Preminuo Pero Kvrgić

23. 12. 2020.

Danas, 23. prosinca 2020., zauvijek nas je napustio Pero Kvrgić, naš kazališni učitelj, kolega i prijatelj, jedan od osnivača kazališta "Gavella", glumac za kojeg je teško reći čega je imao više: virtuoznosti ili jednostavnosti, marljivosti ili dara, nepretencioznosti ili mudrosti. Niz nezaboravnih uloga koje je odigrao na pozornici teatra u Frankopanskoj doima se nestvarnim, a Perin pogled i pristup kazalištu redovito su nas podsjećali kako lijepo, moćno i istinito može biti ono čime se bavimo, kao i da su san i stvarnost (sanjao je Pero s nama i kao maestralni Puk u Shakespeareovom "Snu Ivanjske noći"), transformativnost i običnost, iluzija i zbilja, na pozornici neraskidivo povezane. Riječima Puka, koje smo posudili od Andréa Bretona, a kojima bi Pero zatvarao svoj i naš "San": "Toliko daleko ide vjera u život, u ono što je u životu najkrhkije – u "realni život"– da se na kraju ta vjera gubi. Čovjek je nepopravljivi sanjar, iz dana u dan sve nezadovoljniji svojom sudbinom. On želi upoznati samo lakoću, trenutačnu, krajnju, svih stvari. Šume su ili bijele ili crne, nikad se neće spavati." Nedostajat ćeš nam silno, dragi naš Pero.

Nagrade 30. Marulićevih dana

18. 12. 2020.

Ocjenjivački sud 30. Marulićevih dana najboljom predstavom Festivala proglasio je predstavu “Kiklop” Ranka Marinkovića, u režiji Saše Anočića i produkciji kazališta “Gavella”. Kazalište u Frankopanskoj osvojilo je ukupno pet nagrada Marul: uz nagradu za najbolju predstavu Festivala, Saša Anočić osvojio je nagradu za najbolju režiju i za najbolju adaptaciju teksta, Franjo Dijak nagrađen je za ulogu Melkiora, a Zdravko Stolnik za oblikovanje svjetla.

Zahvala publici

13. 12. 2020.

Zahvaljujemo svima koji su izrazili zabrinutost – dobro smo, čuvamo sebe i druge, ponašamo se odgovorno. Dio tehnike kazališta koji je bio u direktnom kontaktu s osobom oboljelom od COVIDA je u samoizolaciji, a mi ostali s nestrpljenjem očekujemo nove izvedbe predstave 'Obavezan smjer' u Tunelu Grič. Pratite nas i saznajte nove datume!

Otkazuje se premijera "Obaveznog smjera"

12. 12. 2020.

Zbog pojave korona virusa među članovima tehnike kazališta "Gavella", a u cilju odgovornog djelovanja prema publici i ostalim zaposlenicima, otkazujemo večerašnju premijeru i sutrašnju izvedbu predstave "Obavezan smjer". Povrat kupljenih ulaznica se može izvršiti na blagajni kazališta.

Premijera predstave "Obavezan smjer" u Tunelu Grič

11. 12. 2020.

U subotu, 12. prosinca 2020. u 19,00 sati, u Tunelu Grič održat će se premijera autorskog projekta Enesa Vejzovića „Obavezan smjer“.
Autor koncepta, teksta i režije je Enes Vejzović, scenografkinja i kostimografkinja je Marita Ćopo, autor glazbe Nenad Kovačić, oblikovanje svjetla potpisuje Zdravko Stolnik, a dramaturški suradnik je Dubravko Mihanović.
U predstavi igraju: Amar Bukvić, Ana Kvrgić, Barbara Nola, Bojana Gregorić Vejzović, Darko Stazić, Đorđe Kukuljica, Filip Križan, Hrvoje Klobučar, Ivan Grčić, Ivana Bolanča, Janko Rakoš, Nenad Cvetko, Sven Šestak, Tena Nemet Brankov, Ranko Zidarić i Mada Peršić.

Premijera "Usidrenih" u HNK Split

10. 12. 2020.

U petak, 11. prosinca 2020., u splitskom HNK će se održati premijera predstave "Usidrene" Elvisa Bošnjaka,u režiji Anastasije Jankovske i koprodukciji triju kazališta - splitskog HNK, zadarskog HNK i kazališta"Gavella".

Redateljica predstave je Anastasija Jankovska, dramaturg Elvis Bošnjak, scenografkinja Vesna Režić, a kostime potpisuje Marita Ćopo. Autor glazbe je Matija Antolić, a koreograf Pravdan Devlahović. Oblikovatelj svjetla u HNK Split je Srđan Barbarić, a u kazalištu "Gavella" Zdravko Stolnik. U predstavi igraju: Davor Jureško, Anja Šovagović Despot, Snježana Sinovčić Šiškov, Goran Marković, Martina Čvek, Maruška Aras i Katarina Romac.
Zadarska premijera je 15. prosinca 2020.

U prodaju puštene ulaznice za "Obavezan smjer"

04. 12. 2020.

Od danas, 4. prosinca, u prodaji su ulaznice za predstavu "Obavezan smjer", autorski projekt Enesa Vejzovića. Ulaznice se prodaju isključivo na blagajni kazališta u Frankopanskoj 10, a radno vrijeme blagajne je od 10 do 13 sati i od 16 do 19 sati. Ulaz na predstavu je iz Mesničke ulice.