Premijera predstave "Medeja" u režiji Franke Perković

17. 04. 2024.

U petak, 19. travnja 2024., na sceni kazališta "Gavella" održat će se premijera predstave "Medeja" po Euripidovu tekstu, u režiji Franke Perković. Medeja, ime koje predstavlja jedan od rijetkih preostalih tabua, pred nas postavlja više pitanja nego što nudi odgovora. Na koji način gledamo ženu koja je sastavljena od proturječnosti? Medeja je tragična junakinja dok ne počini najgori zločin, ona je i divlja, zazorna strankinja, ali i mudra, pametna i razborita, prihvaćena naša, ona je majka i nemajka, malo božanstvo i punokrvno ljudsko biće, u njoj razlijevaju i ljubav i očaj i žudnja i mržnja, njen se svijet raspada dok svijet oko nje zaziva na sklad i red i stabilnost. Na koji način gledati Medeju, kao mit, kao sudbinu jedne žene, a možda i više njih, ili kao kolektivno prokletstvo? Ili je ona u svojoj drugosti, uvijek osuđena na nečiji pogled, projekciju i predrasudu pred kojima izmiče? Predstava "Medeja" propituje na koji način uopće možemo gledati tragediju i patnju, odlazak s one strane, u sve mračno i nevidljivo, sve čega se bojimo, o čemu ne možemo ni govoriti pa radije, kao djeca, zažmirimo i brojimo do deset.

Privremeno radno vrijeme blagajne

08. 04. 2024.

U ponedjeljak, 8. travnja blagajna kazališta "Gavella" radit će od 10,00 do 12,00 te od 17,30 do početka predstave. Hvala na razumijevanju.

Radno vrijeme blagajne

28. 03. 2024.

U petak, 29. ožujka i subotu, 30. ožujka, blagajna kazališta "Gavella" neće raditi. Sve ulaznice možete kupiti internetom ili pričekati utorak, 2. travnja.
Sretan Uskrs!

Obilježavanje Svjetskog dana kazališta

27. 03. 2024.

Svake se godine 27. ožujka u tisućama kazališta širom svijeta obilježava Svjetski dan kazališta. Na taj dan imamo prigodu podsjetiti javnost na snagu, poruku i značaj izvedbenih umjetnosti i umjetničkog stvaralaštva.

Nagrada Jeleni Miholjević na Gumbekovim danima

26. 03. 2024.

Na 17. Gumbekovim danima Jelena Miholjević osvojila je nagradu za najbolju glumicu za uloge u predstavi "Spaljena", autorskom projektu Mraksvjetla.

"Majka" umjesto "Mojih tužnih monstruma"

21. 03. 2024.

Umjesto predstava "Moji tužni monstrumi" koja se trebala odigrati u utorak, 2. travnja, na sceni Mala Gavella odigrat će se predstava "Majka" Floriana Zellera. Sve informacije vezane uz zamjenu kupljenih ulaznica možete dobiti na blagajni kazališta, od 10,00 sati do početka predstave ili na broj telefona 01 4864 616.

Premijera predstave "Krivi Billy s Inishmaana"

19. 03. 2024.

U četvrtak, 21. ožujka 2024., na sceni kazališta "Gavella" održat će se zagrebačka premijera predstave "Krivi Billy s Inishmaana" Martina McDonagha, u režiji Dražena Ferenčine, nastala u koprodukciji s Kazalištem Virovitica.

Premijera "Kraljeva" Miroslava Krleže

28. 02. 2024.

U četvrtak, 29. veljače 2024., na sceni kazališta "Gavella" održat će se premijera predstave "Kraljevo" Miroslava Krleže, u režiji Krešimira Dolenčića.
Nakon 54 godine Krležino "Kraljevo" ponovno je u Kazalištu "Gavella". Legendarna predstava Dina Radojevića, premijerno izvedena 1970., do 1982. odigrana je 173 puta, gostujući na mnogim pozornicama te okupljajući plejadu velikih glumačkih imena. Od tada, "Kraljevo" je postavljano u drugim hrvatskim kazalištima, no ne i u teatru u Frankopanskoj. U režiji Krešimira Dolenčića koji je s glumačkim ansamblom Kazališta "Gavella" dosad postavio dvanaest naslova, tako na pozornicu stiže Krležina "scenska groteska koja nameće pomisao na svijet stvaran i nestvaran u isti mah"

Jelena Miholjević i Filip Šovagović osvojili Zlatni studio

10. 02. 2024.

Od četiri nominacije u kategoriji Kazalište, glumci ansambla kazališta "Gavella" osvojili su dvije nagrade. Jelena Miholjević osvojila je nagradu za najbolju žensku, a Filip Šovagović za najbolju mušku kazališnu ulogu - obje uloge u predstavi "Moji tužni monstrumi" Mate Matišića, u režiji Vite Taufera! Ponosni smo na sve naše nominirane glumce i predstavu, a Jeleni, kojoj je ovo prvi osvojeni "Zlatni studio", te Filipu koji se ovom nagradom može pohvaliti drugi put za redom, od srca čestitamo! Zahvaljujemo svima vama koji ste glasali i podržavali nas na putu do ove medijske nagrade, presretni smo što ste bili dio naše priče.

Premijera predstave “Deca” po romanu Milene Marković na sceni “Mala Gavella”

30. 01. 2024.

U petak, 2. veljače 2024. na sceni "Mala Gavella" održat će se premijera predstave "Deca", nastale po nagrađivanom romanu Milene Marković, u režiji Saše Božića i koprodukciji Kazališne grupe de facto i Kazališta "Gavella". Knjiga "Deca" žanrovski je hibrid poeme i romana u stihovima, koja obuhvaća 163 stranice furiozno ispisanoga teksta bez ijednog interpunkcijskog znaka, osim finalne – točke. Tekst je primarno dramski utemeljen te se može čitati kao svojevrsni dramski monolog, čiji osnovni glas pripada Mileni Marković, spisateljici, majci djeteta s teškoćama u razvoju i osebujnom karakteru koji pripovijeda priču svog života – od djetinjstva do zrele ženske, majčinske i spisateljske dobi.