9. Festival Miroslav Krleža

25. 06. 2020.

Od 2. do 7. srpnja održat će se 9. Festival Miroslav Krleža. Kazalište "Gavella", čija je zgrada stradala u zagrebačkom potresu, ovogodišnji je partner Festivala Miroslav Krleža, i naši se umjetnici pridružuju u mnogim naslovima festivala.

Preminuo Igor Vuk Torbica

18. 06. 2020.

Ansambl Gradskog dramskog kazališta "Gavella" i svi njegovi zaposlenici opraštaju se od dragog kolege i prijatelja Igora Vuka Torbice.
Igor Vuk Torbica u Gradskom dramskom kazalištu "Gavella" režirao je predstavu "Priče iz Bečke šume" Ödöna von Horvátha. Von Horváth je nesretnim slučajem stradao u Parizu; nije imao niti 37 godina, no stigao je napisati niz dramskih tekstova koji se igraju i danas i koje pozornice neprestano preispituju.

Ilica Q'ART i kazalište "Gavella"

08. 06. 2020.

U nedjelju, 7. lipnja, kazalište "Gavella" izašlo je na Ilicu te kao glavni partner podržalo projekt Ilica Q'ART. Predstavili smo kazališni izlog kojeg je uredila kostimografkinja Marita Ćopo, na tramvajskim tračnicama smo izložili cipele iz bogatog fundusa kazališnih kostima, odigrali Potresno dobre scene s prolaznicima, upriličili čitaću probu predstave "Posjet stare dame", u dvorištu Likovne akademije odigrali predtavu "Tesla Anonimus"...
Posebno zahvaljujemo Tomasu Kristaju i Danijelu Matoševiću iz „Graditeljstva Matošević“ na velikoj pomoći pri organizaciji smještaja kazališta „Gavella“ na Ilicu.

Sudjelovanje GDK "Gavella" u Projektu Ilica: Q'ART

03. 06. 2020.

U nedjelju, 7. lipnja, kazalište "Gavella" sudjeluje u projektu Ilica: Q'ART pod zajedničkim nazivom - "Gavella" na ulici, i to na tri različite točke u Ilici.