Radno vrijeme blagajne

20. 09. 2018.

Od petka, 21. rujna blagajna kazališta "Gavella" radi od 10,00 sati do početka predstave.

Premijera predstave "Pijani"

11. 09. 2018.

U petak, 14. rujna 2018. u kazalištu "Gavella" očekuje nas prva ovosezonska premijera, predstava "Pijani" Ivana Viripajeva, u režiji Vite Tufera. U drami suvremenog ruskog dramatičara Ivana Viripajeva, svi su likovi pijani. Pijanstvo je ovdje koncept, metafora i stanje. Jer opijeni alkoholom, zapravo su pijani – zbunjeni, dezorijentirani, izgubljeni – duhom. U režiji Vite Taufera Pijani" nam se ukazuju kao komad koji priziva elektriziranu kolektivnu igru, sav u nervoznom gibanju i strastenoj logoreji, svadljiv i tjelesan, gdje su bujice riječi i kovitlaci pijanstava iskaz onog potisnutog, zapretenog u nama.. Dramaturg predstave je Dubravko Mihanović, scenograf Igor Pauška, kostime potpisuje Marita Ćopo, autori glazbe su Nana Forte i Jure Ivanušič, suradnik za scenski pokret je Pravdan Devlahović, a suradnica za scenski govor je Ivana Buljan Legati.
"Pijane" na scenu kazališta "Gavella" donose: Dijana Vidušin, Ozren Grabarić, Tara Rosandić, Martina Čvek, Sven Šestak, Ranko Zidarić, Nela Kocsis, Filip Šovagović, Ksenija Pajić, Marko Petrić, Živko Anočić, Amar Bukvić, Enes Vejzović i Tena Nemet Brankov.

Ozren Grabarić nagrađen na Viminacium Festu

10. 09. 2018.

Na prvom festivalu "Viminacium Fest - mitovi stari i novi" koji se od 4. do 9. rujna 2018. održavao u Arheološkom parku Viminacium pored Požerevca, Ozren Grabarić osvojioje čak dvije nagrade za najboljeg glumca. Stručni žiri Festivala kojeg su činili redatelj Dejan Mijač, scenograf Miodrag Tabački te glumac Saša Torlaković, u konkurenciji pet predstava u odabiru izbornika Mihajla Nestorovića, jednoglasno je dodijelio nagradu za najboljeg glumca Ozrenu Grabariću za ulogu Kralja Rikarda III. Kazalište "Gavella" otvorilo je festival u utorak, 4. rujna, a Ozren Grabarić proglašen je glumcem večeri.

"Kralj Rikard III." na festivalu "Viminacium Fest – mitovi stari i novi"

03. 09. 2018.

U utorak, 4. rujna kazalište "Gavella" gostovat će na prvom kazališnom festivalu "Viminacium Fest – mitovi stari i novi" s predstavom "Kralj Rikard III." Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog.Festival se održava od 3. do 9. rujna u amfiteatru Arheološkog parka Viminacium, organizatorifestivala su Grad Požarevac, Arheološki park - Viminacijum i Centar za kulturu Požarevac.Selektor i autor festivala Mihajlo Nestorović odabrao je pet predstava koje su u konkurenciji za nagradu Viminacium maximus a svake će večeri publika birati najboljeg glumca ili glumicu. U stručnom žiriju su: redatelj Dejan Mijač, profesor FDU Miodrag Tabački i dramski umjetnik Saša Torlaković. Na nedavno završenom festivalu Purgatorije u Tivtu Bojana Gregorić Vejzović osvojila je nagradu za glumačku bravuru, za ulogu kraljice Margarete.
"Kralja Rikarda III." na matičnoj pozornici možete pogledati 19. i 20. rujna 2018.

Bojana Gregorić Vejzović nagrađena na Festivalu Purgatorije

31. 08. 2018.

Na 13. Festivalu mediteranskog teatra "Purgatorije" koji se tijekom srpnja i kolovoza održavao u Tivtu, Bojana Gregorić Vejzović osvojila je Nagradu za glumačku bravuru za ulogu kraljice Margarete u predstavi "Kralj Rikard III." Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog.

Blagajna započela s radom

27. 08. 2018.

U ponedjeljak, 27. kolovoza 2018. blagajna kazališta "Gavella" započela je s radom.

"Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" na Festivalu de Almada u Lisabonu

05. 07. 2018.

U subotu, 7. i nedjelju, 8. srpnja predstava "Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" bit će izvedena na renomiranom, 35. izdanju Festivala de Almada u Lisabonu, osnovanom 1984. godine, najznačajnijem internacionalnom kazališnom festivalu u Portugalu

Predstava "Kralj Rikard III." gostuje na dva festivala u Makedoniji

21. 06. 2018.

Predstava "Kralj Rikard III." Williama Shakespearea, u režiji Aleksandra Popovskog, čija je premijera bila u prosincu prošle godine, odlazi na dva značajna festivala u Makedoniju - u Skopje i Bitolu.U Makedonskom narodnom teatru igrat će u petak, 22 lipnja u sklopu "Skopskog leta", a u nedjelju, 24. lipnja u Narodnom teatru Bitola u sklopu "Bitola Shakespeare Festivala".

"Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" nagrađeno sa pet nagrada na 42. Danima satire

21. 06. 2018.

Na 42. Danima satire Fadila Hadžića, koji su u kazalištu "Kerempuh" svečanom dodjelom nagrada zatvoreni 21. lipnja, predstava "Ponovno ujedinjenje dviju Koreja" Jöela Pommerata, u režiji Paola Magellija, osvojila je čak pet nagrada.

Dodijeljene nagrade "Gavella & Europlakat Faira" 2018.

20. 06. 2018.

U srijedu, 20. lipnja 2018., u 20,00 sati, prije izvedbe predstave "Kao na nebu" Kaya Pollaka, održala se ceremonija dodjele nagrada "Gavella & Europlakat Faira" u sezoni 2017./2018. I ove godine dodijelili smo tri nagrade, dvije glumačke i nagradu portala Studentski.hr najboljoj predstavi. Portal Studentski.hr nagrađuje predstavu – "Sjećanje šume", a A dvoje najboljih glumaca u ovoj sezoni po mišljenju publike, odabralo je prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od naših najvjernijih gledatelja: Vesna Mikšec, Snježana Tonković Fernežir, Mario Božićek, Vanja Gredelj, Margita Ledenko Rukavina, Ivana Schenner i Leo Pleše. Glumica sezone kazališta "Gavella" je Martina Čvek! "Ekspresivno i artikulirano, ona svoje uloge igra cijelim tijelom, licem, glasom, pogledom... Emocije koje nam donosi su kompleksne i jasne te nam se čini da bismo i sami u takvoj situaciji osjetili isto. Vodeći sebe i nas od rezignacije do ushićenja, ova glumica osvojila nas je svojom vitalnošću i zrelošću, čvrstinom i krhkošću."
Glumac sezone kazališta "Gavella" je Đorđe Kukuljica!
"Istodobno odlučan i blag, slojevit u odnosima i snažan u emocijama, koje s lakoćom, izravno, prenosi na gledatelje, ovaj glumac cijelim svojim izvedbenim bićem donosi duh djela na pozornicu, ponekad sabito i naizgled povučeno, ponekad verbalno opsežnije, pa i filozofično, no uvijek živo i dirljivo."