Glazbeno-scensko otvaranje kazališta "Gavella"

27. 10. 2023.

Večeras je, glazbeno-scenskom izvedbom, nakon tri godine neigranja na vlastitoj pozornici, otvoreno kazalište u Frankopanskoj 10. Dio ansambla izveo je završni song iz predstave "Zagreb 2020" te na taj način pozvao publiku da se vrati u gledalište kazališta "Gavella".

završnim songom , koji je dio ansambla kazališta "Gavella" izveo sa prozora i balkona, nakon više od tri godine neigranja na vlastitoj pozornici, otvoreno kazališe "Gavella".

Premijera predstave "Kozmički žongleri"

27. 10. 2023.

27. listopada 2023., nakon višegodišnje nemogućnosti igranja u teatru u Frankopanskoj, obnovljeno Gradsko dramsko kazalište "Gavella" otvara vrata svojoj publici, premijernom izvedbom predstave "Kozmički žongleri" Kalmana Mesarić, u režiji Ivana Penovića, na novoizgrađenoj maloj sceni našeg teatra – "Maloj Gavelli". U predstavi igraju Barbara Nola. Natalija Đorđević, Enes Vejzović, Domagoj Janković, Filip Križan, Marko Petrić, Đorđe Kukuljica i Janko Rakoš. Scenografiju potpisuje Filip Triplat, kostime Marita Ćopo, autori glazbe su Filip Triplat i Karlo Mrkša, autor videa je Ivan Lušičić Liik, oblikovanje svjetla potpisauje Zdravko Stolnik.

Početak rada blagajne

23. 10. 2023.

Blagajna kazališta "Gavella" u Petrinjskoj 13 započinje s prodajom ulaznica. Radno vrijeme blagajne od ponedjeljka, 23., do četvrtka 26. listopada bit će od 14,00 do 20,00 sati. U petak, 27. listopada te u subotu, 28. listopada, blagajna u Petrinjskoj će raditi od 10,00 do 14,00 sati, a od 18,00 sati radit će blagajna u Frankopanskoj 10.

Povratak kazališta "Gavella" na kulturnu mapu grada Zagreba

17. 10. 2023.

U utorak, 17. listopada, obilaskom prostora kazališta „Gavella“, gradonačelnik Tomašević s najbližim suradnicima najavio je skoro otvaranje teatra u Franskopanskoj 10.
Gradsko dramsko kazalište "Gavella" će 27. listopada 2023., nakon višegodišnjeg neigranja u Frankopanskoj, otvorit svoja vrata publici premijerom na novoizgrađenoj maloj sceni teatra, nazvanoj "Mala Gavella. Izgradnja nove male scene počela je prije šest godina, a obnova drugih dijelova kazališta nakon potresa, u kojem je kazališna zgrada oštećena. Nova dvorana opremljena je i novom rasvjetnom, tonskom i video opremom, a usporedno s njezinom gradnjom obnovljen je i atrij kazališta, kao potencijalna treća scena teatra "Gavella". Obnova kazališta od posljedica potresa odvijala se u dvije faze; u prvoj su ojačani podrum, nadstroplje Velike scene i bočni zidovi, kao i lukovi iznad gledališta. U drugoj fazi popravljana je unutrašnjost kazališta, uređena su fasade pročelja ulične i dvorišne zgrade, ugrađena je nova stolarija, parket u dvorani... Tijekom obnove na Velikoj sceni zamijenjen je dotrajali dimmerski sustav regulacije rasvjete, ugrađen je novi inspicijentski pult, novi rasvjetni pult, novi razglas. Zahvaljujući svemu ovome Velika scena, na kojoj gledateljice i gledatelji neće primijetiti puno vidljivih promjena, postala je sigurnija i tehnički je osuvremenjena.

Još nagrada za predstavu "Što na podu spavaš"

17. 10. 2023.

Na 18. međunarodnom pozorišnom festivalu Joakimfest, održanom u Knjaževsko-srpskom teatru, "Što na podu spavaš" osvojila je tri nagrade. Grand-prix „Joakim Vujić“ za najbolju predstavu u cjelini i Nagradu žirija publike. Specijalna nagrada Grada Kragujevca pripala je redatelju predstave Kokanu Mladenoviću.

Preminuo Nenad Cvetko

10. 10. 2023.

Jutros, 10. listopada, zauvijek nas je napustio dragi prijatelj i kolega, Nenad Cvetko, član glumačkog ansambla kazališta "Gavella". Nedostajat ćeš nam, tvojim kolegama i prijateljima iz kazališta "Gavella".
Posljednji ispraćaj Nenada Cvetka bit će u ponedjeljak, 16. listopada, u 15 sati, na groblju Gornje Vrapče.