Izvedba "Stele, poplave" za obitelj Roberta Budaka

28. 03. 2019.

Sav prihod izvedbe predstave "Stela, poplava" Dina Pešuta, u režiji Selme Spahić, koja će se održati u petak, 29. ožujka, donirat će se obitelji prerano preminulog glumca Roberta Budaka, člana ansambla ZeKaeMa.

"Sjećanje šume" u sklopu 12. "Gumbekovih dana" Glumačke družine Histrion

27. 03. 2019.

U četvrtak, 28. ožujka 2019. predstava "Sjećanje šume" Damira Karakaša, u režiji Tamare Damjanović igrat će u sklopu 12. "Gumbekovih dana" Glumačke družine Histrion.

Obilježavanje Svjetskog dana kazališta

27. 03. 2019.

Svjetski dan kazališta obilježava se od 1962., uvijek 27. ožujka, a povezuje se s otvorenjem prve kazališne sezone u Teatru nacija u Parizu. Akcija je to koju je pokrenuo ITI - Međunarodni kazališni institut, međunarodna UNESCO-va udruga osnovana s ciljem povezivanja kazališnih ljudi te lakšeg protoka informacija. Pisanje hrvatske poruke organiziralo je Hrvatsko društvo dramskih umjetnika (HDDU), ove godine dodijelivši tu čast Ozrenu Prohiću.

Otkazuje se izvedba predstave "Proces", 25. ožujka

25. 03. 2019.

Predstava "Proces" Franza Kafke, u režiji Renea Medvešeka, u ponedjeljak, 25. ožujka, otkazuje se zbog bolesti. Sve informacije vezane uz zamjenu kupljenih ulaznica možete dobiti na blagajni kazališta, od 10,00 sati do početka predstave ili na broj telefona 01 4864 616.

Izvedba "Procesa" za obitelj Roberta Budaka

21. 03. 2019.

Sav prihod izvedbe predstave "Proces" Franza Kafke, u režiji Renea Medvešeka, koja će se održati u ponedjeljak, 25. ožujka, donirat će se obitelji prerano preminulog glumca Roberta Budaka

"Stela, poplava" i građanska inicijativa

19. 03. 2019.

Za današnju (utorak, 19. ožujka 2019.) izvedbu nove predstave “Stela, poplava” sve ulaznice stoje 20,00 kn. Pridružujemo se građanskoj inicijativi i senzibiliziramo javnost na aktualni problem zlostavljanja te na činjenicu da su posljedice psihičkog zlostavljanja nesagledive i trajne.

Premijera predstave "Stela, poplava"

17. 03. 2019.

U subotu, 16. ožujka 2019. u kazalištu „Gavella“ održana je praizvedba predstave „Stela, poplava“ Dina Pešuta, u režiji Selme Spahić. "Stela, poplava“ obiteljska je drama i prikazuje događaje tijekom jedno noći u sarajevskom hotelu. Poznata glumica Stela, s obitelji je doputovala u Sarajevo kako bi preuzela nagradu za životno djelo; novinarka Ivana, također s obitelji, stiže kako bi napravila veliki razgovor sa Stelom.

Najava predstave "Stela, poplava"

14. 03. 2019.

U ponedjeljak, 11. ožujka 2019. konferencijom za medije najavili smo novu predstavu – praizvedbu teksta Dina Pešuta „Stela, poplava“ u režiji Selme Spahić. Dramaturg, dramatičar i romanopisac Dino Pešut, nagradu "Marin Držić" dobio je čak pet puta, pretposljednji za "Stelu, poplavu". U obrazloženju Nagrade zapisano je: "Tekst tamne vitalnosti i snažnih žudnji, "Stela, poplava" posveta je kazalištu i glumicama, dramska elegija o usamljenosti i izmještenosti, o pogrešnim odabirima i potrazi za identitetom."
U predstavi igraju: Jelena Miholjević, Tena Nemet Brankov, Filip Križan, Darko Stazić, Ksenija Pajić, Sven Šestak, Marko Petrić i Igor Kovač. Dramaturginja je Bojana Vidosavljević, scenograf je Igor Pauška, kostimografkinja je Marita Ćopo, autori glazbe su Alen i Nenad Sinkauz, a koreograf je Pravedan Devlahović.

Dan žena i "Stela, poplava" u kazalištu "Gavella"

07. 03. 2019.

Sve gledateljice koje 8. ožujka, na Dan žena, dođu na blagajnu teatra u Frankopanskoj, moći će kupiti ulaznice za bilo koju izvedbu Stele, poplave 50% povoljnije! Predstava o glumcima, za glumce: Jelenu Miholjević, Tenu Nemet Brankov, Filipa Križana, Darka Stazića, Kseniju Pajić, Svena Šestaka, Marka Petrića i Igora Kovača, "Stela, poplava", nova je premijera kazališta "Gavella". Dino Pešut peterostruki je dobitnik nagrade "Marin Držić", a Selma Spahić redateljica je čije predstave s uspjehom igraju u mnogim teatrima u regiji.

Rođendan Pere Kvrgića

04. 03. 2019.

Na današnji dan, 4. ožujka 1927., u Moravicama, u Gorskom kotaru, rođen je Pero Kvrgić, legenda hrvatskog glumišta i jedan od osnivača kazališta "Gavella". Čudesni virtuoz koji je "od malih uloga napravio velike, a od velikih – najveće", dobitnik vjerojatno svih važnijih nagrada u zemlji i šire, u jednom od ne tako davnih razgovora je rekao: "Gluma je istina, sažeta istina koja traje koliko i predstava. Koji put i duže od predstave. To je zapravo cilj teatra, da traje i nakon predstave." Kvrgićevo trajanje, njegova darovitost i posvećenost glumi, nebrojeno su nas puta ostavili bez daha. Sretan rođendan, Pero!

Slijedi na repertoaru

no photo

SSSNIŠTA ft SKRR SKRR

Autorski projekt studenata glume 2. godine MA studija glume, Klasa Krešimira Dolenčića

Srijeda, 17. travnja 20:00 h

no photo

SSSNIŠTA ft SKRR SKRR

Autorski projekt studenata glume 2. godine MA studija glume, Klasa Krešimira Dolenčića

Četvrtak, 18. travnja 20:00 h

Medeja

Medeja

Petak, 19. travnja 19:30 h