Preminuo Nenad Cvetko

10. 10. 2023.

Jutros, 10. listopada, zauvijek nas je napustio dragi prijatelj i kolega, Nenad Cvetko, član glumačkog ansambla kazališta "Gavella". Nedostajat ćeš nam, tvojim kolegama i prijateljima iz kazališta "Gavella".
Posljednji ispraćaj Nenada Cvetka bit će u ponedjeljak, 16. listopada, u 15 sati, na groblju Gornje Vrapče.

"Što na podu spavaš" i dalje osvaja nagrade

31. 08. 2023.

Predstava "Što na podu spavaš" nastala u koprodukciji Gradskog dramskog kazališta "Gavella", Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Narodnog pozorišta Sarajevo i Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS na Festivalu Novi Tvrđava Teatar, koji se od 25. do 30. kolovoza održao u Čortanovcima, osvojila je tri nagrade. Specijalnu nagradu za tekst i izvedbu osvojio je Darko Cvijetić, Kokan Mladenović nagrađen je za najbolju režiju, a predstava je proglašena najboljom predstavom u cjelini.

Predstavi "Što na podu spavaš" četiri nagrade na 68. Sterijinom pozorju

05. 06. 2023.

Na nedavno završenom 68. Sterijinom pozorju predstava "Što na podu spavaš", nastala po romanu Darka Cvijetića,u režiji Kokana Mladenovića i koprodukciji Gradskog dramskog kazališta "Gavella", Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Narodnog pozorišta Sarajevo i Internacionalnog teatarskog festivala MESS – Scena MESS, osvojilaje četiri nagrade:

70. godišnjica osnutka kazališta "Gavella"

27. 05. 2023.

29. svibnja 2023. navršava se 70 godina otkako je osnovan teatar u Frankopanskoj. U godini kada kazalište slavi 70. rođendan očekuje se i otvaranje nove, male dvorane, kao i ponovni povratak na veliku scenu koja se, nakon trogodišnje obnove od potresa uskoro približava kraju. U trogodišnjem periodu „izgnanstva“, kazalište se okrenulo koprodukcijama te na taj način zadržalo vitalnost i u vremenu kada ansambl nije imao vlastitu scenu.

U 70 godina postojanja i teatru u Frankopanskoj se, kao i svakom kazalištu koje toliko traje, moralo dogoditi mnogo toga: obilježili su ih dolasci i odlasci glumaca, prisjećalo se "bolje prošlosti" i strepilo za "neizvjesnu budućnost", bilo je istinskog zajedništva i velikih predstava, kao i sukoba i kriza... No pored svega dobrog i lošeg što se dogodilo, najznačajnijom i najvrjednijom doima se jedna "kvantitativna činjenica" - činjenica da je kazalište, i nakon više od pola stoljeća, još uvijek tu, nastojeći ne zaboraviti, kako je podučavao doktor Branko Gavella, temeljno uvjerenje: "umjetnički optimizam".

Kazalište "Gavella" na dva međunarodna gostovanja"

24. 05. 2023.

Gradsko dramsko kazalište „Gavella“ ovaj tjedan gostuje, s dvije predstave na čak dva inozemna festivala. Predstava „Što na podu spavaš“ sudjeluje u četvrtak, 25. svibnja u natjecateljskom dijelu festivala TESZT u Temišvaru u Rumunjskoj. Na 68. Sterijinom pozorju, najvećem i najdugovječnijem festivalu u ovom dijelu regije, predstava će biti izvedena u subotu, 27. svibnja u natjecateljskom dijelu programa. U nenatjecateljskom dijelu programa „Krugovi“, u nedjelju, 28. svibnja, kazalište „Gavella“ izvest će predstavu „Tena – kronika raspada jedne ljepote nastala u koprodukciji kazališta „Gavella“, Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca, Ludens teatra, Gradsko kazalište Požega, Centar za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar.

Predstava "Što na podu spavaš" osvojila čak pet nagrada

25. 04. 2023.

Na 72. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine u Zrenjaninu, predstava “Što na podu spavaš” Darka Cvijetića, u režiji Kokana Mladenovića, osvojila je čak pet nagrada. Nagrada za najbolju predstavu u cjelini, nagrada za najbolju režiji pripala je Kokanu Mladenoviću, Maja Izetbegović osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu, Darko Radojević dobitnik je nagrade za mladog glumca, a Marijela Hašimbegović osvojila je nagradu za najbolju scenografiju.
Od premijere u rujnu 2022., predstava je odigrala već dvadesetak puta, a još iščekuje svoju zagrebačku premijeru.

Prodaja ulaznica za predstavu "Legenda"

31. 03. 2023.

Ulaznice za predstavu "Legenda" čija će premijera biti 13. i 14. travnja u Tunelu Grič, možete nabaviti na novoj lokaciji blagajne kazališta "Gavella", u Petrinjskoj 13. Radno vrijeme blagajne je od 10 do 20 sati.

Otkazuje se izvedba predstave "Kralj Ubu"

25. 03. 2023.

Izvedbe predstave "Kralj Ubu" zakazana za nedjelju, 26. ožujka 2023., otkazuje se zbog bolesti glumca.Povrat kupljenih ulaznica može se izvršiti na blagajni kazališta Kerempuh.

Premijera predstave "Kralj Ubu"

22. 02. 2023.

U subotu, 25. veljače u 20,00 sati, u kazalištu Kerempuh održat će se premijera predstave “Kralj Ubu” Alfreda Jarryja, u režiji Mirana Kurspahića, u koprodukciji Gradskog dramskog kazališta "Gavella" i Satiričkog kazališta Kerempuh. U predstavi igraju: Borko Perić, Marko Petrić / Miran Kurspahić, Amar Bukvić, Sven Šestak, Enes Vejzović, Ranko Zidarić, Đorđe Kukuljica, Ozren Opačić, Josip Brakus, Nela Kocsis, Barbara Nola i Iskra Jirsak. Tekst su adaptirali Miran Kurspahić i Rona Žulj, ujedno i dramaturginja predstave, scenografiju potpisuje Matija Blašković, kostime Danica Dedijer, suradnik za glazbu je Igor Jurinić, suradnica za scenski pokret Matea Bilosnić, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik.

Zlatni studio osvojili Filip Šovagovć i "Tena"

29. 01. 2023.

Na dodjeli nagrada Jutarnjeg lista - Zlatni studio, predstava "Tena – kronika raspada jedne ljepote" nastala u koprodukcji kazališta "Gavella", GK "Joza Ivakić" Vinkovci, Ludens teatara, Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar i Gradskog kazališta Požega proglašena je najboljom predstavom 2022. godine. Za ulogu Oca u istoj predstavi Filip Šovagović osvojio je nagradu Zlatni studio za najbojeg kazališnog glumca. Dodjela se održala u subotu, 28. siječnja na HRT-u.
Ukoliko još niste pogledali, imate priliku 25. veljače u Virovitici na festivalu Virkas.