Premijera predstave "Naš razred"

31. 03. 2022.

U subotu, 02. travnja 2022. U 20,00 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka održat će se premijera predstave "Naš razred" Tadeusza Słobodzianeka u produkciji kazališta "Gavella". Redatelj i scenograf predstave je Jasmin Novljaković, prevoditelj Mladen Martić, kostimografkinja i suradnica za scenski pokret je Jasminka Petek Krapljan. Autor glazbe je Šimun Matišić, oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik. U predstavi igraju Ivana Roščić, Antonija Stanišić Šperanda, Natalija Đorđević, Ivan Grčić, Hrvoje Klobučar, Janko Rakoš, Filip Križan, Ivica Pucar i Enes Vejzović

Svjetski dan kazališta

27. 03. 2022.

Svjetski dan kazališta obilježava se od 1962., uvijek 27. ožujka, a povezuje se s otvorenjem prve kazališne sezone u Teatru nacija u Parizu. Akcija je to koju je pokrenuo ITI - Međunarodni kazališni institut, međunarodna UNESCO-va udruga osnovana s ciljem povezivanja kazališnih ljudi te lakšeg protoka informacija. Svake se godine u tisućama kazališta svijeta čita međunarodna poruka čije pisanje organizira Međunarodni kazališni institut (ITI). Pisanje hrvatske poruke organizira Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, a ove godine ta čast je pripala našem dragom i uglednom hrvatskom književniku Dubravku Jelačiću Bužimskom.

Na izvedbe kazališta "Gavella" bez EU digitalne COVID potvrde

18. 03. 2022.

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 17. ožujka 2022. na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima, gdje su za posjetitelje osigurana sjedeća mjesta, može se prisustvovati samo uz predočenje ulaznice (bez EU digitalne COVID potvrde) uz obvezno korištenje medicinskih maski ili maski za lice.
To znači, da za prisustovanje izvedbama kazališta "Gavella" nije potrebna EU digitalna COVID potvrda.

Predstava "Jednaka noć" u Zvjezdarnici

11. 03. 2022.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba u okviru četvrtog Festivala svjetla sudjeluje i kazalište „Gavella“ s predstavom „Jednaka noć“. Festival će se održati od 16. do 22. ožujka s 32 svjetlosne atrakcije na 31 lokaciji u središtu grada. Autori koncepta su Filip Šovagović i Dubravko Mihanović. Autori tekstova su Jelena Miholjević, Dubravko Mihanović i Filip Šovagović.

Premijera predstave "Tena- kronika raspada jedne ljepote"

09. 03. 2022.

U utorak, 8. ožujka 2022. U 20,00 sati, u Kultrunom centru Travno, održana je premijera predstave "Tena – kronika raspada jedne ljepote" Borislava Vujčića, po motivima pripovijetke Josipa Kozarca, u režiji Dražena Ferenčine nastala u koprodukciji kazališta "Gavella", Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci, Ludens teatra, Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar te Gradskog kazališta Požega. I ova premijera kazališta "Gavella" održava se na alternativnoj lokaciji.

Premijera predstave "Djetinjstvo u Agramu"

22. 02. 2022.

U srijedu, 23. veljače 2022. U 20,00 sati, u Kultrunom centru Travno, održat će se premiejra predstave "Djetnjstvo u Agramu" Miroslava Krleže, u režiji Senke Bulić i koprodukciji kazališta "Gavella" i Festivala Miroslav Krleža. Ovo je još jedna u nizu premijera kazališta "Gavella" koje se zbog oštećenja nakon potresa održavaju na alternativnim lokacijama. Predstave je premijerno izvedenau sklopu Festivala Miroslav Krleža 01.srpnja 2021., u atriju Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža.

Radno vrijeme blagajne

19. 01. 2022.

Zbog početka radova na obnovi kazališta, radno vrijeme blagajne je radnim danom od 15,00 do 19,00 sati. Na dan igranja predstave, i subotom kad se igra predstava, blagajna radi sat vremena prije izvedbe na lokaciji igranja.
Vikendom blagajna ne radi.

Otkazuje se "Posjet stare dame"

08. 01. 2022.

Izvedbe predstave "Posjet stare dame" zakazane za 12., 13. i 14. siječnja 2022., otkazuju se zbog bolesti glumca. Povrat kupljenih ulaznica može se izvršiti na blagajni kazališta, svakim danom, osim vikendom, od 10 do 13 sati te od 16 do 19 sati.

Drugi krug glasovanja za Zlatni studio

07. 01. 2022.

Za najveću medijsku nagradu Zlatni studio koju je pokrenuo Jutarnji list, u drugi krug, zahvaljujući glasovima gledatelja, ušao je Živko Anočić za ulogu Katuriana u predstavi "Čovjek Jastuk" Martina McDonagha, u režiji Vanje Jovanovića, i produkciji kazališta "Gavella", čija je premijera bila u rujnu 2021. u Centru za kulturu Trešnjevka..
Za Živka možete dati svoj glas na https://www.jutarnji.hr/zlatni-studio/
Čestitamo i Anji Šovagović Despot koja je nominirana za najbolju filmsku glumicu za film "Plavi cvijet" Zrinka Ogreste.
Večer pobjednika, odnosno dodjele nagrada, tradicionalno će se održati 4. veljače na Prvom programu Hrvatske televizije u studiju "Anton Marti".

Preminuo Dragoljub Lazarov

28. 12. 2021.

Napustio nas je Dragoljub Lazarov, dugogodišnji član ansambla kazališta "Gavella". Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1979. godine, a još je tijekom studija surađivao s off teatrima "Pozdravi", "Histrioni", "K.P.G.T."... Od 1979. do 1989.godine kao član ansambla Teatra ITD, s predstavama "Mali Hamlet" i "Kontrabas" u režiji Zlatka Boureka, obilazi sve značajnije svjetske festivale i u domaćem okružju dobiva mnoge značajne nagrade. Neke od njih su Nagrada dramskih umjetnika 1987. godine, za ulogu Viteza, u režiji Joška Juvančića; Nagrada Festivala monodrama u Zemunu 1986. godine, za monodramu "Kontrabas" u režiji Zlatka Boureka; Nagrada Zlatni vijenac Festivala malih i eksperimentalnih scena u Sarajevu, za predstavu " Mali Hamlet" u režiji Zlatka Boureka. Na filmu surađuje s Lordanom Zafranovićem u "Okupaciji u 26 slika", Rajkom Grlićem u " Samo jednom se ljubi", Antunom Vrdoljakom u filmu "Povratak"... Od 1990. godine član je ansambla GDK "Gavella" u kojem je odigrao niz predstava, među njima i u „Četvrtoj sestri“ Janusza Glowackog, „Platonov ili Drama bez naslova“ A. P. Čehova, „Duh“ Margaret Edson, „Majstor i Margarita“ Mihaila Bulgakova, „Latinovicz“ Miroslava Krleže i Zlatka Viteza.

Ispraćaj Dragoljuba Lazarova bit će 5. siječnja 2022. u 12,40 na Krematoriju.