U petak, 29. svibnja 2020., na 67. godišnjicu osnivanja kazališta, započinjemo projekt "Sanjam(o) predstavu". U očekivanju sanacije štete nakon nedavnog potresa, glumci kazališta "Gavella" rade i dalje."Sanjam(o) predstavu" je projekt kazališta "Gavella" u sklopu Gavelline daleKOVIDnice, a pod autorskim vodstvom Filipa Šovagovića, koji se odvija u tri faze: kratke snimljene scene, s glumicama i glumcima našeg ansambla prikazivat će se na Youtube kanalu kazališta i na društvenim mrežama.
Prikazane će scene gledateljice i gledatelji biti pozvani komentirati i sugerirati nam nastavke, odgovorom na pitanje: "Što će se dalje događati?". Na taj će način publika zajedno s nama usmjeravati razvoj materijala i sustvarati ga. Prizore su snimili Boris Svrtan, Bojana Gregorić Vejzović, Janko Rakoš, Ankica Dobrić, Sven Šestak, Enes Vejzović, Filip Križan, Ranko Zidarić, Jelena Miholjević, Anja Đurinović Rakočević, Tara Rosandić, Nikola Baće, Martina Čvek, Tena Nemet Brankov i Amar Bukvić.
Nadamo se da će nas ovako nastala cjelina dovesti i do izvedbe uživo, kad se za to stvore uvjeti. U parku, na terasi, u kazališnoj dvorani... "Sanjam(o) predstavu" počinje se emitirati na Youtube kanal kazališta "Gavella", pet dana uzastopce, počevši od 29. svibnja 2020.

"Sanjam(o) predstavu" u kazalištu "Gavella"