Nagrade Kazalištu "Gavella" na 32. Danima satire

24. 06. 2008.

Na sinoć završenim 32. Danima satire GDK "Gavella" osvojilo je čak dvije nagrade. Zlatni smijeh - veliku nagradu "Večernjeg lista" za najbolju predstavu u cjelini osvojila je "Četvrta sestra" Janusza Glowackog u režiji Same M. Strelca. Nataša Janjić je za ulogu Tanje u "Četvrtoj sestri" nagrađena Zlatnim smijehom" - glavnom nagradom za žensku ulogu.

Završen "Gavella i Europlakat Fair"

16. 06. 2008.

U subotu, 14. lipnja 2008., izvedbom predstave "Revizor" N. V. Gogolja, u režiji Krešimira Dolenčića, završen je ovogodišnji "Gavella i Europlakat Fair", festival svih predstava na repertoaru Kazališta "Gavella". Prije predstave održana je ceremonija dodjele nagrade najboljoj glumici i najboljem glumcu u premijernim predstavama kazališta "Gavella" u sezoni 2007./08. Ovogodišnji dobitnici su Ksenija Pajić i Ozren Grabarić, oboje za uloge oživljene u predstavi "San Ivanjske noći" W. Shakespearea u režiji Aleksandra Popovskog.

50. izvedba "Kvetcha"

09. 06. 2008.

U srijedu, 11. lipnja 2008. u GDK "Gavella" održat će se svečana 50. izvedba predstave "Kvetch". Priča o ne baš sretnim ljudima i njihovim ne baš sretnim životima, subverzivna i razigrana, duhovita i gorka, cinična i nježna, istinita i kazališna u isti čas... U predstavi igraju Enes Vejzović, Janko Rakoš, Blanka Bart, i Igor Golub te Helena Minić, koja je na 30. Danima satire dobila nagaradu "Sabrija Biser" za uspjelo interpretiranu ulogu karakterne komike.

Započinje "Gavella i Europlakat Fair"

02. 06. 2008.

U četvrtak, 5. lipnja 2008. izvedbama predstava "San Ivanjske noći" i "Naš dečko" započinje tradicionalni "Gavella i Europlakat Fair". Festival traje do 14. lipnja, kada će se na završnoj svečanosti dodijeliti nagrade najboljoj glumici i najboljem glumcu u premijernim predstavama sezone 2007./08. Cijela ulaznice je 15 kuna!