Privremeno radno vrijeme blagajne

23. 04. 2024.

Danas i sutra, 23. i 24. travnja, blagajna kazališta "Gavella" radit će od 14,00 sati do početka predstave. Hvala vam na razumijevanju.

14. KRADU u kazalištu "Gavella"

23. 04. 2024.

U utorak, 23. travnja 2024. u kazalištu „Gavella“ započet će ovogodišnji KRADU, koji će trajati sve do 27. travnja. Kazališna revija Akademije dramske umjetnosti (KRADU) bijenalna je revija kazališnog stvaralaštva studenata Akademije. Revija je nastala iz potrebe da studenti izvedbenih umjetnosti predstave svoje umjetničko djelovanje široj javnosti. U dosadašnjih trinaest izdanja, izvedeno je više od pedeset ispitnih predstava produciranih u sklopu Studija glume, Studija kazališne režije i radiofonije te Studija produkcije.

Premijera predstave "Medeja" u režiji Franke Perković

17. 04. 2024.

U petak, 19. travnja 2024., na sceni kazališta "Gavella" održat će se premijera predstave "Medeja" po Euripidovu tekstu, u režiji Franke Perković. Medeja, ime koje predstavlja jedan od rijetkih preostalih tabua, pred nas postavlja više pitanja nego što nudi odgovora. Na koji način gledamo ženu koja je sastavljena od proturječnosti? Medeja je tragična junakinja dok ne počini najgori zločin, ona je i divlja, zazorna strankinja, ali i mudra, pametna i razborita, prihvaćena naša, ona je majka i nemajka, malo božanstvo i punokrvno ljudsko biće, u njoj razlijevaju i ljubav i očaj i žudnja i mržnja, njen se svijet raspada dok svijet oko nje zaziva na sklad i red i stabilnost. Na koji način gledati Medeju, kao mit, kao sudbinu jedne žene, a možda i više njih, ili kao kolektivno prokletstvo? Ili je ona u svojoj drugosti, uvijek osuđena na nečiji pogled, projekciju i predrasudu pred kojima izmiče? Predstava "Medeja" propituje na koji način uopće možemo gledati tragediju i patnju, odlazak s one strane, u sve mračno i nevidljivo, sve čega se bojimo, o čemu ne možemo ni govoriti pa radije, kao djeca, zažmirimo i brojimo do deset.

Privremeno radno vrijeme blagajne

08. 04. 2024.

U ponedjeljak, 8. travnja blagajna kazališta "Gavella" radit će od 10,00 do 12,00 te od 17,30 do početka predstave. Hvala na razumijevanju.