Premijera "Nosi nas rijeka" Elvisa Bošnjaka

25. 02. 2011.

U petak, 4. ožujka 2011. u 19,30 sati, u kazalištu "Gavella", odigrat će se premijera predstave "Nosi nas rijeka" Elvisa Bošnjaka, u režiji Krešimira Dolenčića. Drama u kojoj se "potežu noževi, ali i recitira Shakespeare, u kojoj se pati i raduje, živi i umire", nježna, ali i bespoštedna posveta kraju piščevih predaka nastala je onkraj kazališnih trendova ili strujanja, prirodno spojena s tradicijom, a istodobno uronjena u stvarnost. Intimnost se ovdje podrazumijeva, dok je političnost gotovo nehotična; ne teži se priči "većoj od života", ali ona to, ipak, uspijeva biti. Predstavu režira Krešimir Dolenčić koji je u teatru u Frankopanskoj prošao put od gledatelja, člana dramske grupe, asistenta redatelja, redatelja pa i višegodišnjeg ravnatelja, scenografiju potpisuje Dinka Jeričević, a kostimografiju Doris Kristić. U predstavi igraju Zoran Gogić, Darko Milas, Amar Bukvić, Anja Šovagović Despot, Vlasta Knezović, Siniša Ružić i Perica Martinović.

Preminuo Predrag Vušović

17. 02. 2011.

U četvrtak, 17. veljače 2011., u Zagrebu je, u 51. godini života preminuo dugogodišnji član glumačkog ansambla GDK "Gavella", Predrag Vušović. Rođen je 29. kolovoza 1960. godine u Kotoru; osnovnu i srednju školu završio je u Dubrovniku. U teatru u Frankopanskoj, svojoj matičnoj kući, Predrag Vušović Pređo igrao je u Beaumarchaisovoj "Figarovoj ženidbi", Goldonijevim "Ribarskim svađama", Gogoljevoj "Ženidbi", Matišićevim "Anđelima Babilona", Jonsonovom "Volpone iliti Lisac", Shakespeareovom "Richardu III" te "Zimskoj priči", Kaiserovom "Od jutra do ponoći", Perišićevoj "Kulturi u predgrađu", Kljakovićevom "Teštamentu", u "Prije sna" Lade Kaštelan, Šovagovićevim "Ptičicama"..., obilježivši svojom pojavom noviju povijest ovoga kazališta. Predrag Vušović bit će pokopan u Dubrovniku, a komemoracija će se održati u ponedjeljak, 21. veljače 2011. u 11,00 sati, u GDK "Gavella".

"Četvrta sestra" opet na sceni

15. 02. 2011.

U petak, 18. veljače i u subotu 19. veljače 2011. u 19,30 sati, u kazalištu "Gavella" ponovo će, nakon više od godine dana pauze, zaigrati predstava "Četvrta sestra", nastala po tekstu Janusza Glowackog, u režiji Same M. Strelca.Tri sestre igraju Jelena Miholjević, Nataša Janjić i Bojana Gregorić Vejzović, a "naslovnu", četvrtu Nenad Cvetko, kojima će se na sceni pridružiti i Ivica Vidović, Dubravka Miletić, Boris Svrtan, Siniša Ružić, Pero Kvrgić, Ozren Grabarić, Hrvoje Klobučar i Franjo Dijak. Dramaturg je Dubravko Mihanović, scenograf Samo M. Strelec, a kostimograf Leo Kulaš.