Predstava "Kralj Rikard III." gostuje na dva festivala u Makedoniji

21. 06. 2018.

Predstava "Kralj Rikard III." Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog, čija je premijera bila u prosincu prošle godine, odlazi na dva značajna festivala u Makedoniju - u Skopje i Bitolu.U Makedonskom narodnom teatru igrat će u petak, 22 lipnja u sklopu "Skopskog leta", a u nedjelju, 24. lipnja u Narodnom teatru Bitola u sklopu "Bitola Shakespeare Festivala".

"Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" nagrađeno sa pet nagrada na 42. Danima satire

21. 06. 2018.

Na 42. Danima satire Fadila Hadžića, koji su u kazalištu "Kerempuh" svečanom dodjelom nagrada zatvoreni 21. lipnja, predstava "Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" Jöela Pommerata, u režiji Paola Magellija, osvojila je čak pet nagrada.

Dodijeljene nagrade "Gavella & Europlakat Faira" 2018.

20. 06. 2018.

U srijedu, 20. lipnja 2018., u 20,00 sati, prije izvedbe predstave "Kao na nebu" Kaya Pollaka, održala se ceremonija dodjele nagrada "Gavella & Europlakat Faira" u sezoni 2017./2018. I ove godine dodijelili smo tri nagrade, dvije glumačke i nagradu portala Studentski.hr najboljoj predstavi. Portal Studentski.hr nagrađuje predstavu – "Sjećanje šume", a A dvoje najboljih glumaca u ovoj sezoni po mišljenju publike, odabralo je prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od naših najvjernijih gledatelja: Vesna Mikšec, Snježana Tonković Fernežir, Mario Božićek, Vanja Gredelj, Margita Ledenko Rukavina, Ivana Schenner i Leo Pleše. Glumica sezone kazališta "Gavella" je Martina Čvek! "Ekspresivno i artikulirano, ona svoje uloge igra cijelim tijelom, licem, glasom, pogledom... Emocije koje nam donosi su kompleksne i jasne te nam se čini da bismo i sami u takvoj situaciji osjetili isto. Vodeći sebe i nas od rezignacije do ushićenja, ova glumica osvojila nas je svojom vitalnošću i zrelošću, čvrstinom i krhkošću."
Glumac sezone kazališta "Gavella" je Đorđe Kukuljica!
"Istodobno odlučan i blag, slojevit u odnosima i snažan u emocijama, koje s lakoćom, izravno, prenosi na gledatelje, ovaj glumac cijelim svojim izvedbenim bićem donosi duh djela na pozornicu, ponekad sabito i naizgled povučeno, ponekad verbalno opsežnije, pa i filozofično, no uvijek živo i dirljivo."

"Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" u sklopu 42. "Dana satire"

07. 06. 2018.

U četvrtak, 14. lipnja 2018. predstava "Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" bit će izvedena u sklopu 42. "Dana satire" Satiričkog kazališta Kerempuh. Predstavu je režirao Paolo Magelli, dramaturginja je Željka Udovičić Pleština, scenografiju potpisuje Lorenzo Banci, kostime Marita Ćopo, autor glazbe je Ljupčo Konstantinov, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik. U predstavi igraju Ksenija Pajić, Jelena Miholjević, Barbara Nola, Nataša Janjić, Tena Nemet Brankov, Petra Svrtan, Janko Rakoš, Ranko Zidarić, Enes Vejzović i Igor Kovač.