Premijera "Kraljeva" Miroslava Krleže

28. 02. 2024.

U četvrtak, 29. veljače 2024., na sceni kazališta "Gavella" održat će se premijera predstave "Kraljevo" Miroslava Krleže, u režiji Krešimira Dolenčića.
Nakon 54 godine Krležino "Kraljevo" ponovno je u Kazalištu "Gavella". Legendarna predstava Dina Radojevića, premijerno izvedena 1970., do 1982. odigrana je 173 puta, gostujući na mnogim pozornicama te okupljajući plejadu velikih glumačkih imena. Od tada, "Kraljevo" je postavljano u drugim hrvatskim kazalištima, no ne i u teatru u Frankopanskoj. U režiji Krešimira Dolenčića koji je s glumačkim ansamblom Kazališta "Gavella" dosad postavio dvanaest naslova, tako na pozornicu stiže Krležina "scenska groteska koja nameće pomisao na svijet stvaran i nestvaran u isti mah"

Jelena Miholjević i Filip Šovagović osvojili Zlatni studio

10. 02. 2024.

Od četiri nominacije u kategoriji Kazalište, glumci ansambla kazališta "Gavella" osvojili su dvije nagrade. Jelena Miholjević osvojila je nagradu za najbolju žensku, a Filip Šovagović za najbolju mušku kazališnu ulogu - obje uloge u predstavi "Moji tužni monstrumi" Mate Matišića, u režiji Vite Taufera! Ponosni smo na sve naše nominirane glumce i predstavu, a Jeleni, kojoj je ovo prvi osvojeni "Zlatni studio", te Filipu koji se ovom nagradom može pohvaliti drugi put za redom, od srca čestitamo! Zahvaljujemo svima vama koji ste glasali i podržavali nas na putu do ove medijske nagrade, presretni smo što ste bili dio naše priče.