Preminuo Božidar Violić

30. 11. 2020.

S tugom smo primili vijest da nas je napustio doajen hrvatske kazališne režije Božidar Violić. Ostavio nam je niz nezaboravnih, nadahnutih predstava, kao i lucidnih, autentičnih misli o kazalištu, a povijest teatra u Frankopanskoj nezamisliva je bez naslova koje je redateljski potpisao. Profesor mnogim budućim umjetnicima, podučavao nas je ponajprije svojim predstavama, promišljenim, polemičnim, posvećenim zagledavanjem u samu srž kazališta. Nedostajat će nam njegova oštroumnost i specifičan humor, golemo kazališno znanje i vještina, njegov jedinstveni duh.

Radno vrijeme blagajne

29. 11. 2020.

Blagajna kazališta "Gavella" radi dvokratno - od 10 do 13 sati te od 16 do 19 sati. Podsjećamo da su u prodaji ulaznice za dvije izvedbe predstave "Zagreb 2020", koje će se održati u subotu, 5. prosinca u 17 i u 20 sati.

Radno vrijeme blagajne u petak i subotu

27. 11. 2020.

Zbog izvedbi predstave "Zagreb 2020" u Laubi, blagajna kazališta "Gavella", petak i subotu, 27. i 28. studenog, radit će do 19 sati. Izvedbe su u Laubi, kući za ljude i umjetnost, u 20 sati.

Tri nagrade kazalištu "Gavella"

24. 11. 2020.

Kazalište "Gavella", drugu godinu zaredom produciralo je najbolju dramsku predstavu u cjelini. "Hotel Zagorje", autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić prema motivima romana Ivane Bodrožić, proglašen je najboljom predstavom protekle sezone. Za najbolje redateljsko ostvarenje nagrađena je Anica Tomić za režiju "Hotela Zagorje". Antonia Mrkonjić, članica ansambla HNK u Osijeku, osvojila je nagradu za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina, odigravši ulogu Anje u “Višnjiku” A.P. Čehova, u režiji Dražena Ferenčine i koprodukciji HNK u Osijeku, kazališta "Gavella" i Osječkog ljeta kulture.

Novo radno vrijeme blagajne

23. 11. 2020.

Od ponedjeljka, 23. studenog, blagajna kazališta "Gavella" radi dvokratno - od 10 do 12 sati te od 16 do 18 sati. Podsjećamo da su u prodaji ulaznice za dvije izvedbe predstave "Zagreb 2020", koje će se održati 27. i 28. studenog u Laubi.

Deset nominacija kazalištu "Gavella"

17. 11. 2020.

Na danas objavljenima nominacijama za Nagradu hrvatskog glumišta, kazalište “Gavella” ima 10 nominacija. U kategoriji za najbolju predstavu u cjelini nominirane su čak dvije predstave – “Hotel Zagorje” Anice Tomić i Jelene Kovačić, prema motivima romana Ivane Bodrožić te “Višnjik” Antona Pavloviča Čehova, u režiji Dražena Ferenčine i produkciji kazališta “Gavella”, HNK u Osijeku i Osječkog ljeta kulture. Za najbolje redateljsko ostvarenje nominirani su Anica Tomić, za režiju predstave “Hotel Zagorje” i Dražen Ferenčina, za režiju predstave “Višnjik”. U kategoriji glavne ženske uloge nominirana je Sandra Lončarić za ulogu Ranjevske u predstavi “Višnjik”, u kategoriji sporedne ženske uloge nominirane su Anja Đurinovć Rakočević za ulogu Varje u “Višnjiku” i Ksenija Pajić za ulogu Mame u “Hotelu Zagorje”. U kategoriji sporedne muške uloge nominiran je Miroslav Čabraja za ulogu Gajeva u “Višnjiku”. Antonia Mrkonjić, članica ansambla HNK u Osijeku, nominirana je za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika do 28 godina za ulogu Anje u “Višnjiku”. Jelena Kovačić I Anica Tomić nominirane su za dramatizaciju romana “Hotel Zagorje” Ivane Bodrožić. Svečana dodjela Nagrade hrvatskog glumišta održat će se 24. studenog uz izravan prijenos na prvom programu HRT-a.
Čestitamo svim nominiranima!

Radno vrijeme blagajne

16. 11. 2020.

Od ponedjeljka, 16. studenog, blagajna kazališta "Gavella" radit će svaki dan od 10 do 12 sati te od 16 do 18 sati, također, od danas su u prodaji ulaznice za dvije izvedbe predstave "Zagreb 2020", koje će se održati 27. i 28. studenog u Laubi.

Zahvala publici i Kazalištu Komedija

09. 11. 2020.

Tijekom prvog tjedna u studenom, kazalište Komedija je velikodušno svoju pozornicu prepustilo trima predstavma kazališta "Gavella", te su tako odigrane tri različite predstave: "Hotel Zagorje", "Gospoda Glembajevi" i "Kako je počeo rat na mom otoku". Zahvaljujemo kazalištu Komedija, a posebno zahvaljujemo publici što nas je s pozornice ispratila dugim i toplim pljeskom. Nadamo se da se što prije vidimo doma, u dvorani u Frankopanskoj.