Tri nagrade kazalištu "Gavella"

24. 11. 2020.

Kazalište "Gavella", drugu godinu zaredom produciralo je najbolju dramsku predstavu u cjelini. "Hotel Zagorje", autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić prema motivima romana Ivane Bodrožić, proglašen je najboljom predstavom protekle sezone. Za najbolje redateljsko ostvarenje nagrađena je Anica Tomić za režiju "Hotela Zagorje". Antonia Mrkonjić, članica ansambla HNK u Osijeku, osvojila je nagradu za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, odigravši ulogu Anje u “Višnjiku” A.P. Čehova, u režiji Dražena Ferenčine i koprodukciji HNK u Osijeku, kazališta "Gavella" i Osječkog ljeta kulture.

Novo radno vrijeme blagajne

23. 11. 2020.

Od ponedjeljka, 23. studenog, blagajna kazališta "Gavella" radi dvokratno - od 10 do 12 sati te od 16 do 18 sati. Podsjećamo da su u prodaji ulaznice za dvije izvedbe predstave "Zagreb 2020", koje će se održati 27. i 28. studenog u Laubi.

Deset nominacija kazalištu "Gavella"

17. 11. 2020.

Na danas objavljenima nominacijama za Nagradu hrvatskog glumišta, kazalište “Gavella” ima 10 nominacija. U kategoriji za najbolju predstavu u cjelini nominirane su čak dvije predstave – “Hotel Zagorje” Anice Tomić i Jelene Kovačić, prema motivima romana Ivane Bodrožić te “Višnjik” Antona Pavloviča Čehova, u režiji Dražena Ferenčine i produkciji kazališta “Gavella”, HNK u Osijeku i Osječkog ljeta kulture. Za najbolje redateljsko ostvarenje nominirani su Anica Tomić, za režiju predstave “Hotel Zagorje” i Dražen Ferenčina, za režiju predstave “Višnjik”. U kategoriji glavne ženske uloge nominirana je Sandra Lončarić za ulogu Ranjevske u predstavi “Višnjik”, u kategoriji sporedne ženske uloge nominirane su Anja Đurinovć Rakočević za ulogu Varje u “Višnjiku” i Ksenija Pajić za ulogu Mame u “Hotelu Zagorje”. U kategoriji sporedne muške uloge nominiran je Miroslav Čabraja za ulogu Gajeva u “Višnjiku”. Antonia Mrkonjić, članica ansambla HNK u Osijeku, nominirana je za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina za ulogu Anje u “Višnjiku”. Jelena Kovačić I Anica Tomić nominirane su za dramatizaciju romana “Hotel Zagorje” Ivane Bodrožić. Svečana dodjela Nagrade hrvatskog glumišta održat će se 24. studenog uz izravan prijenos na prvom programu HRT-a.
Čestitamo svim nominiranima!

Radno vrijeme blagajne

16. 11. 2020.

Od ponedjeljka, 16. studenog, blagajna kazališta "Gavella" radit će svaki dan od 10 do 12 sati te od 16 do 18 sati, također, od danas su u prodaji ulaznice za dvije izvedbe predstave "Zagreb 2020", koje će se održati 27. i 28. studenog u Laubi.

Zahvala publici i Kazalištu Komedija

09. 11. 2020.

Tijekom prvog tjedna u studenom, kazalište Komedija je velikodušno svoju pozornicu prepustilo trima predstavma kazališta "Gavella", te su tako odigrane tri različite predstave: "Hotel Zagorje", "Gospoda Glembajevi" i "Kako je počeo rat na mom otoku". Zahvaljujemo kazalištu Komedija, a posebno zahvaljujemo publici što nas je s pozornice ispratila dugim i toplim pljeskom. Nadamo se da se što prije vidimo doma, u dvorani u Frankopanskoj.

Tjedan “Gavelle” u “Komediji”

26. 10. 2020.

Od 02. do 07. studenog očekuje nas Tjedan "Gavelle" u "Komediji" u sklopu kojeg će ansambl teatra u Frankopanskoj odigrati tri naslova: "Hotel Zagorje", autorski projekt AniceTomić i Jelene Kovačić, u režiji Anice Tomić (02. i 03. studenog), "Gospodu Glembajeve" Miroslava Krleže u režiji Miroslava Međimorca (04. i 05. studenog) te "Kako je počeo rat na mom otoku" Iva i Vinka Brešana u režiji Dražena Ferenčine (06. i 07. studenog).

Zahvaljujemo domaćinu kazalištu “Komedija” koji nam omogućuje da kazališno živimo i dok nam dvorana u Frankopanskoj nije u funkciji, te se nadamo da ćete nas svojim dolaskom podržati i na ovim zagrebačkim gostovanjima, kao i da se što prije vidimo u vašem i našem kazalištu "Gavella"!

Otkazano gostovanje na "Bobijevim danima"

25. 10. 2020.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije prisiljeni smo otkazati najavljeno gostovanje predstave “Višnjik” A. P. Čehova, u režiji Dražena Ferenčine nastele u koprodukciji s HNK u Osijeku, u Histrionskom domu, 27. listopada na “Bobijevim danima”.

Raspored igranja kazališta "Gavella"

15. 10. 2020.

U trenucima kad, zbog posljedica potresa u Gradu Zagrebu, nismo u mogućnosti igrati kako reprizne, tako ni premijerne naslove u dvorani Gradskog dramskog kazališta "Gavella", a želja nam je, koliko nam oklonosti dopuštaju, nastaviti s radom, u stalnoj smo potrazi i dogovorima s prostorima koji bi nas mogli ugostiti i gdje bismo mogli realizirati svoje programe.
Tako 27. listopada "Višnjik" gostuje u Histrionskom domu, na IX. "Bobijevim danima"; a od 02. do 07. studenog očekuje nas Tjedan "Gavelle" u "Komediji", gdje igramo tri naslova: "Hotel Zagorje" (02. i 03. studenog), "Gospodu Glembajeve" (04. i 05. studenog) i "Kako je počeo rat na mom otoku" (06. i 07. studenog). Ulaznice se kupuju u Zagrebačkom gradskom kazalištu "Komedija".

Otkazane 35. "Gavelline večeri"

13. 10. 2020.

Kazališno vijeće GDK “Gavella” je na svojoj 29. sjednici održanoj 8. listopada 2020. donijelo odluku o otkazivanju ovogodišnjih, 35. “Gavellinih večeri”.
U trenucima kad, zbog posljedica potresa u Gradu Zagrebu nismo u mogućnosti igrati kako reprizne, tako ni premijerne naslove u vlastitoj dvorani, primorani smo otkazati ovogodišnje izdanje Festivala “Gavelline večeri“. Nadamo se da ćemo se uskoro vratiti u vlastiti prostor i vjerujemo se da će se 35. izdanje neometano održati u listopadu 2021.

Radno vrijeme blagajne kazališta "Gavella"

08. 10. 2020.

Podsjećamo vas da blagajna kazališta "Gavella" radi ponedjeljkom od 17,00 do 18,00 sati.