Tjedan “Gavelle” u “Komediji”

26. 10. 2020.

Od 02. do 07. studenog očekuje nas Tjedan "Gavelle" u "Komediji" u sklopu kojeg će ansambl teatra u Frankopanskoj odigrati tri naslova: "Hotel Zagorje", autorski projekt AniceTomić i Jelene Kovačić, u režiji Anice Tomić (02. i 03. studenog), "Gospodu Glembajeve" Miroslava Krleže u režiji Miroslava Međimorca (04. i 05. studenog) te "Kako je počeo rat na mom otoku" Iva i Vinka Brešana u režiji Dražena Ferenčine (06. i 07. studenog).

Zahvaljujemo domaćinu kazalištu “Komedija” koji nam omogućuje da kazališno živimo i dok nam dvorana u Frankopanskoj nije u funkciji, te se nadamo da ćete nas svojim dolaskom podržati i na ovim zagrebačkim gostovanjima, kao i da se što prije vidimo u vašem i našem kazalištu "Gavella"!

Otkazano gostovanje na "Bobijevim danima"

25. 10. 2020.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije prisiljeni smo otkazati najavljeno gostovanje predstave “Višnjik” A. P. Čehova, u režiji Dražena Ferenčine nastele u koprodukciji s HNK u Osijeku, u Histrionskom domu, 27. listopada na “Bobijevim danima”.

Raspored igranja kazališta "Gavella"

15. 10. 2020.

U trenucima kad, zbog posljedica potresa u Gradu Zagrebu, nismo u mogućnosti igrati kako reprizne, tako ni premijerne naslove u dvorani Gradskog dramskog kazališta "Gavella", a želja nam je, koliko nam oklonosti dopuštaju, nastaviti s radom, u stalnoj smo potrazi i dogovorima s prostorima koji bi nas mogli ugostiti i gdje bismo mogli realizirati svoje programe.
Tako 27. listopada "Višnjik" gostuje u Histrionskom domu, na IX. "Bobijevim danima"; a od 02. do 07. studenog očekuje nas Tjedan "Gavelle" u "Komediji", gdje igramo tri naslova: "Hotel Zagorje" (02. i 03. studenog), "Gospodu Glembajeve" (04. i 05. studenog) i "Kako je počeo rat na mom otoku" (06. i 07. studenog). Ulaznice se kupuju u Zagrebačkom gradskom kazalištu "Komedija".

Otkazane 35. "Gavelline večeri"

13. 10. 2020.

Kazališno vijeće GDK “Gavella” je na svojoj 29. sjednici održanoj 8. listopada 2020. donijelo odluku o otkazivanju ovogodišnjih, 35. “Gavellinih večeri”.
U trenucima kad, zbog posljedica potresa u Gradu Zagrebu nismo u mogućnosti igrati kako reprizne, tako ni premijerne naslove u vlastitoj dvorani, primorani smo otkazati ovogodišnje izdanje Festivala “Gavelline večeri“. Nadamo se da ćemo se uskoro vratiti u vlastiti prostor i vjerujemo se da će se 35. izdanje neometano održati u listopadu 2021.

Radno vrijeme blagajne kazališta "Gavella"

08. 10. 2020.

Podsjećamo vas da blagajna kazališta "Gavella" radi ponedjeljkom od 17,00 do 18,00 sati.