U srijedu, 20. lipnja 2018., u 20,00 sati, prije izvedbe predstave "Kao na nebu" Kaya Pollaka, održala se ceremonija dodjele nagrada "Gavella & Europlakat Faira" u sezoni 2017./2018.I ove godine dodijelili smo tri nagrade, dvije glumačke i nagradu portala Studentski.hr najboljoj predstavi. Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od kazališnih zaljubljenika, čitatelja portala Studentski.hr, biralo je između pet ovosezonskih premijernih naslova kazališta "Gavella", a to su: "Ponovno ujedinjenje dviju Koreja", "Kralj Rikard III.", "Sjećanje šume", "Proces" i "Slikari rudari". Članice i član povjerenstva su: Ana Marasović, urednica portala Studentski.hr, te Domagoj Mrdušan, Lara Gotal, Sara Futač i Barbara Tolić. Portal Studentski.hr nagrađuje predstavu – "Sjećanje šume"! Nagradu je primila redateljica Tamara Damjanović. U obrazloženju nagrade stoji: "Iako je odrastanje u gruboj okolini nemalo puta dotaknuto u hrvatskoj kazališnoj industriji, kvalitetni glumački ansambl uz izvrsnu režiju donosi ga na "Gavellinu" pozornicu na jedan nov, svjež i sasvim jedinstven način, sa snažnom emotivnom komponentom popraćenom dozom mističnosti."

A dvoje najboljih glumaca u ovoj sezoni po mišljenju publike, odabralo je prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od naših najvjernijih gledatelja: Vesna Mikšec, Snježana Tonković Fernežir, Mario Božićek, Vanja Gredelj, Margita Ledenko Rukavina, Ivana Schenner i Leo Pleše.
Glumica sezone kazališta "Gavella" je Martina Čvek!
"Ekspresivno i artikulirano, ona svoje uloge igra cijelim tijelom, licem, glasom, pogledom... Emocije koje nam donosi su kompleksne i jasne te nam se čini da bismo i sami u takvoj situaciji osjetili isto. Vodeći sebe i nas od rezignacije do ushićenja, ova glumica osvojila nas je svojom vitalnošću i zrelošću, čvrstinom i krhkošću."
Glumac sezone kazališta "Gavella" je Đorđe Kukuljica!
"Istodobno odlučan i blag, slojevit u odnosima i snažan u emocijama, koje s lakoćom, izravno, prenosi na gledatelje, ovaj glumac cijelim svojim izvedbenim bićem donosi duh djela na pozornicu, ponekad sabito i naizgled povučeno, ponekad verbalno opsežnije, pa i filozofično, no uvijek živo i dirljivo."
Nagrade je uručila Vedrana Vučinić, predstavnica Europlakata.
Na ovogodišnjem "Gavella Fairu", od 01. lipnja prikazano je čak 17 naslova te je publika, ove godine, kao i prethodnih, izuzetnom popunjenošću gledališta dokazala značaj, i potrebu, "Gavella & Europlakat Faira"!

Dodijeljene nagrade "Gavella & Europlakat Faira" 2018.