U subotu, 12. prosinca 2020. u 19,00 sati, u Tunelu Grič održat će se premijera autorskog projekta Enesa Vejzovića „Obavezan smjer“.
U podzemlju grada, u njegovim skrivenim zakutcima, borave ljudi koji se nadaju sresti nas. Možda misle da ćemo im pomoći sastaviti puzzle njihovih rasutih priča, možda tek trebaju nekoga da ih posluša ili nas pak žele pozvati na suigru i provesti nas kroz labirint; svejedno je, pristali smo pratiti ih i sudjelovati u onome što će nam prikazati. Odabiremo kartu iz ponuđenog špila i slijedimo tragove, od krhotine do krhotine nečijeg života, ronimo kroz tamu, ponekad nesigurni promatramo li ili nas promatraju. Obrisi su nejasni, značenja zamućena. "Sve je u redu... I ja volim zavirivati u tuđe živote. Zato i jesmo ovdje, zar ne?", reći će nam jedan od likova, naših domaćina. Svijet "Obaveznog smjera" utonuo je u neuhvatljivu kafkijansku zagonetnost, ali je i refleksija stvarnih događaja i stanja zastrašujućeg, zbunjujućeg, opominjujućeg vremena u kojem živimo. "Upozorili ste ga... Niste? Odlučili ste biti svjedok... Ali svjedok ne može biti svetac."
Autor koncepta, teksta i režije je Enes Vejzović, scenografkinja i kostimografkinja je Marita Ćopo, autor glazbe Nenad Kovačić, oblikovanje svjetla potpisuje Zdravko Stolnik, a dramaturški suradnik je Dubravko Mihanović.
U predstavi igraju: Amar Bukvić, Ana Kvrgić, Barbara Nola, Bojana Gregorić Vejzović, Darko Stazić, Đorđe Kukuljica, Filip Križan, Hrvoje Klobučar, Ivan Grčić, Ivana Bolanča, Janko Rakoš, Nenad Cvetko, Sven Šestak, Tena Nemet Brankov, Ranko Zidarić i Mada Peršić.