Zatvorene 23. "Gavelline večeri"

30. 10. 2008.

Dodjelom nagrade "dr. Branko Gavella", koju je osvojila predstava "San Ivanjske noći" Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog, i produkciji GDK "Gavella", završene su 23. Gavelline večeri. ". Najbolja je predstava nagrađena i plaketom i novčanom nagradom "Vjesnika", jednog od medijskih pokrovitelja "Večeri". U obrazloženju ocjenjivačkog suda što ga je pročitala Jasna Bilušić, uz ostalo se ističe da je riječ o predstavi koja na čudesan način osuvremenjuje prilično zahtjevan Shakespeareov klasični predložak, te ga - ne unižujući, približava ukusu modernog gledatelja.

Gostovanje osječkog HNK i obilježavanje 60 godina umjetničkog rada Radoslava Spitzmulera

22. 10. 2008.

U sklopu 23. "Gavellinih večeri", u petak 24. listopada 2008. u GDK "Gavella" bit će izvedena predstava "Zastave, barjaci, stjegovi" Miroslava Međimorca, u režiji Georgija Para i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka, kojom će dramski umjetnik Radoslav Spitzmuler obilježiti 60 godina umjetničkog rada.

Gostovanja iz Pule i Novog Sada na 23."Gavellinim večerima"

17. 10. 2008.

U subotu, 18. listopada 2008. u sklopu 23. "Gavellinih večeri" gostuje predstava "'Riva i druxi (stižu drugovi)" Milana Rakovaca, u režiji Larya Zappie i produkciji Istarskog narodnog kazalište - gradskog kazalište Pula i Talijanske drama HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke.
U ponedjeljak, 20. listopada 2008. izvan konkurencije, gostuje Srpsko narodno pozorište iz Novoga Sada, sa predstavom "Brod za lutke" Milene Marković", u režiji Ane Tomović.

Tiskovna povodom 23. "Gavellinih večeri"

15. 10. 2008.

U utorak, 14. listopada 2008. u 12,00 sati u Atriju Kazališta "Gavella" održana je tiskovna konferencija povodom 23."Gavellinih večeri".

"Istina u prijevodu" u Kazalištu "Gavella"

07. 10. 2008.

U ponedjeljak, 13. listopada 2008. u 19, 30 sati, u GDK "Gavella" gostuje predstava "Istina u prijevodu". Nastala u produkciji američkih kazališta The Market Theatre i The Colonnades Theatre Lab - "ISTINA U PRIJEVODU" od uglednog je magazina Time proglašena projektom koji predstavlja "više od izvanredne kazališne predstave". S trupom glumaca iz Južnoafričke Republike, praćenih glazbom velikog Hugha Masekela, potpisanog i na nekima od nezaobilaznih albuma The Byrdsa, Paula Simona ili Fele Kutija, a koji je za ovu predstavu napisao 17 songova, "ISTINA U PRIJEVODU" poziva nas na kazališni događaj kakav se ne bi smio propustiti. Ulaznice nabavite na blagajni kazališta ili na www.gavella.hr.