Kazalište "Gavella" osnovano prije 65 godina

29. 05. 2018.

Na današnji dan, 29. svibnja 1953., osnovano je Zagrebačko dramsko kazalište današnje Gradsko dramsko kazalište "Gavella". Skupština grada osnovala je novo kazalište a za direktora imenovala dramatičara, glumca i redatelja Peru Budaka. Zagrebačko dramsko kazalište je 1970. preimenovano u Dramsko kazalište "Gavella".

"Gavella i Europlakar fair" 2018.

25. 05. 2018.

U petak, 1. lipnja 2018. izvedbom predstave "Slikari rudari" Leeja Halla, u režiji Same M. Streleca započinje "Gavella i Europlakat Fair", festival svih predstava koje su trenutno na repertoaru teatra u Frankopanskoj 10, a koje će publika, tijekom skoro tri tjedna, moći pogledati za jedinstvenu cijenu ulaznice od 20 kuna!I ove će se godine na završnoj večeri dodijeliti čak tri nagrade; najbolju glumicu i najboljeg glumca u predstavama premijerno izvedenim ove sezone izabrat će prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od naših najvjernijih gledatelja, a najbolju predstavu sezone odabrat će žiri portala Studentski.hr.

Antonija Stanišić Šperanda nagrađena na 25. Festivalu glumca

21. 05. 2018.

U nedjelju, 20. svibnja, dodjelom nagrada u Iloku, završen je jubilarni 25. Festival glumca. Nagradu "Fabijan Šovagović" za najbolju glumicu dobila je Antonija Stanišić Šperanda za ulogu Alke Tesla, Ann Lizzie Gillespie i Mileva Einstein u predstavi "Tesla Anonimus", autorskom projektu Filipa Šovagovića.

Šibenska premijera predstave "Kako je počeo rat na mom otoku"

14. 05. 2018.

U ponedjeljak, 14. svibnja 2018., u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku održana je praizvedba predstave "Kako je počeo rat na mom otoku" Ive i Vinka Brešana, u režiji Dražena Ferenčine.

Premijera predstave "Slikari rudari" Leeja Halla u režiji Same M. Streleca

07. 05. 2018.

U petak, 11. svibnja 2018. u kazalištu "Gavella" očekuje nas premijera predstave "Slikari rudari" Leeja Halla, u režiji Same M. Streleca.

"Pijani" započeli s probama

07. 05. 2018.

U ponedjeljak, 7. svibnja 2018. započeli smo s probama predstave "Pijani" Ivana Viripajeva, u režiji Vite Taufera čija će premijera biti u rujnu. U drami jednog od najzanimljivijih suvremenih ruskih dramatičara, Ivana Viripajeva, svi su likovi pijani. Pijanstvo je ovdje koncept, metafora i stanje. Jer opijeni alkoholom, zapravo su pijani – zbunjeni, dezorijentirani, izgubljeni – duhom.
"Pijane" na scenu kazališta "Gavella" donose: Dijana Vidušin, Ozren Grabarić, Tara Rosandić, Nataša Janjić, Sven Šestak, Ranko Zidarić, Nela Kocsis, Filip Šovagović, Ksenija Pajić, Marko Petrić, Živko Anočić, Amar Bukvić, Enes Vejzović i Tena Nemet Brankov.