Premijera predstave "Obavezan smjer" u Tunelu Grič

28. 03. 2021.

U utorak, 30. ožujka 2021. u 19,00 sati, u Tunelu Grič održat će se premijera autorskog projekta Enesa Vejzovića „Obavezan smjer“. Nakon otkazivanja premijere u prosincu 2020. zbog pogoršanja epidemiološke situacije kazalište „Gavella“ se vraća u Tunel Grič.

U prodaji ulaznice za predstavu "Obavezan smjer"

27. 03. 2021.

Predstava "Obavezan smjer" autorski projekt Enesa Vejzovića, čije smo dvije izvedbe odigrali u prosincu, a premijeru morali odgoditi - opet je na repertoaru. Zbog specifičnosti prostora u kojem se igra predstava - Tunela Grič, i epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi, ulazak u tunel organiziran je u grupama od najviše 4 osobe koje su došle zajedno. Početak izvedbe za pojedinu grupu je svakih deset minuta i naznačen je na ulaznici. Početak izvedbe za prvu grupu je u 19,00 sati, a za posljednju u 20,30 sati. Predstava traje 40-ak minuta.
Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni kazališta i na www.gavella.hr

Obilježavanje Svjetskog dana kazališta

26. 03. 2021.

Svjetski dan kazališta obilježava se od 1962., uvijek 27. ožujka, a povezuje se s otvorenjem prve kazališne sezone u Teatru nacija u Parizu. Akcija je to koju je pokrenuo ITI - Međunarodni kazališni institut, međunarodna UNESCO-va udruga osnovana s ciljem povezivanja kazališnih ljudi te lakšeg protoka informacija. Svake se godine u tisućama kazališta svijeta čita međunarodna poruka čije pisanje organizira Međunarodni kazališni institut (ITI) a ta je čast ove godine pripala Hellen Mirren, filmskoj i kazališnoj glumici. Za Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana kazališta poruku je napisala Branka Cvitković, nacionalna dramska prvakinja.

Predstave kazališta "Gavella" u KUC-u Travno

05. 03. 2021.

Kazalištu "Gavella" u ožujku, travnju i svibnju dom će postati KUC Travno, u ulici Božidara Magovca 17, gdje ćemo igrati naše predstave "Zagreb 2020“, "Cigla" "Kiklop" i "Hotel Zagorje". Ciklus započinjemo izvedbama predstave "Zagreb 2020", autorskog projekta Filipa Šovagovića i Dubravka Mihanovića, čiju smo premijeru odigrali u studenom u Laubi, i koja je na rasporedu 11. i 12. ožujka u 19,30 sati, te 18. i 19. ožujka u 19,00 sati. "Ciglu", nastalu po tekstu Filipa Šovagovića, u režiji Krešimira Dolenčića, možete pogledati 25. i 26. ožujka u 19,30 sati, a predstavu koja je obilježila 2019. godinu u kazalištu – "Kiklop" Ranka Marinkovića, u režiji Saše Anočića, pogledajte 7., 8. i 9. travnja. "Hotel Zagorje", autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić prema motivima romana Ivane Bodrožić, u režiji Anice Tomić, najbolja predstava hrvatskog glumišta u 2020. godini, na rasporedu KUC-a Travno je 21., 22. i 23. travnja.
Ulaznice za sve predstave se mogu kupiti na blagajni kazališta "Gavella", Frankopanska 10, od 10 do 13 sati, te od 16 do 19 sati; te na blagajni KUC-a Travno, na dan izvedbe – dva sata prije početka predstave, kao i na www.gavella.hr

Dvokratni rad blagajne

04. 03. 2021.

Od petka, 5. ožujka 2021. blagajna kazališta “Gavella” radit će od 10 do 13 sati, te od 16 do 19 sati.

Premijera "Višnjika" u HNK Osijek

21. 01. 2021.

U petak, 22. siječnja 2021., u 20,00 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, održat će se premijera predstave "Višnjik", po drami A. P. Čehova, nastale u koprodukciji GDK "Gavella", HNK u Osijeku i 20. Osječkog ljeta kulture.
"Višnjik" je svoju osječku premijeru imao 6. srpnja na 20. Osječkom ljetu kulture, zagrebačku 13. rujna u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti. U predstavi igraju: Sandra Lončarić, Antonija Mrkonjić, Anja Đurinović Rakočević, Antonija Pintarić / Tara Rosandić, Miroslav Čabraja, Ivan Ćaćić, Ivan Grčić, Duško Modrinić, Antonija Stanišić Šperanda, Enes Vejzović, Davor Panić i Aljoša Čepl. Predstavu je režirao Dražen Ferenčina, po prijevodu Božidara Škriteka, dramaturg joj je Dubravko Mihanović, scenografiju potpisuju Dražen Ferenčina i Davor Molnar, kostimografkinja je Marita Ćopo, autor glazbe Igor Valeri, scenski pokret oblikovala je Maja Huber, a svjetlo su oblikovali Tomislav Kobia i Zdravko Stolnik

Preminuo Pero Kvrgić

23. 12. 2020.

Danas, 23. prosinca 2020., zauvijek nas je napustio Pero Kvrgić, naš kazališni učitelj, kolega i prijatelj, jedan od osnivača kazališta "Gavella", glumac za kojeg je teško reći čega je imao više: virtuoznosti ili jednostavnosti, marljivosti ili dara, nepretencioznosti ili mudrosti. Niz nezaboravnih uloga koje je odigrao na pozornici teatra u Frankopanskoj doima se nestvarnim, a Perin pogled i pristup kazalištu redovito su nas podsjećali kako lijepo, moćno i istinito može biti ono čime se bavimo, kao i da su san i stvarnost (sanjao je Pero s nama i kao maestralni Puk u Shakespeareovom "Snu Ivanjske noći"), transformativnost i običnost, iluzija i zbilja, na pozornici neraskidivo povezane. Riječima Puka, koje smo posudili od Andréa Bretona, a kojima bi Pero zatvarao svoj i naš "San": "Toliko daleko ide vjera u život, u ono što je u životu najkrhkije – u "realni život"– da se na kraju ta vjera gubi. Čovjek je nepopravljivi sanjar, iz dana u dan sve nezadovoljniji svojom sudbinom. On želi upoznati samo lakoću, trenutačnu, krajnju, svih stvari. Šume su ili bijele ili crne, nikad se neće spavati." Nedostajat ćeš nam silno, dragi naš Pero.

Nagrade 30. Marulićevih dana

18. 12. 2020.

Ocjenjivački sud 30. Marulićevih dana najboljom predstavom Festivala proglasio je predstavu “Kiklop” Ranka Marinkovića, u režiji Saše Anočića i produkciji kazališta “Gavella”. Kazalište u Frankopanskoj osvojilo je ukupno pet nagrada Marul: uz nagradu za najbolju predstavu Festivala, Saša Anočić osvojio je nagradu za najbolju režiju i za najbolju adaptaciju teksta, Franjo Dijak nagrađen je za ulogu Melkiora, a Zdravko Stolnik za oblikovanje svjetla.

Zahvala publici

13. 12. 2020.

Zahvaljujemo svima koji su izrazili zabrinutost – dobro smo, čuvamo sebe i druge, ponašamo se odgovorno. Dio tehnike kazališta koji je bio u direktnom kontaktu s osobom oboljelom od COVIDA je u samoizolaciji, a mi ostali s nestrpljenjem očekujemo nove izvedbe predstave 'Obavezan smjer' u Tunelu Grič. Pratite nas i saznajte nove datume!

Otkazuje se premijera "Obaveznog smjera"

12. 12. 2020.

Zbog pojave korona virusa među članovima tehnike kazališta "Gavella", a u cilju odgovornog djelovanja prema publici i ostalim zaposlenicima, otkazujemo večerašnju premijeru i sutrašnju izvedbu predstave "Obavezan smjer". Povrat kupljenih ulaznica se može izvršiti na blagajni kazališta.