Sav prihod izvedbe predstave "Proces" Franza Kafke, u režiji Renea Medvešeka, koja će se održati u ponedjeljak, 25. ožujka, donirat će se obitelji prerano preminulog glumca Roberta Budaka.

"Proces" je jedan od onih naslova koji uvijek iznova intrigira, kao materijal za čitateljsko promišljanje ili predložak za filmsko te kazališno uprizorenje. Svemoćni, tlačiteljski birokratski aparat koji guta ljudskost i Josef K., "vjerojatno najpoznatiji inicijal svjetske književnosti", simboli su nečovječnosti svakog sustava vlasti i moći, odnosno zbunjenosti, nesnalaženja i straha pojedinca stjeranog u kut. Josef K. u tom smislu izmiče definicijama i heroja i antiheroja, on je djelatan utoliko što se brani, ni sam nije siguran od koga i čega, sloboda mu je ukinuta, a ponos pogažen, da bi na kraju "stid u njemu bio jači od smrti".
Dramatizaciju romana koji uvijek iznova intrigira potpisuju Rene Medvešek i Dubravko Mihanović, koji je i dramaturg predstave; scenografkinja je Tanja Lacko, kostimografkinja Marita Ćopo, suradnik za pokret je Pravdan Devlahović, glazbu potpisuje Zoran Ščekić, a oblikovanje svjetla Zdravko Stolnik. Glumački tim predstave čine : Nikola Baće kao Jozef K., Hrvoje Klobučar, Ivan Grčić, Darko Stazić, Nela Kocsis, Perica Martinović, Gloria Dubelj, Sven Medvešek, Ankica Dobrić, Đorđe Kukuljica, Martina Čvek, Natalija Đorđević.

Premijera predstave je bila 14. ožujka 2018.

Izvedba "Procesa" za obitelj Roberta Budaka