Kazalište Virovitica i Gradsko kazalište Zorin Dom iz Karlovca gostuju s predstavom "Komšiluk naglavačke"

05. 11. 2019.

U četvrtak, 7. studenog 2019. u kazalištu "Gavella" gostovat će Kazalište Virovitica i Gradsko kazalište Zorin dom iz Karlovca s predstavom "Komšiluk naglavačke" Nine Mitrović u režiji Darija Harjačeka. Rijetki su tekstovi u vrhu suvremene hrvatske dramatike poput "Komšiluka naglavačke" Nine Mitrović: crna komedija u nadrealnom ključu kroz koju se prepliću apsurd i nemilosrdna dijagnoza hrvatskog društvenog bića i kolektivnog nesvjesnog. U njezinom theatrum mundi smještenom u 22-katni neboder sve vrvi od mržnje, bujaju frustracija, bijes i osvetništvo, i sve je zaliveno alkoholom zasićenim očajem, boli i bespomoćnošću. (…) I na sve to i kroz sve to smijeh, jer svako višeslojno sagledavanje ljudi u ekstremnim situacijama neizbježno je i smiješno. To je zakonitost života i njegova bit.

Lions Club Grič humanitarno za Dječju bolnicu u Gornjoj Bistri

04. 11. 2019.

Lions Club Grič u suradnji s kazalištem "Gavella" poziva na humanitarnu predstavu "Slikari rudari" Leeja Halla, u režiji Same M. Streleca, u ponedjeljak, 4. studenog u 19,30 sati.

"Pijani" u sklopu akcije "Gavella" - Last minute

01. 11. 2019.

U subotu, 2. studenog, u sklopu akcije "Gavella" - Last minute pogledate predstavu "Pijani" po jedinstvenoj cijeni ulaznice od 20 kuna.

Ksenija Pajić nagrađena na 8. Bobijevim danima smijeha

31. 10. 2019.

Na 8. Bobijevim danima smijeha nagradu za najbolju glumicu osvojila je Ksenija Pajić za ulogu Akuline Ivanovne u predstavi "Malograđani" Maksima Gorkog u režiji Paola Magellija.

Završene 34."Gavelline večeri"

23. 10. 2019.

Večeras su dodjelom nagrada zatvorene 34. "Gavelline večeri".

Iza nas su dva intenzivna kazališna tjedna, tijekom koji smo smo vidjeli 10 predstava u konkurenciji za nagrade, i to kazališnih kuća iz Ljubljane, Splita, Beograda, Sarajeva, Varaždina i Zagreba.
Ovogodišnje "Gavelline večeri" okupile su repertoarne vrhunce koji su se u prethodnoj sezoni istakli izvrsnošću i uzbudljivošću, predstave nošene nadahnućem i vještinom svojih stvaratelja, koje živo komuniciraju s publikom propitujući mogućnosti i dosege dramskog teatra danas, bez obzira je li riječ o adaptacijama klasičnih drama, suvremenim komadima ili pak preradama filmskih djela u kazališna. Odabrani naslovi tematski su varirali, što je stalnost Festivala. Nakon predstava slijedili su dinamični i opušteni okrugli stolovi, na kojima je publika mogla dodatno upoznati umjetnike koje je tu večer gledala.
Odabrane predstave pogledalo je i prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Biserka Ipša, glumica; Anica Tomić, kazališna redateljica; i Gea Vlahović, kazališna kritičarka. Oni su odabrali dobitnike nagrada za najbolju mušku, odnosno žensku ulogu, najbolju režiju te najbolju predstavu ovogodišnjeg Festivala.

Svečano otvorene 34. "Gavelline večeri"

12. 10. 2019.

U petak, 11.listopada, izvedbom predstave "Baal" Andreja Rozmana Roze, u režiji Vite Taufera i produkciji Slovenskog mladinskog gledališča izLjubljane, svečano smo otvorili 34. "Gavelline večeri" festival koji u svom ovogodišnjem programu, u odabiru Dražena Ferenčine, Sonje Kovačić i Enesa Vejzovića, ravnatelja, producentice i glumca kazališta "Gavella", obuhvaća 11 predstava, od čega je 10 u konkurenciji za nagrade, a jedna će biti prikazana izvan konkurencije, na zatvaranju festivala. Festival je otvorenim proglasila gđa. Milana Vuković Runjić, pročelnica Gradskog ureda za kulturu.

Započinju 34. "Gavelline večeri"

10. 10. 2019.

U kazalištu "Gavella", od 11. do 23. listopada 2019. održat će se 34. "Gavelline večeri".
"Gavelline večeri" u svom ovogodišnjem programu, u odabiru Dražena Ferenčine, Sonje Kovačić i Enesa Vejzovića, ravnatelja, producentice i glumca kazališta "Gavella", obuhvaćaju 11 predstava, od čega je 10 u konkurenciji za nagrade, a jedna će biti prikazana izvan konkurencije, na zatvaranju festivala. Tijekom 11 večeri gledatelji mogu vidjeti i usporediti kazališne uspješnice iz Ljubljane, Splita, Beograda, Sarajeva, Varaždina, Maribora i Zagreba.

Premijera predstave "Malograđani"

09. 10. 2019.

U petak, 4. Listopada održana je premijera predstave "Malograđani" Maksima Gorkog, u režiji Paola Magellija.

"Malograđani" Maksima Gorkog u režiji Paola Magellija uskoro na sceni kazališta "Gavella"

24. 09. 2019.

U utorak, 24. rujna konferencijom za medije najavili smo prvu ovosezonsku premjeru u kazalištu „Gavella“ – „Malograđane“ Maksima Gorkog, u režiji Paola Magellija. "Taj tekst ima jednu anti-radnju, unutra nema ničega, klimaks je – ništa. To je jedna fantastična prilika da se oslikaju naše duše na putovanju koje zovemo i koje jest život", rekao je Magelli.

Blagajna započela s radom

02. 09. 2019.

Od ponedjeljak, 2. rujna blagajna kazališta "Gavella" započela je s radom. Ulaznice za predstave, kao i novu Gavellinu pretplatu, možete kupiti svakom danom, osim nedjeljom,od 10,00 do 20,00 sati.