacija kazalištu "Gavella"

17. 11. 2020.

Na danas objavljenima nominacijama za Nagradu hrvatskog glumišta, kazalište “Gavella” ima 10 nominacija. U kategoriji za najbolju predstavu u cjelini nominirane su čak dvije predstave – “Hotel Zagorje” Anice Tomić i Jelene Kovačić, prema motivima romana Ivane Bodrožić te “Višnjik” Antona Pavloviča Čehova, u režiji Dražena Ferenčine i produkciji kazališta “Gavella”, HNK u Osijeku i Osječkog ljeta kulture. Za najbolje redateljsko ostvarenje nominirani su Anica Tomić, za režiju predstave “Hotel Zagorje” i Dražen Ferenčina, za režiju predstave “Višnjik”. U kategoriji glavne ženske uloge nominirana je Sandra Lončarić za ulogu Ranjevske u predstavi “Višnjik”, u kategoriji sporedne ženske uloge nominirane su Anja Đurinovć Rakočević za ulogu Varje u “Višnjiku” i Ksenija Pajić za ulogu Mame u “Hotelu Zagorje”. U kategoriji sporedne muške uloge nominiran je Miroslav Čabraja za ulogu Gajeva u “Višnjiku”. Antonia Mrkonjić, članica ansambla HNK u Osijeku, nominirana je za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina za ulogu Anje u “Višnjiku”. Jelena Kovačić I Anica Tomić nominirane su za dramatizaciju romana “Hotel Zagorje” Ivane Bodrožić. Svečana dodjela Nagrade hrvatskog glumišta održat će se 24. studenog uz izravan prijenos na prvom programu HRT-a.
Čestitamo svim nominiranima!

Radno vrijeme blagajne

16. 11. 2020.

Od ponedjeljka, 16. studenog, blagajna kazališta "Gavella" radit će svaki dan od 10 do 12 sati te od 16 do 18 sati, također, od danas su u prodaji ulaznice za dvije izvedbe predstave "Zagreb 2020", koje će se održati 27. i 28. studenog u Laubi.