Objavljene nominacije za nagradu Zlatni studio

10. 12. 2021.

Studio, najčitaniji televizijski tjednik petu godinu zaredom dodjeljuje Zlatni studio- svoju nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu.
U kategoriji najbolje kazališne glumice nominirana je Anja Šovagović Despot za ulogu Jakovice u predstavi "Usidrene" Elvisa Bošnjaka, i režiji Anastasje Jankovske nastale u koprodukciji kazališta "Gavella", HNK u Splitu i HNK u Zadru.
U kategoriji najboljeg kazališnog glumca nominiran je Živko Anočić za ulogu Katuriana u predstavi "Čovjek Jastuk" Martina Mc Donagha, u režiji Vanje Jovanovića.U kategoriji najbolje kazališne predstave nominirana je predstava "Čovjek Jastuk" Martina Mc Donagha, u režiji Vanje Jovanovića.
Nagradu dodjeljuju čitatelji, a glasa se u dva kruga putem kupona koji izlaze u Jutarnjem listu, i on-line na www.jutarnji.hr. Tko ulazi u drugi krug znat ćemo 7. siječnja 2022., a proglašenje pobjednika je 4. veljače u izravno televizijskom prijenosu.

Otkazuju se izvedbe predstave "Kako je počeo rat na mom otoku"

05. 12. 2021.

Izvedbe predstave "Kako je počeo rat na mom otoku" zakazane za 6. i 7. prosinca 2021., otkazuju se zbog bolesti glumca. Povrat kupljenih ulaznica može se izvršiti na blagajni kazališta, svakim danom, osim nedjeljom, od 10 do 13 sati te od 16 do 19 sati.

Radno vrijeme blagajne

30. 11. 2021.

Od srijede, 1. prosinca do petka 3. prosinca 2021. blagajna kazališta "Gavella" radit će samo poslijepodnevnu smjenu - od 16,00 do 19,00 sati.

Otkazuje se premijera predstave "Tena - kronika raspada jedne ljepote"

26. 11. 2021.

Premijera predstave "Tena – kronika raspada jedne ljepote" Borislava Vujčića, po motivima pripovijetke Josipa Kozarca, u režiji Dražena Ferenčine, nastale u koprodukciji kazališta "Gavella", Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci, Ludens teatra, Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar te Gradskog kazališta, najavljena za četvrtak, 2. prosinca 2021., te izvedba najavljena za četvrtak, 3. prosinca, otkazuju se zbog bolesti. Sve informacije o povratu kupljenih ulaznica možete dobiti na blagajni kazališta.

Hrvoje Klobučar nagrađen na 10. Bobijevim danima smijeha

25. 11. 2021.

Na 10. Bobijevim danima smijeha nagradu za najboljeg glumca osvojio je Hrvoje Kobučar za ulogu u predstavi "Zagreb 2020" Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića u režiji Filipa Šovagovića.

Otkazuje se premijera predstave "Djetinjstvo u Agramu"

22. 11. 2021.

Premijera predstave "Djetinjstvo u Agramu" Miroslava Krleže, u režiji Senke Bulić, nastale u koprodukciji kazališta "Gavella" i Festivala Miroslav Krleža, najavljena za utorak, 23. studenog 2021., te izvedba najavljena za četvrtak, 25, studenog, otkazuju se zbog bolesti. Sve informacije o povratu kupljenih ulaznica možete dobiti na blagajni kazališta.

Objavljene nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta

11. 11. 2021.

Na danas objavljenima nominacijama za Nagradu hrvatskog glumišta, kazalište “Gavella”, koje još uvijek predstave ne stvara i ne igra na vlastitoj pozornici, ima dvije nominacije. U kategoriji za najbolju predstavu u cjelini nominirana je predstava "Zagreb 2020.", žanrovski određen kao dramski koncert, autorski projekt Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića, premijerno izveden u studenom 2020. u Laubi, kući za ljude i umjetnost. Za sporednu mušku ulogu nominiran le Nikola Baće, za ulogu klauna u predstavi "Zagreb 2020."
Svečana dodjela Nagrade hrvatskog glumišta održat će se 24. studenog uz izravan prijenos na prvom programu HRT-a.

"Hotel Zagorje" dobitnik čak šest nagrada na 31. Marulićevim danima

26. 10. 2021.

Na upravo završenim 31. Marulićevim danima predstava „Hotel Zagorje“ osvojila je čak šest nagrada. Ocjenjivački sud 31. Marulićevih dana najboljom predstavom u cjelini proglasio je „Hotel Zagorje“, autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić prema motivima romana Ivane Bodrožić, nastalu u produkciji kazališta „Gavella“.

Preminuo Žarko Potočnjak

21. 10. 2021.

Napustio nas je Žarko Potočnjak, kolega i prijatelj, glumac karizmatičan i prepoznatljiv, intenzivno, šarmantno svoj, voljen od mnogih gledatelja raznih generacija. U svojoj naslovima, suradnjama i nagradama, predstavama, filmovima i serijama dojmljivoj biografiji, Žarko je između angažmana u kazalištu "Komedija" i onoga u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, čiji je prvak Drame bio, 18 godina kao glumac bio dio ansambla kazališta "Gavella". Tijekom ta skoro dva desetljeća na pozornici teatra u Frankopanskoj igrao je u djelima raznim žanrova i stremljenja, znatiželjno se prepuštajući redateljskim poetikama, zaigran i spreman za avanturu, izniklu iz pera Shakespearea i Čehova, Gogolja i Brechta, Držića i Krleže, Marinkovića, Brešana, Becketta...
Nedostajat će nam Žarkovo kazališno umijeće, vedrina i misao, njegova zaljubljenost u pozornicu, učenja i druženja, zajednički rad, razgovori, smijeh...

Preminula prof. Mira Muhoberac

01. 10. 2021.

Jučer je u Zagrebu iznenada preminula prof. Mira Muhoberac, nenadomjestiva osobnost hrvatskog kazališta, dugogodišnja suradnica teatra "Gavella" i "Gavellih večeri" kojima je bila predana kroničarka i oštroumna moderatorica razgovora nakon predstava. Nedostajat će nam Mićin duh, zapažanja i analize, njezini u dubinu pozornice zagledani tekstovi, čudesno poznavanje prošlosti i sadašnjosti umjetnosti kojom smo se zajedno bavili.

Slijedi na repertoaru

no photo

GDK Gavella na gostovanju

Što na podu spavaš

Četvrtak, 29. rujna 19:30 h

no photo

GDK Gavella na gostovanju

Hotel Zagorje

Četvrtak, 06. listopada 20:00 h

no photo

GDK Gavella na gostovanju

Što na podu spavaš
PREMIJERA u NP - u Sarajevo
Festival MESS

Nedjelja, 09. listopada 19:30 h