Cvetkovo u Kazalištu "Gavella"

25. 12. 2023.

U srijedu, 27. prosinca, u Kazalištu "Gavella" obilježit ćemo prvo Cvetkovo. Naime, na taj dan rođen je naš dragi, nedavno preminuli prijatelj i kolega Nenad Cvetko, član ansambla teatra u Frankopanskoj od svojih studentskih dana.

Otkazuje se predstava "Hotel Zagorje" 23. prosinca

23. 12. 2023.

Večerašnja izvedba predstava "Hotel Zagorje" otkazuje se zbog bolesti. Sve informacije vezane uz zamjenu kupljenih ulaznica možete dobiti na blagajni kazališta, od 10,00 sati do početka predstave ili na broj telefona 01 4864 616.

Premijera predstave "Majka" Floriana Zellera na sceni "Mala Gavella"

18. 12. 2023.

U srijedu, 20. prosinca 2023., na novoizgrađenoj maloj sceni našeg teatra – "Maloj Gavelli", održat će se premijera predstave "Majka" Floriana Zellera, u režiji Enesa Vejzovića i koprodukciji kazališta „Gavella“ i Ludens teatra.

Premijera predstave "Spaljena" na Sceni Atrij

07. 12. 2023.

U petak, 8. prosinca 2023. u 19,30 sati, na Sceni Atrij „Kazališta Gavella“ premijerno će se izvesti predstava „Spaljena“ autorski projekt "Mraksvjetla".
U kolažnom materijalu susreću se stihovi Jelene Miholjević, jedno Kafkino pismo Mileni, zamišljeni prizori sa snimanja Wellesova "Procesa" u Zagrebu, krhotine (ne)odigrane predstave "Tri sestre", materijali nastali iz glumačkih improvizacija, Šovagovićevi i Mihanovićevi "kratki rezovi", "vještičja poezija" i još toga, uz glazbu Šimuna Matišića i pokoji baladni song, stvarajući izvedbu koja slobodno miješa san i zbilju, poeziju i kazalište, književne i filmske motive, žudnju za kretanjem i žeđ za slobodom. "Pođite ih vidjeti sutra. Jer da su se vještice skupljale na Medvedgradu..."

Premijera predstave "Moderni oblici patnje"

03. 11. 2023.

U petak, 3. studenog 2023. u 19,30 sati, na sceni „Mala Gavella“ premijerno će se izvesti predstava „Moderni oblici patnje“ Dine Vukelić, u režiji Darija Harjačeka. Predstava je nastala u koprodukciji s Ludens teatrom, i svoju je koprivničku premijeru imala u prosincu 2022. godine. "Moderni oblici patnje" drama je mlade autorice Dine Vukelić koja je prvu izvedbu doživjela 2021. u režiji nagrađivanog redatelja Darija Harjačeka u emisiji Radio atelje, a sada ju isti redatelj postavlja na kazališne daske. Scenografiju i režiju potpisuje Dario Hajaček, dramaturginja je Dina Vukelić, kostimografkinja Marita Ćopo, autor glazbe je Maro Market, oblikovanje svjetla potpisauje Zdravko Stolnik. U predstavi igraju Jelena Miholjević, Marko Petrić i Anja Đurinović.

Glazbeno-scensko otvaranje kazališta "Gavella"

27. 10. 2023.

Večeras je, glazbeno-scenskom izvedbom, nakon tri godine neigranja na vlastitoj pozornici, otvoreno kazalište u Frankopanskoj 10. Dio ansambla izveo je završni song iz predstave "Zagreb 2020" te na taj način pozvao publiku da se vrati u gledalište kazališta "Gavella".

završnim songom , koji je dio ansambla kazališta "Gavella" izveo sa prozora i balkona, nakon više od tri godine neigranja na vlastitoj pozornici, otvoreno kazališe "Gavella".

Premijera predstave "Kozmički žongleri"

27. 10. 2023.

27. listopada 2023., nakon višegodišnje nemogućnosti igranja u teatru u Frankopanskoj, obnovljeno Gradsko dramsko kazalište "Gavella" otvara vrata svojoj publici, premijernom izvedbom predstave "Kozmički žongleri" Kalmana Mesarić, u režiji Ivana Penovića, na novoizgrađenoj maloj sceni našeg teatra – "Maloj Gavelli". U predstavi igraju Barbara Nola. Natalija Đorđević, Enes Vejzović, Domagoj Janković, Filip Križan, Marko Petrić, Đorđe Kukuljica i Janko Rakoš. Scenografiju potpisuje Filip Triplat, kostime Marita Ćopo, autori glazbe su Filip Triplat i Karlo Mrkša, autor videa je Ivan Lušičić Liik, oblikovanje svjetla potpisauje Zdravko Stolnik.

Početak rada blagajne

23. 10. 2023.

Blagajna kazališta "Gavella" u Petrinjskoj 13 započinje s prodajom ulaznica. Radno vrijeme blagajne od ponedjeljka, 23., do četvrtka 26. listopada bit će od 14,00 do 20,00 sati. U petak, 27. listopada te u subotu, 28. listopada, blagajna u Petrinjskoj će raditi od 10,00 do 14,00 sati, a od 18,00 sati radit će blagajna u Frankopanskoj 10.

Povratak kazališta "Gavella" na kulturnu mapu grada Zagreba

17. 10. 2023.

U utorak, 17. listopada, obilaskom prostora kazališta „Gavella“, gradonačelnik Tomašević s najbližim suradnicima najavio je skoro otvaranje teatra u Franskopanskoj 10.
Gradsko dramsko kazalište "Gavella" će 27. listopada 2023., nakon višegodišnjeg neigranja u Frankopanskoj, otvorit svoja vrata publici premijerom na novoizgrađenoj maloj sceni teatra, nazvanoj "Mala Gavella. Izgradnja nove male scene počela je prije šest godina, a obnova drugih dijelova kazališta nakon potresa, u kojem je kazališna zgrada oštećena. Nova dvorana opremljena je i novom rasvjetnom, tonskom i video opremom, a usporedno s njezinom gradnjom obnovljen je i atrij kazališta, kao potencijalna treća scena teatra "Gavella". Obnova kazališta od posljedica potresa odvijala se u dvije faze; u prvoj su ojačani podrum, nadstroplje Velike scene i bočni zidovi, kao i lukovi iznad gledališta. U drugoj fazi popravljana je unutrašnjost kazališta, uređena su fasade pročelja ulične i dvorišne zgrade, ugrađena je nova stolarija, parket u dvorani... Tijekom obnove na Velikoj sceni zamijenjen je dotrajali dimmerski sustav regulacije rasvjete, ugrađen je novi inspicijentski pult, novi rasvjetni pult, novi razglas. Zahvaljujući svemu ovome Velika scena, na kojoj gledateljice i gledatelji neće primijetiti puno vidljivih promjena, postala je sigurnija i tehnički je osuvremenjena.

Još nagrada za predstavu "Što na podu spavaš"

17. 10. 2023.

Na 18. međunarodnom pozorišnom festivalu Joakimfest, održanom u Knjaževsko-srpskom teatru, "Što na podu spavaš" osvojila je tri nagrade. Grand-prix „Joakim Vujić“ za najbolju predstavu u cjelini i Nagradu žirija publike. Specijalna nagrada Grada Kragujevca pripala je redatelju predstave Kokanu Mladenoviću.