Premijera "Višnjika" u HNK Osijek

21. 01. 2021.

U petak, 22. siječnja 2021., u 20,00 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, održat će se premijera predstave "Višnjik", po drami A. P. Čehova, nastale u koprodukciji GDK "Gavella", HNK u Osijeku i 20. Osječkog ljeta kulture.
"Višnjik" je svoju osječku premijeru imao 6. srpnja na 20. Osječkom ljetu kulture, zagrebačku 13. rujna u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti. U predstavi igraju: Sandra Lončarić, Antonija Mrkonjić, Anja Đurinović Rakočević, Antonija Pintarić / Tara Rosandić, Miroslav Čabraja, Ivan Ćaćić, Ivan Grčić, Duško Modrinić, Antonija Stanišić Šperanda, Enes Vejzović, Davor Panić i Aljoša Čepl. Predstavu je režirao Dražen Ferenčina, po prijevodu Božidara Škriteka, dramaturg joj je Dubravko Mihanović, scenografiju potpisuju Dražen Ferenčina i Davor Molnar, kostimografkinja je Marita Ćopo, autor glazbe Igor Valeri, scenski pokret oblikovala je Maja Huber, a svjetlo su oblikovali Tomislav Kobia i Zdravko Stolnik

Preminuo Pero Kvrgić

23. 12. 2020.

Danas, 23. prosinca 2020., zauvijek nas je napustio Pero Kvrgić, naš kazališni učitelj, kolega i prijatelj, jedan od osnivača kazališta "Gavella", glumac za kojeg je teško reći čega je imao više: virtuoznosti ili jednostavnosti, marljivosti ili dara, nepretencioznosti ili mudrosti. Niz nezaboravnih uloga koje je odigrao na pozornici teatra u Frankopanskoj doima se nestvarnim, a Perin pogled i pristup kazalištu redovito su nas podsjećali kako lijepo, moćno i istinito može biti ono čime se bavimo, kao i da su san i stvarnost (sanjao je Pero s nama i kao maestralni Puk u Shakespeareovom "Snu Ivanjske noći"), transformativnost i običnost, iluzija i zbilja, na pozornici neraskidivo povezane. Riječima Puka, koje smo posudili od Andréa Bretona, a kojima bi Pero zatvarao svoj i naš "San": "Toliko daleko ide vjera u život, u ono što je u životu najkrhkije – u "realni život"– da se na kraju ta vjera gubi. Čovjek je nepopravljivi sanjar, iz dana u dan sve nezadovoljniji svojom sudbinom. On želi upoznati samo lakoću, trenutačnu, krajnju, svih stvari. Šume su ili bijele ili crne, nikad se neće spavati." Nedostajat ćeš nam silno, dragi naš Pero.

Nagrade 30. Marulićevih dana

18. 12. 2020.

Ocjenjivački sud 30. Marulićevih dana najboljom predstavom Festivala proglasio je predstavu “Kiklop” Ranka Marinkovića, u režiji Saše Anočića i produkciji kazališta “Gavella”. Kazalište u Frankopanskoj osvojilo je ukupno pet nagrada Marul: uz nagradu za najbolju predstavu Festivala, Saša Anočić osvojio je nagradu za najbolju režiju i za najbolju adaptaciju teksta, Franjo Dijak nagrađen je za ulogu Melkiora, a Zdravko Stolnik za oblikovanje svjetla.

Zahvala publici

13. 12. 2020.

Zahvaljujemo svima koji su izrazili zabrinutost – dobro smo, čuvamo sebe i druge, ponašamo se odgovorno. Dio tehnike kazališta koji je bio u direktnom kontaktu s osobom oboljelom od COVIDA je u samoizolaciji, a mi ostali s nestrpljenjem očekujemo nove izvedbe predstave 'Obavezan smjer' u Tunelu Grič. Pratite nas i saznajte nove datume!

Otkazuje se premijera "Obaveznog smjera"

12. 12. 2020.

Zbog pojave korona virusa među članovima tehnike kazališta "Gavella", a u cilju odgovornog djelovanja prema publici i ostalim zaposlenicima, otkazujemo večerašnju premijeru i sutrašnju izvedbu predstave "Obavezan smjer". Povrat kupljenih ulaznica se može izvršiti na blagajni kazališta.

Premijera predstave "Obavezan smjer" u Tunelu Grič

11. 12. 2020.

U subotu, 12. prosinca 2020. u 19,00 sati, u Tunelu Grič održat će se premijera autorskog projekta Enesa Vejzovića „Obavezan smjer“.
Autor koncepta, teksta i režije je Enes Vejzović, scenografkinja i kostimografkinja je Marita Ćopo, autor glazbe Nenad Kovačić, oblikovanje svjetla potpisuje Zdravko Stolnik, a dramaturški suradnik je Dubravko Mihanović.
U predstavi igraju: Amar Bukvić, Ana Kvrgić, Barbara Nola, Bojana Gregorić Vejzović, Darko Stazić, Đorđe Kukuljica, Filip Križan, Hrvoje Klobučar, Ivan Grčić, Ivana Bolanča, Janko Rakoš, Nenad Cvetko, Sven Šestak, Tena Nemet Brankov, Ranko Zidarić i Mada Peršić.

Premijera "Usidrenih" u HNK Split

10. 12. 2020.

U petak, 11. prosinca 2020., u splitskom HNK će se održati premijera predstave "Usidrene" Elvisa Bošnjaka,u režiji Anastasije Jankovske i koprodukciji triju kazališta - splitskog HNK, zadarskog HNK i kazališta"Gavella".

Redateljica predstave je Anastasija Jankovska, dramaturg Elvis Bošnjak, scenografkinja Vesna Režić, a kostime potpisuje Marita Ćopo. Autor glazbe je Matija Antolić, a koreograf Pravdan Devlahović. Oblikovatelj svjetla u HNK Split je Srđan Barbarić, a u kazalištu "Gavella" Zdravko Stolnik. U predstavi igraju: Davor Jureško, Anja Šovagović Despot, Snježana Sinovčić Šiškov, Goran Marković, Martina Čvek, Maruška Aras i Katarina Romac.
Zadarska premijera je 15. prosinca 2020.

U prodaju puštene ulaznice za "Obavezan smjer"

04. 12. 2020.

Od danas, 4. prosinca, u prodaji su ulaznice za predstavu "Obavezan smjer", autorski projekt Enesa Vejzovića. Ulaznice se prodaju isključivo na blagajni kazališta u Frankopanskoj 10, a radno vrijeme blagajne je od 10 do 13 sati i od 16 do 19 sati. Ulaz na predstavu je iz Mesničke ulice.

Preminuo Božidar Violić

30. 11. 2020.

S tugom smo primili vijest da nas je napustio doajen hrvatske kazališne režije Božidar Violić. Ostavio nam je niz nezaboravnih, nadahnutih predstava, kao i lucidnih, autentičnih misli o kazalištu, a povijest teatra u Frankopanskoj nezamisliva je bez naslova koje je redateljski potpisao. Profesor mnogim budućim umjetnicima, podučavao nas je ponajprije svojim predstavama, promišljenim, polemičnim, posvećenim zagledavanjem u samu srž kazališta. Nedostajat će nam njegova oštroumnost i specifičan humor, golemo kazališno znanje i vještina, njegov jedinstveni duh.

Radno vrijeme blagajne

29. 11. 2020.

Blagajna kazališta "Gavella" radi dvokratno - od 10 do 13 sati te od 16 do 19 sati. Podsjećamo da su u prodaji ulaznice za dvije izvedbe predstave "Zagreb 2020", koje će se održati u subotu, 5. prosinca u 17 i u 20 sati.

Slijedi na repertoaru

no photo

GDK Gavella na gostovanju

Predstava "Zagreb 2020" izvodi se na Danima satire u GSK "Kerempuh", Zagreb

Utorak, 15. lipnja 20:00 h

no photo

GDK Gavella na gostovanju

Predstava "Hotel Zagorje" gostuje u Dubrovniku

Petak, 18. lipnja 20:00 h

no photo

GDK Gavella na gostovanju

Predstava "Hotel Zagorje" gostuje u Dubrovniku

Subota, 19. lipnja 20:00 h