Prihvaćen program 26. "Gavellinih večeri"

24. 06. 2011.

Festivalsko umjetničko vijeće 26. "Gavellinih večeri" prihvatilo je ovogodišnji program predložen od izbornika Tomislava Zajeca. Zadaća izbornika Tomislava Zajeca bila je pronaći i prepoznati kazališni jezik svake pojedine predstave, te iz te pozicije krenuti u prosudbu kvalitete, dosljednosti provedbe, i originalnosti ponuđenog izraza. Rezultat je skup različitih kazališnih poetika i razmišljanja, kojima je pak zajednička upravo kvaliteta kroz dosljednost u načinu iznošenja vlastitog poetskog izraza. 26. "Gavelline večeri" održat će se od 30. rujna do 7. listopada 2011.

Završeni 35. Dani satire

20. 06. 2011.

Na 35. Danima satire, koji su u Kazalištu "Kerempuh" svečanom dodjelom nagrada zatvoreni 19.lipnja, Ozren Grabarić osvojio je glumačku nagradu "Zlatni smijeh" za ulogu Tartuffea u predstavi "Tartuffe" J. B. P. Molierea u ražiji Marca Sciaccaluge. "Tartuffe", predstava koja je od premijere u rujnu 2010. do kraja ove sezone odgrana više od 50 puta, bila je u službenoj konkurenciji za nagrade, o kojima su odlučivale Helena Buljan, Saša Broz i Bojana Radović.

Zatvoren "Gavella i Europlakat Fair" i dodijeljene glumačke nagrade

17. 06. 2011.

Večeras, prije izvedbe predstave "San Ivanjske noći" Williama Shakespearea, održana je ceremonija dodjele nagrade najboljoj glumici i najboljem glumcu u premijernim predstavama kazališta "Gavella" u sezoni 2010./2011. Nagradu je uručila Mira Fruk, predstavnica tvrtke "Europlakat d.o.o", pokrovitelja cijelog Faira. Nagrada iznosi 10.000,00 kn, a ovogodišnja dobitnica je Vlasta Knezović za ulogu Strine u predstavi "Nosi nas rijeka" Elvisa Bošnjaka, u režiji Krešimira Dolenčića. Vlasta je, kako stoji u obrazloženju prosudbenog povjerenstva, "gestom, mimikom, glasom i govorom ponijela predstavu do zadivljujućih visina, svoj lik do simbola. Upravo njezina spontanost i neposrednost daju posebnu draž ruralnog ambijenta te dokazuju da nema velikih i malih uloga, nego samo velikih i malih glumaca." Dobitnik nagrade za najboljeg glumca je Ozren Grabarić za uloge Tartuffea u predstavi "Tartuffe" J. B. P. Molierea, u režiji Marca Scaiccaluge, Olivera Urbana u predstavi "Leda" Miroslava Krleže, u režiji Borisa Svrtana te za ulogu Kočkareva u predstavi "Ženidba" N. V. Goglja, u režiji Mateje Koležnik. Ozren Grabarić je oduševio prosudbeno povjerenstvo, kako stoji u obrazloženju, "u tri različite predstave, u tri različita lika svojom vrhunskom moći transformacije - svojom jednistvenom glumom."

Svečana 100. izvedba "Ptičica"

08. 06. 2011.

U petak, 10. lipnja 2011. u GDK "Gavella" će se odigrati svečana 100. izvedba predstave "Ptičice" Filipa Šovagovića, u režiji Ozrena Prohića. "Ptičice", druga Šovagovićeva drama, prateći skupinu zatvorenika koji u zatvoru odlučuju osnovati bend nazvan "Ptičice", pokušava pobrojati što više toga što u našem "sada i ovdje" ne valja. "Ptičice" podnaslovljene - "Zatvor zvan čežnja" režirao je Ozren Prohić, a u predstavi igraju Boris Svrtan, Ranko Zidarić, Enes Vejzović, Siniša Ružić, Zoran Gogić, Slavica Knežević, Bojana Gregorić Vejzović, Sreten Mokrović, Ankica Dobrić i Amar Bukvić. Scenografiju potpisuje Ivo Knezović, kostimografiju Irena Sušac, a glazbu Srđan Sacher.
Svečana 100. izvedba "Ptičica" je u petak, 10. lipnja 2011. u uobičajenih 19,30 sati.

Gavella i Europlakat fair 2011.

01. 06. 2011.

Na kraju i ove sezone u kazalištu "Gavella" susrest ćemo se na "Gavella & Europlakat Fairu" - festivalu svih predstava koje su trenutno na repertoaru teatra u Frankopanskoj, a koje ćete, od 1. do 17. lipnja, moći pogledati za jedinstvenu cijenu ulaznice od 20 kuna! Čak 14 naslova poziva vas da večer provedete u teatru i pogledate sve što se propustili pogledati tijekom sezone, kao i da na završnoj večeri festivala proslavite s nama nagrade najboljem glumcu i glumici u predstavama premijerno izvedenim ove sezone u kazalištu "Gavella", a koje odabiru naši najvjerniji gledatelji. U konkurenciji su glumci iz ansambala predstava: "Tartuffe", "Duh", "Leda", "Nosi nas rijeka" i "Ženidba". Nagrađene će izabrati prosudbeno povjerenstvo koje se sastoji od 7 članova - pretplatnika kazališta "Gavella". Očekujemo vas na "Gavella & Europlakat Fairu"!