Redateljica: Selma Spahić
Dramaturginja: Bojana Vidosavljević
Scenograf: Igor Pauška
Kostimografkinja: Marita Ćopo
Autori glazbe: Alen i Nenad Sinkauz
Koreograf: Pravdan Devlahović
Oblikovatelj svjetla: Zdravko Stolnik
Likovna i tehnička kreacija krila: Miljenko Sekulić
Asistentica kostimografkinje: Lara Mahmuljin
Vizualni identitet predstave: Vanja Cuculić / Studio Cuculić
Fotografkinja: Ines Stipetić

Igraju:

Stela: Jelena Miholjević
Hana: Tena Nemet Brankov
Mak: Filip Križan
Drago: Darko Stazić
Ivana: Ksenija Pajić
Martin: Sven Šestak
Jakov: Marko Petrić
Senad: Igor Kovač

Inspicijentica: Ana Dulčić
Šaptačica: Ana Hanđal

Prva proba: 15. siječnja 2019.
Premijera; 16. ožujka 2019.
Posljednja izvedba: 27.12.2019.
Broj izvedaba: 18

U predstavi se koristi stroboskopsko svjetlo.

Predstava traje sat i 30, bez pauze.

Dramaturg, dramatičar i romanopisac Dino Pešut, nagradu "Marin Držić" dobio je čak pet puta, pretposljednji za "Stelu, poplavu". U obrazloženju Nagrade zapisano je: "Tekst tamne vitalnosti i snažnih žudnji, "Stela, poplava" posveta je kazalištu i glumicama, dramska elegija o usamljenosti i izmještenosti, o pogrešnim odabirima i potrazi za identitetom. Hotelska soba i lica koja se u njoj spotiču i udaraju jedna o druge, odbijajući se od nemogućnosti ili nesposobnosti da vole i budu voljena, da se ogriju, dovoljni su za niz strastvenih sukoba čiji sudionici poput boksača "gube dah i ne predaju se". "Stela, poplava" nadahnuta je drama, istodobno raskošna i minimalistična, grandiozna i komorna. Voda koja na njenom kraju prodire i ispire sve pred sobom, suza je i rijeka, kiša i ocean, a lica su joj, kao i svi mi, "mali mokri bogovi nasukani na obalu". Selma Spahić, bosanskohercegovačka redateljica čije predstave igraju u mnogim teatrima u regiji, kao i Pešut pripada mladoj generaciji kazališnih umjetnika, a njezina zagledanost u suvremene "rastrzanosti" i potrage, u snagu i krhkost izvođača, pokazuje senzibilitet kakav traži i "Stela, poplava".

"Sretan je susret redateljice Selme Spahić s autorom teksta u ovoj predstavi zagrebačke "Gavelle". Dvoje umjetnika ne rade prvi put zajedno, a sad su postigli sklad kakav se rijetko nalazi na domaćoj sceni, pa je rezultat jasan. Glumci su zavoljeli uloge koje ih ispunjavaju, podjela je fantastična i među osmero glumaca nitko nije ništa drugo nego – odličan." (Tomislav Čadež, Jutarnji list)
"Konstruirajući priču o glumici, Dino Pešut piše o svijetu koje očito dobro poznaje: svijetu kreativnosti i (bogomdanog) talenta u kojem nema mjesta za druge ljude. Žrtve su glumičina djeca, partner, slučajni prolaznici kroz njen život. (…) Istinska je sreća da je ovo Pešutovo djelo praizvedeno baš u kazalištu "Gavella" jer "Stela, poplava" kao da je pisana za prvakinju tog kazališta Jelenu Miholjević. Spoj njezina nevjerojatnog talenta, ali i igre u kojoj nema inhibicija i kočnica glavna je preporuka za "Stelu, poplavu" jer tu dramu i tu ulogu jednostavno treba vidjeti." (Bojana Radović, Večernji list)

"Darko Stazić je sjajno utjelovio lik Drage, bivšeg ravnatelja Gavelle i Stelinog životnog partnera, gej muškarca koji je godinama zaljubljen u Stelinog sina Maka, kojega je vrijeme pregazilo i koji zapravo poput čuvara pazi i neutralizira Steline eskapade. Tena Nemet Brankov dobro je pogodila lik Hane, Steline kćeri, ljevičarke i zaposlenice Ministarstva kulture, koja voli patiti, stalno je umorna i iscrpljena, zabarikadirana u svoj svijet i cijepljena od velikih emocija. Filip Križan kao Stelin sin Mak, uspješni redatelj nagrađen berlinskim medvjedima, snažno je fokusiran na loš odnos s previše brižnom majkom, koja mu je uništila život… (...) Ksenija Pajić kao frustrirana novinarka Ivana, koja dolazi napraviti ekskluzivni intervju sa Stelom, otvara pitanje današnjeg novinarstva, ali u isto vrijeme naznačuje problem oslobađanja žena. Razgovor Ivane i Stele u hotelskoj sobi jedna je od najboljih scena u predstavi, u kojoj se demistificira (ne)etičnost i nepravednost celebrity žurnalizma i u kojoj obje velike glumice s velikom posvećenošću igraju svoje likove.(…) Uvjerljivosti i razigranosti predstave pridonijeli su i Sven Šestak kao Martin, Marko Petrić kao Jakov i Igor Kovač kao Bosanac Senad." (Nina Ožegović, T-portal)

"Predstava je puna emocija i intimnih prevrata, sa sjajnim glumcima koje predvodi Jelena Miholjević." (Snježana Pavić, Globus)

"(...) u iznimnoj scenografiji Igora Pauške. Domišljeni i karakterima prilagođeni kostimi Marite Ćopo oplemenjuju predstavu koju suptilno obavija glazba Alena i Nenada Sinkauza. Scenski pokret Pravdana Devlahovića glumce u pojedinim prizorima pretvara u izvođače koreodramskog scenarija svjeta, uz kreiranje svjetla Zdravka Stolnika." (Mira Muhoberac, Vijenac)