Svjetski dan kazališta

27. 03. 2020.

Svjetski dan kazališta je akcija koju je pokrenuo ITI - Međunarodni kazališni institut, a obilježava se od 1962., uvijek 27. ožujka, te se povezuje s otvorenjem prve kazališne sezone u Teatru nacija u Parizu.
Svake se godine, u kazalištima diljem Hrvatske, čita poruka koju je ove godine napisao Siniša Popović, glumac, nacionalni prvak Drame HNK u Zagrebu. Iz objektivnih razloga ove godine poruka neće biti pročitana niti u jednom kazalištu, pa je stoga, draga publiko, pročitajte sami.
A kazalištu i kazališnoj umjetnosti poželimo da se publika što prije vrati u gledalište, a glumci na scenu.

Otkazane sve aktivnosti u kazalištu "Gavella"

19. 03. 2020.

Zbog najnovijih mjera koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, kazalište "Gavella" do daljnjega otkazuje sve predstave, kao i rad blagajne. Povrat novca za ulaznice kupljene putem web-prodaje vrši sustav "Moje karte".

Radno vrijeme blagajne u vrijeme strožih mjera

16. 03. 2020.

Zbog strožih mjera u borbi protiv koronavirusa i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, blagajna kazališta "Gavella" radit će ponedjeljkom od 10 do 14 sati kada ćete moći dobiti sve informacije vezane uz zamjenu ili vraćanje kupljenih ulaznica.
Povrat novca za ulaznice kupljene putem web-prodaje vrši sustav "Moje karte". S obzirom na veliku gužvu, povrat će se vršiti "dan za dan" odnosno novac će biti na računu na dan za koji su bile kupljene ulaznice ili dan kasnije.

Otkazane sve izvedbe do 1. travnja 2020.

13. 03. 2020.

Zbog strožih mjera u borbi protiv koronavirusa, kazalište "Gavella" otkazuje sve izvedbe do 1. travnja 2020., uključujući i premijeru predstave "Posjet stare dame" Friedricha Dürrenmatta, u režiji Dore Ruždjak Podolski, koja se trebala održati u subotu, 28. ožujka 2020. O novom terminu premijere, kao i o izvedbama u travnju, pravovremeno ćemo informirati gledatelje i javnost.

Otkazuju se izvedbe 12., 13. i 14. ožujka

12. 03. 2020.

Zbog preporučenih mjera opreza u borbi protiv širenja koronavirusa, u kazalištu "Gavella" se otkazuju izvedbe 12., 13. i 14. ožujka. Za sve izvedbe koje slijede nakon 18.3. pratit ćemo preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite i Gradskog ureda za kulturu.

Preminuo Božidar Alić

03. 03. 2020.

U noći s ponedjeljka na utorak, 2. na 3. ožujka 2020., preminuo je Božidar Alić, jedan od najznačajnih hrvatskih glumaca svoje generacije. Rođen je u Zagrebu 24. prosinca 1954. godine. U rodnom gradu 1979. diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti, a stručno se usavršavao u Piccolo teatru u Milanu.

"Emet" u sklopu Last minute ponude

02. 03. 2020.

U srijedu, 4. ožujka, u sklopu akcije Last minute "Gavella" pogledajte predstavu "Emet" Ivane Šojat, u režiji Same M. Streleca, i produkciji HNK u Osijeku.
Na 29. Marulićevim danima u Splitu predstava "Emet" osvojila je dvije nagrade: Nagradu "Marul" za najbolju predstavu te Samo M. Strelec za režiju predstave.