U srijedu, 4. ožujka 2020., u kazalištu "Gavella" gostuje najbolja predstava 29. Marulićevih dana, "Emet" Ivane Šojat u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku.
"Emet" je priča o istini skrivenoj duboko ispod svega prešućenog i zatajenog obitelji djevojčice Lucije. Riječ je o trileru, budući da djevojčicu Luciju, koja je u međuvremenu izrasla u slikaricu koja slika anđele, posjećuju njezini pokojnici: majka, otac, baka i djed koji joj nije djed. Svi oni daju joj djeliće mozaika što ga ona polako i mučno spaja, te doznaje istinu o sebi i svima svojima.Ima u toj istini ubojstva, samoubojstva, ali i tragične, prerane i naprasne smrti. U jezovitome ozračju obiteljske kuće mnogo je onostranog. Tu mrtvi govore ono što se za života nisu usuđivali govoriti. Konačno se svi razgolićuju i stvari post mortem, sjedaju na svoje mjesto. No gorčina ostaje uslijed spoznaje da laži kojima smo pokušali zaštititi i sebe i druge poput utega povlače u nedokučive ponore, budući da Istina (EMET) poput zapisa u genima neprestano lebdi oko nas poput nerazgovjetnog šapta, a traume koje smo potisnuli um gnječe daleko od stanja u kojem smo ih racionalizirali.
Na 29. Marulićevim danima u Splitu predstava "Emet" osvojila je dvije nagrade: Nagradu "Marul" za najbolju predstavu te Samo M. Strelec za režiju predstave.
U predstavi igraju Petra B. Blašković, Ljiljana Krička – Mitrović, Anita Schmidt, Antonija Pintarić, Duško Modrinić, Davor Panić, Armin Ćatić, Antonio Jakupčević, Lino Brozić i Zrinka Stilinović.

Najbolja predstava 29. Marulićevih dana, "Emet", gostuje u kazalištu "Gavella"