Advent u kazalištu "Gavella"

20. 12. 2018.

Advent u kazalištu "Gavella" traje od 21. prosinca 2018. do 5. siječnja 2019. te uz cijenu ulaznice od samo 30,00 kuna možete pogledati sljedeće predstave:
21.12. "Pijani"; 22.12. "Kao na nebu"; 27.12. "Slikari rudari"; 28.12. "Sjećanje šume"; 29.12. "Kralj Rikard III."; 04.01. "Filumena Marturano" te 05.01. "Kolovoz u okrugu Osage".

Vidimo se!

Kazalište pod bor

17. 12. 2018.

Od 15. do 31. prosinca, traje blagdanski popust na "Gavellinu poklon karticu". Iskoristite ovu jedinstvenu priliku i za samo 180 kuna kupite 6 ulaznica koje biste u slobodnoj prodaji platili 420 kuna! Ulaznice na kartici možete iskoristiti do kraja svibnja 2019. godine. Karticu možete kupiti na blagajni kazališta, svakim danom od 10,00 do početka predstave.
"Gavellina poklon kartica" idealan je poklon pod bor!

Završene 33."Gavelline večeri"

14. 12. 2018.

U petak, 14. prosinca, dodjelom nagrada zatvorene su 33. "Gavelline večeri".
Iza nas su dva intenzivna kazališna tjedna, tijekom koji smo smo vidjeli 11 predstava u konkurenciji za nagrade, i to kazališnih kuća iz Splita, Rijeke, Ljubljane, Beograda, Zadra i Zagreba.
Nakon predstava slijedili su dinamični i opušteni okrugli stolovi, na kojima je publika mogla dodatno upoznati umjetnike koje je tu večer gledala. Odabrane predstave pogledalo je i prosudbeno povjerenstvo u sastavu: Branka Cvitković, glumica, nacionalna prvakinja; Marina Pejnović, kazališna redateljica; i Dino Pešut, pisac i dramaturg. Oni su odabrali dobitnike nagrada za najbolju mušku, odnosno žensku ulogu, najbolju režiju te najbolju predstavu ovogodišnjeg Festivala.

Objavljene nominacije za nagradu Zlatni studio

07. 12. 2018.

Za najveću medijsku nagradu Zlatni studio koju je pokrenuo Jutarnji list, u kategoriji najbolje kazališne predstave nominirana je predstava "Kralj Rikard III." Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog. Za najbolju glumicu nominirana je Bojana Gregorić Vejzović za ulogu kraljice Margarete, a Ozren Grabarić za ulogu kralja Rikarda III. Đorđe Kukuljica nominiran je za najboljeg glumca, u predstavi "Slikari rudari" Leeja Halla, u režiji Same M. Streleca.

Svečano otvorene 33."Gavelline večeri"

02. 12. 2018.

Predstavom “Slikari rudari”, kazališta domaćina, u režiji slovenskog redatelja Same M. Streleca započele su u subotu 33. "Gavelline večeri", koje do 14. prosinca u teatru u Frankopanskoj donose dvanaest ponajboljih kazališnih ostvarenja iz Splita, Rijeke, Ljubljane, Beograda, Zadra, Pečuha i Zagreba. Dobrodošlicu gledateljima prve večeri 33. izdanja festivala koji svake jeseni zagrebačkoj publici tradicionalno predstavlja ponajbolja recentna kazališna ostvarenja iz Hrvatske i regije, uoči predstave poželio je ravnatelj kazališta Dražen Ferenčina. Najavio je “četrnaest predzimskih adventskih dana” ispunjenih kazališnim sadržajima, praćenim okruglim stolovima i druženjima s glumcima koje će moderirati dramaturginja i teatrologinja Mira Muhoberac.“U terminu od 1. do 14. prosinca vidjet ćete dvanaest predstava, od čega jedanaest u konkurenciji, u odabiru bivšeg ravnatelja Gavelle Borisa Svrtana, producentice Sonje Kovačić i glumca Hrvoja Klobučara”, rekao je Ferenčina. Festival završava u petak 14. prosinca dodjelom nagrada za najbolju žensku i mušku ulogu, najbolju režiju te najbolju predstavu, o čemu će, kako je istaknuo, odlučivati tročlano prosudbeno povjerenstvo, u sastavu glumica Branka Cvitković, dramatičar Dino Pešut i redateljica Marina Pejnović. Nakon proglašenja pobjednika i dodjele nagrada, izvan konkurencije bit će prikazana predstava “Povratak Filipa Latinovitza” Miroslava Krleže u produkciji Hrvatskog kazališta Pečuh iz Mađarske i u režiji Nine Kleflin. Ferenčina je zahvalio Ministarstvu kulture, Gradu Zagrebu i svim pokroviteljima festivala na podršci u realizaciji njegova programa, “ali ponajprije vama draga publiko, jer bez vas ovoga festivala ne bi ni bilo”. Festival je otvorenim proglasila pročelnica zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu Ana Lederer. Istaknula je kako se na ovogodišnje "Gavelline večeri" ulazi bočno, preko improviziranog službenog ulaza u kazalište, jer je u tijeku gradnja druge scene dramskog kazališta Gavelle, koja bi trebala biti inaugurirana u proljeće 2019.“To znači da će 34. Gavelline večeri sasvim sigurno imati još veći i još širi izbor predstava koje će naši građani, ljubitelji kazališta, struka, imati prigode vidjeti”, poručila je Lederer.