Otkazuje se premijera predstave "Tena - kronika raspada jedne ljepote"

26. 11. 2021.

Premijera predstave "Tena – kronika raspada jedne ljepote" Borislava Vujčića, po motivima pripovijetke Josipa Kozarca, u režiji Dražena Ferenčine, nastale u koprodukciji kazališta "Gavella", Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci, Ludens teatra, Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar te Gradskog kazališta, najavljena za četvrtak, 2. prosinca 2021., te izvedba najavljena za četvrtak, 3. prosinca, otkazuju se zbog bolesti. Sve informacije o povratu kupljenih ulaznica možete dobiti na blagajni kazališta.

Hrvoje Klobučar nagrađen na 10. Bobijevim danima smijeha

25. 11. 2021.

Na 10. Bobijevim danima smijeha nagradu za najboljeg glumca osvojio je Hrvoje Kobučar za ulogu u predstavi "Zagreb 2020" Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića u režiji Filipa Šovagovića.

Otkazuje se premijera predstave "Djetinjstvo u Agramu"

22. 11. 2021.

Premijera predstave "Djetinjstvo u Agramu" Miroslava Krleže, u režiji Senke Bulić, nastale u koprodukciji kazališta "Gavella" i Festivala Miroslav Krleža, najavljena za utorak, 23. studenog 2021., te izvedba najavljena za četvrtak, 25, studenog, otkazuju se zbog bolesti. Sve informacije o povratu kupljenih ulaznica možete dobiti na blagajni kazališta.

Objavljene nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta

11. 11. 2021.

Na danas objavljenima nominacijama za Nagradu hrvatskog glumišta, kazalište “Gavella”, koje još uvijek predstave ne stvara i ne igra na vlastitoj pozornici, ima dvije nominacije. U kategoriji za najbolju predstavu u cjelini nominirana je predstava "Zagreb 2020.", žanrovski određen kao dramski koncert, autorski projekt Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića, premijerno izveden u studenom 2020. u Laubi, kući za ljude i umjetnost. Za sporednu mušku ulogu nominiran le Nikola Baće, za ulogu klauna u predstavi "Zagreb 2020."
Svečana dodjela Nagrade hrvatskog glumišta održat će se 24. studenog uz izravan prijenos na prvom programu HRT-a.

"Hotel Zagorje" dobitnik čak šest nagrada na 31. Marulićevim danima

26. 10. 2021.

Na upravo završenim 31. Marulićevim danima predstava „Hotel Zagorje“ osvojila je čak šest nagrada. Ocjenjivački sud 31. Marulićevih dana najboljom predstavom u cjelini proglasio je „Hotel Zagorje“, autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić prema motivima romana Ivane Bodrožić, nastalu u produkciji kazališta „Gavella“.

Preminuo Žarko Potočnjak

21. 10. 2021.

Napustio nas je Žarko Potočnjak, kolega i prijatelj, glumac karizmatičan i prepoznatljiv, intenzivno, šarmantno svoj, voljen od mnogih gledatelja raznih generacija. U svojoj naslovima, suradnjama i nagradama, predstavama, filmovima i serijama dojmljivoj biografiji, Žarko je između angažmana u kazalištu "Komedija" i onoga u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu, čiji je prvak Drame bio, 18 godina kao glumac bio dio ansambla kazališta "Gavella". Tijekom ta skoro dva desetljeća na pozornici teatra u Frankopanskoj igrao je u djelima raznim žanrova i stremljenja, znatiželjno se prepuštajući redateljskim poetikama, zaigran i spreman za avanturu, izniklu iz pera Shakespearea i Čehova, Gogolja i Brechta, Držića i Krleže, Marinkovića, Brešana, Becketta...
Nedostajat će nam Žarkovo kazališno umijeće, vedrina i misao, njegova zaljubljenost u pozornicu, učenja i druženja, zajednički rad, razgovori, smijeh...

Preminula prof. Mira Muhoberac

01. 10. 2021.

Jučer je u Zagrebu iznenada preminula prof. Mira Muhoberac, nenadomjestiva osobnost hrvatskog kazališta, dugogodišnja suradnica teatra "Gavella" i "Gavellih večeri" kojima je bila predana kroničarka i oštroumna moderatorica razgovora nakon predstava. Nedostajat će nam Mićin duh, zapažanja i analize, njezini u dubinu pozornice zagledani tekstovi, čudesno poznavanje prošlosti i sadašnjosti umjetnosti kojom smo se zajedno bavili.

Radno vrijeme blagajne u utorak, 28.rujna

24. 09. 2021.

Zbog prekida u opskrbi električnom energijom, u utorak, 28. rujna, blagajna kazališta "Gavella" radit će samo poslijepodnevnu smjenu - od 16,00 do 19,00 sati.

Premijera predstave "Čovjek Jastuk" Martina Mcdonagha u produkciji kazališta "Gavella"

18. 09. 2021.

U petak, 17. rujna 2021. U 20,00 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka održala se premijera predstave "Čovjek Jastuk" Martina McDonagha u režiji Vanje Jovanovića i produkciji kazališta "Gavella". Nakon KUC-a Travno, kazalište "Gavella", znatno oštećeno u potresu, novu pozornicu za svoju prvu ovosezonsku premijeru pronašlo je na sceni Centra za kulturu Trešnjevka.

"Hotel Zagorje" proglašen najboljom predstavom 28. Festivala glumca

13. 09. 2021.

Na jučer završenom 28. Festivalu glumca nagradu "Vanja Drach" za najbolju predstavu u cjelini osvojila je predstava „Hotel Zagorje“ , autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić prema motivima romana Ivane Bodrožić u režiji Anice Tomić i produkciji kazališta „Gavella“.