Svečana 50. izvedba predstave "Kralj Rikard III."

30. 12. 2019.

U ponedjeljak, 30. prosinca 2019. u kazalištu "Gavella" održat će se svečana 50. izvedba predstave "Kralj Rikard III." Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog i produkciji kazališta "Gavella".

Ekipa predstave "Hotel Zagorje" u posjetu Kumrovcu

28. 12. 2019.

U subotu, 28. prosinca 2019. autorski tim i glumačka ekipa predstave "Hotel Zagorje", predvođeni autoricom romana Ivanom Bodrožić, posjetili su Hotel "Zagorje" u Kumrovcu mjesto gdje je autorica romana provela dio djetinjstva.

Radno vrijeme blagajne

23. 12. 2019.

Danas, u ponedjeljak, 23. prosinca 2019. blagajna kazališta "Gavella" radit će od 14,00 sati do početka predstave.

Nominacije za Zlatni studio Jutarnjeg lista

22. 12. 2019.

Studio, najčitaniji televizijski tjednik treću godinu zaredom dodjeljuje Zlatni studio- svoju nagradu za televiziju, film, radio, kazalište i glazbu.
U kategoriji najbolje kazališne glumice nominirane su: Nataša Janjić Medančić za ulogu barunice Charlotte Castelli – Glembay u predstavi "Gospoda Glembajevi" te Dijana Vidušin za ulogu Vivijane u predstavi "Kiklop". U kategoriji najboljeg kazališnog glumca nominiran je Ozren Grabarić za ulogu dr. Pube Fabriczyja u predstavi "Gospoda Glembajevi".

Premijera predstave "Gospoda Glembajevi"

06. 12. 2019.

U petak, 6. prosinca 2019. održat će se premjera predstave "Gospoda Glembajevi" Miroslava Krleže, u režiji Miroslava Međimorca. Drama o rastakanju jedne naizgled moćne obitelji istraumatizirane nerazriješenim odnosima iz prošlosti, donosi na scenu niz slojevitih, izvrsno napisanih sukoba, čiji sudionici konfrontiraju svoje stavove nalik borcima koji izmjenjuju udarce, do iznemoglosti. U predstavi igraju: Darko Stazić kao Naci Glembay, Nataša Janjić Medančić kao barunica Castelli, Amar Bukvić kao Leone Glembay, Dijana Vidušin, Darko Milas, Ozren Grabarić, Sven Medvešek, Hrvoje Klobučar, Andrej Dojkić i Nikola Baće. Scenograf je Zlatko Kauzlarič Atač, kostimografkinja Marita Ćopo, autor glazbe Matej Meštrović, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik.

"Kiklopu" grand prix 36. "Susreta kazališta BiH"

29. 11. 2019.

Na upravo završenim 36. "Susretima kazališta Bosne i Hercegovine", stručni ocjenjivčki sud grad prix za najbolju predstavu dodijelio je predstavi "Kiklop" Ranka Marinkovića u režiji Saše Anočića i produkciji GDK "Gavella", na kojima je sudjelovao u konkurenciji još osam teatara iz regije. Odluka je to stručnog žirija koga čine glumac Joško Ševo, profesor Radovan Knežević i dramski pisac Almir Imširević. Ova je nagrada stigla u tjednu u kojem je "Kiklop" nagrađen Nagradom hrvatskog glumišta za najbolju dramsku predstavu u cjelini, za najbolje redateljsko ostvarenje nagrađen je Saša Anočić, a Nagrada za najbolju sporednu ulogu dodijeljena je Živku Anočiću, za glumačku interpretaciju Uga.

"Kiklopu" tri Nagrade hrvatskog glumišta 2019.

25. 11. 2019.

U nedjelju, 24. studenog, održana je dodjela Nagrade hrvatskog glumišta 2019.

Radno vrijeme blagajne

21. 11. 2019.

Od danas, do ponedjeljka, 25. studenog 2019. blagajna kazališta "Gavella" će raditi od 14,00 sati do početka predstave.

"Kiklopu" čak 5 nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta

12. 11. 2019.

Kazalište "Gavella" ima čak pet nominacija, sve za predstavu "Kiklop", nastalu po romanu Ranka Marinkovića, u dramatizaciji i režiji Saše Anočića. "Kiklop" je nominiran u kategoriji za najbolju predstavu u cjelini, a Saša Anočić u kategoriji za najbolje redateljsko ostvarenje. U kategoriji glavne muške uloge nominiran je Franjo Dijak za ulogu Melkiora, Dijana Vidušin nominirana je za ulogu Vivijane u kategoriji sporedne ženske uloge, a Živko Anočić za ulogu Uga u kategoriji sporedne muške uloge.

Noć kazališta 2019.

11. 11. 2019.

Ovogodišnja, jedanaesta po redu Noć kazališta održat će se 16. studenoga 2019. godine. Program je organiziralo 148 kazališnih institucija i organizacija: nacionalna kazališta, javna i nezavisna kazališta, druge javne ustanove u kojima se odvija kazališna djelatnost te amaterske kazališne skupine, u šezdesetak mjesta u Republici Hrvatskoj.