Last minute "Gavella"

24. 01. 2019.

U subotu, 26. siječnja, u sklopu akcije "Gavella" - Last minute pogledate predstavu "Slikari rudari".
Za sve impulzivne, spontane, kampanjce ili one kojima su rokovnici i planeri išarani obavezama, odnedavno je tu "GAVELLA" LAST MINUTE – 24 sata prije izvedbe naših odabranih naslova kupite ulaznicu po cijeni od 20 kuna i u posljednji trenutak osmislite svoju večer!

Nagrada Nenadu Cvetku na VII. "Bobijevim danima smijeha"

31. 10. 2018.

Na VII. "Bobijevim danima smijeha" koji su dodjelom nagrada završeni u utorak, 30. listopada, nagrada za najbolju mušku dodjeljuje se Nenadu Cvetku za ulogu Murka Munite u predstavi "Kako je počeo rat na mom otoku" Ive i Vinka Brešana u režiji Dražena Ferenčine.

Otkazuje se izvedba predstave "Slikari rudari" 2. studenog

29. 10. 2018.

Predstava "Slikari rudari" Leeja Halla, u režiji Same M. Streleca, koja se trebala odigrati u petak, 2. studenog, otkazuje se iz tehničkih razloga.

"Gablec na gradilištu"

25. 10. 2018.

U četvrtak, 25. listopada 2018. u kazalištu "Gavella" održan je "Gablec na gradilištu", druženje predstavnika medija s novim ravnateljem teatra u Frankopanskoj,

Prva proba predstave "Kiklop"

24. 10. 2018.

U srijedu je, u glumačkom Klubu kazališta "Gavella“ održana prva čitaća proba predstave "Kiklop“ Ranka Marinkovića, u režiji Zlatka Svibena. U Klubu se, osim autorskogtima okupio i cijeli glumački ansambl predstave, koji je impresivan, i brojem i imenima. U kazališnoj adaptaciji modernističkog romana iz 1965. Koji prikazuje zagrebačku boemsku i intelektualnu sredinu neposredno prije izbijanja Drugog svjetskog rata, zaigrat će čak dvadeset i osam glumaca među kojima Franjo Dijak, Darko Milas, Dražen Kuhn, Enes Vejzović, Hrvoje Klobučar, Slavica Knežević, Nela Kocsis,Žarko Potočnjak… Autori dramatizacije su Petra Mrduljaš i Zlatko Sviben, scenografkinja je Dinka Jeričević, Marita Ćopo potpisuje kostimografiju, a skladatelj je Matej Meštrović.
Premijera će biti 8. veljače 2019.

"Kako je počeo rat na mom otoku" na 7. "Bobijevim danima smijeha"

22. 10. 2018.

Izvedba predstave "Kako je počeo rat na mom otoku" u četvrtak, 25. listopada 2018. bit će odigrana u sklopu 7. Bobijevih dana smijeha. Dvadeset dvije godine nakon filma "Otok" je oživio i u kazalištu, u koprodukciji dvaju teatara - GDK "Gavella" i HNK u Šibeniku, kroz adaptaciju scenarija dramaturginje Željke Udovičić Pleština te u režiji Dražena Ferenčine, a nezaboravne likove i rečenice koje su se usjekle u kolektivnu memoriju i postale prepoznatljive i izvan konteksta filma, poput "Aleksa,vrati se doma, skuvala sam ti paštašutu!" izgovaraju se na kazališnim daskama i zvuče jednako duhovito.

Dražen Ferenčina preuzeo dužnost ravnatelja GDK "Gavella"

15. 10. 2018.

Gradska skupština Grada Zagreba je na 11. sjednici, održanoj 07. svibnja 2018., donijela Rješenje da se za ravnatelja GDK "Gavella" imenuje Dražen Ferenčina, akademski redatelj, na razdoblje od 4 godine. Dražen Ferenčina je dužnost preuzeo u ponedjeljak, 15. Listopada 2018. od dosadašnjeg ravnatelja Borisa Svrtana.

Održana premijera predstave "Kako je počeo rat na mom otoku"

04. 10. 2018.

U srijedu, 03. listopada 2018., u kazalištu "Gavella" održana je zagrebačka premijera prdstave "Kako je počeo rat na mom otoku" Ive i Vinka Brešana, u režiji Dražena Ferenčine. Dvadeset dvije godine nakon filma, nezaboravne likove i rečenice koje su se usjekle u kolektivnu memoriju i postale prepoznatljive i izvan konteksta filma, poput "Aleksa,vrati se doma, skuvala sam ti paštašutu!" izgovaraju se na kazališnim daskama i zvuče jednako duhovito i životno.