Zagrebačka premijera predstave "Kako je počeo rat na mom otoku"

28. 09. 2018.

U srijedu, 03. listopada 2018., u Gradskom dramskom kazalištu "Gavella" održat će se zagrebačka premijera prdstave "Kako je počeo rat na mom otoku" Ive i Vinka Brešana. Redatelj je Dražen Ferenčina, adaptaciju scenarija potpisuje Željka Udovičić Pleština, scenografiju Dragutin Broz, a kostimografiju Sara Lovrić Caparin. Autor glazbe je Mate Matišić, a svjetlo su oblikovali Zdravko Stolnik i Joško Bakula.
U predstavi igraju: Boris Svrtan, Janko Rakoš, Jakov Bilić, Nenad Cvetko, Franka Klarić, Šime Bubica, Igor Kovač, Anica Kovačević, Ivan Grčić, Nikola Baće i Zoran Gogić.

"Slikari rudari" opet na sceni kazališta "Gavella"

24. 09. 2018.

Od srijede 26. do subote, 29. rujna na scenu kazališta "Gavella" vraća se predstava "Slikari rudari" Leeja Halla, u režiji Same M. Streleca. Predstava je to kojom je kazalište "Gavella" završilo prošlu sezone, a Đorđe Kukuljica je za ulogu Olivera Kilbourna dobio je nagradu publike za najboljeg glumca sezone.

Radno vrijeme blagajne

20. 09. 2018.

Od petka, 21. rujna blagajna kazališta "Gavella" radi od 10,00 sati do početka predstave.

Premijera predstave "Pijani"

11. 09. 2018.

U petak, 14. rujna 2018. u kazalištu "Gavella" očekuje nas prva ovosezonska premijera, predstava "Pijani" Ivana Viripajeva, u režiji Vite Tufera. U drami suvremenog ruskog dramatičara Ivana Viripajeva, svi su likovi pijani. Pijanstvo je ovdje koncept, metafora i stanje. Jer opijeni alkoholom, zapravo su pijani – zbunjeni, dezorijentirani, izgubljeni – duhom. U režiji Vite Taufera Pijani" nam se ukazuju kao komad koji priziva elektriziranu kolektivnu igru, sav u nervoznom gibanju i strastenoj logoreji, svadljiv i tjelesan, gdje su bujice riječi i kovitlaci pijanstava iskaz onog potisnutog, zapretenog u nama.. Dramaturg predstave je Dubravko Mihanović, scenograf Igor Pauška, kostime potpisuje Marita Ćopo, autori glazbe su Nana Forte i Jure Ivanušič, suradnik za scenski pokret je Pravdan Devlahović, a suradnica za scenski govor je Ivana Buljan Legati.
"Pijane" na scenu kazališta "Gavella" donose: Dijana Vidušin, Ozren Grabarić, Tara Rosandić, Martina Čvek, Sven Šestak, Ranko Zidarić, Nela Kocsis, Filip Šovagović, Ksenija Pajić, Marko Petrić, Živko Anočić, Amar Bukvić, Enes Vejzović i Tena Nemet Brankov.

Ozren Grabarić nagrađen na Viminacium Festu

10. 09. 2018.

Na prvom festivalu "Viminacium Fest - mitovi stari i novi" koji se od 4. do 9. rujna 2018. održavao u Arheološkom parku Viminacium pored Požerevca, Ozren Grabarić osvojioje čak dvije nagrade za najboljeg glumca. Stručni žiri Festivala kojeg su činili redatelj Dejan Mijač, scenograf Miodrag Tabački te glumac Saša Torlaković, u konkurenciji pet predstava u odabiru izbornika Mihajla Nestorovića, jednoglasno je dodijelio nagradu za najboljeg glumca Ozrenu Grabariću za ulogu Kralja Rikarda III. Kazalište "Gavella" otvorilo je festival u utorak, 4. rujna, a Ozren Grabarić proglašen je glumcem večeri.

"Kralj Rikard III." na festivalu "Viminacium Fest – mitovi stari i novi"

03. 09. 2018.

U utorak, 4. rujna kazalište "Gavella" gostovat će na prvom kazališnom festivalu "Viminacium Fest – mitovi stari i novi" s predstavom "Kralj Rikard III." Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog.Festival se održava od 3. do 9. rujna u amfiteatru Arheološkog parka Viminacium, organizatorifestivala su Grad Požarevac, Arheološki park - Viminacijum i Centar za kulturu Požarevac.Selektor i autor festivala Mihajlo Nestorović odabrao je pet predstava koje su u konkurenciji za nagradu Viminacium maximus a svake će večeri publika birati najboljeg glumca ili glumicu. U stručnom žiriju su: redatelj Dejan Mijač, profesor FDU Miodrag Tabački i dramski umjetnik Saša Torlaković. Na nedavno završenom festivalu Purgatorije u Tivtu Bojana Gregorić Vejzović osvojila je nagradu za glumačku bravuru, za ulogu kraljice Margarete.
"Kralja Rikarda III." na matičnoj pozornici možete pogledati 19. i 20. rujna 2018.