Dodijeljene Nagrade hrvatskog glumišta

25. 11. 2008.

Na sinoćnjoj dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta Kazalište "Gavella" potvrdilo je svoje tri nominacije. Nataša Janjić je za ulogu Helene u "Snu Ivanjske noći" Williama Shakespearea i režiji Aleksandra Popovskog osvojila nagradu za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, Ozren Grabarić je za ulogu Vratila u istoj predstavi nagrađen nagradom za sporednu mušku ulogu, a NUMEN je nagrađen za scenografiju. Predstava je nedavno proslavila 50. izvedbu.

Uoči 50. izvedbe "San Ivanjske noći" osvojio pet nagrada na "Festivalu bez prijevoda" u Užicama

17. 11. 2008.

U snažnoj konkurenciji kazališnih produkcija iz regije, u odabiru izbornika Bojana Munjina, "San Ivanjske noći" kazališta "Gavella" na "Festivalu bez prijevoda" u Užicama osvojio je čak pet nagrada "Ardalion" koje u kazalište "Gavella" stižu nakon što je "San Ivanjske noći" proglašen najboljom predstavom na 23. "Gavellinim večerima", te uoči njegove 50. izvedbe u manje od godinu dana nakon premijere, što samo potvrđuje izniman dosadašnji uspjeh ove predstave kod publike.

Preminula kostimografkinja Jasna Novak

11. 11. 2008.

Noćas je u Zagrebu, nakon duge i teške bolesti preminula naša draga kolegica i prijateljica, kostimografkinja Jasna Novak, jedna od suosnivača teatra u Frankopanskoj. Njezinim odlaskom kazalište "Gavella" izgubilo je osobu koja je svoju cjelokupnu jedinstvenu ljudsku i umjetničku energiju darovala kazalištu.

GDK "Gavella" u Srbiji

07. 11. 2008.

GDK "Gavella" dobilo je poziv da s predstavom "San Ivanjske noći" Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog, gostuje u Srbiji. Turneja obuhvaća tri grada, u Beogradu, u legendarnom Ateljeu 212 10.studenog, u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu 11. studenog te 13. studenog na jugoslovenskom pozorišnom festivalu pod nazivom "Festival bez prevoda" u Užicama.

Gostovanje SLG iz Celja s predstavom "O miševima i ljudima"

04. 11. 2008.

U subotu, 8. studenog 2008. u DGK "Gavella" gostovat će Slovensko Ljudsko Gledališče iz Celja sa predstavom "O miševima i ljudima" Johna Steinbecka i režiji Same M. Strelca.
U predstavi igraju Aljoša Koltak, Tarek Rashid, Miro Podjed, Renato Jenček, kostimografiju potpisuje Leo Kulaš, scenografiju sam redatelj, Samo M. Strelec, a skladatelj je Uroš Damjan. Predstava će imati prijevod na hrvatski jezik.

Slijedi na repertoaru

no photo

Četvrtak, 28. ožujka 19:30 h

no photo

Utorak, 02. travnja 19:30 h

no photo

Utorak, 02. travnja 19:30 h

kupi ulaznice