Premijera "Zločina i kazne" u režiji Zlatka Svibena

16. 09. 2013.

U četvrtak, 19. rujna 2013. u kazalištu "Gavella" premijerno će se izvesti predstava "Zločin i kazna" Fjodora Mihajloviča Dostojevskog, u režiji Zlatka Svibena. Ovaj je roman nemalo puta oživio na pozornici, u raznim adaptacijama i dramatizacijama, a ovu potpisuje sam redatelj, Zlatko Sviben, okupljajući oko svog "dramatizacijskog scenarija" respektabilnu ekipu glumaca svih generacija teatra "Gavella". Scenografiju potpisuju Ana Martina Bakić i Ivana Knez, kostimografiju Marita Ćopo, skladatelj je Darko Hajsek a suradnik za scensko kretanje je Alen Čelić. U predstavi igraju Franjo Dijak, Darko Milas, Nela Kocsis, Inge Appelt, Perica Martinović, Ivana Bolanča. Jelena Miholjević, Živko Anočić, Ozren Grabarić, Nenad Cvetko, Siniša Ružić, Zoran Gogić, Anja Šovagović Despot, Ivona Kundert /Amanda Prenkaj.

"Odisej" proglašen najboljom predstavom festivala "Purgatorije", a Ozren Grabarić najboljim glumcem

04. 09. 2013.

Sinoćnjom dodjelom nagrada u Tivtu je završio 8. festival "Purgatorije" na kojem je kazalište "Gavella" sudjelovalo sa tri svoje produkcije. Najboljom predstavom festivala proglašena je predstava "Odisej" Gorana Stefanovskog, u režiji Aleksandra Popovskog, a najboljim glumcem festivala proglašen je Ozren Grabarić za ulogu Odiseja u istoimenoj predstavi. U Tivtu su, u natjecateljskom djelu, bile izvedene predstave "Odisej" i "Život je san" Pedra Calderona de la Barce u režiji Renea Medvešeka, te "Antigona" Jeana Anouilha, u režiji Aleksandra Popovskog, koja je igrala izvan konkurencije. Festival "Purgatorije" međunarodnog je karaktera, otvoren je 24. lipnja i trajao je do 3. rujna te je obuhvaćao glazbeni, likovni i kazališni program.

Nagrade na 37. Danima satire

24. 06. 2013.

Na 37. Danima satire Fadila Hadžića, koji su u Kazalištu "Kerempuh" svečanom dodjelom nagrada zatvoreni 22. lipnja, predstava "Fine mrtve djevojke" Mate Matišića, u režiji Dalibora Matanića, osvojila je čak tri nagrade. Dalibor Matanić je osvojio nagradu za najbolju režiju, Nela Kocsis osvojila je nagradu "Ivo Serdar" za ulogu najbolje prihvaćenu od publike, a Živko Anočić je osvojio nagradu za ulogu Danijela. O nagradama su odlučivali Ivo štivičić, Olga Pakalović i Bojana Radović.

Dodjelom nagrada zatvoren "Gavella i Europlakat Fair"

20. 06. 2013.

Večeras je, prije izvedbe predstave "Četvrta sestra" Janusza Glowackog, održana ceremonija dodjele nagrade najboljoj glumici i najboljem glumcu u premijernim predstavama kazališta "Gavella" u sezoni 2012./2013. Žiri, sastavljen od vjernih posjetitelja teatra u Frankopanskoj, u sastavu: Ksenija Fogel, Ivana Schenner, Marija Dunatov, Nevenka Kotarski, Zdravko Ivandić, Emil Kelcher te Pero Popović, predsjednik povjerenstva, najbolje su glumce trebali pronaći u šest ovosezonskih premijernih naslova, a to su "Antigona", "Odisej", "Fine mrtve djevojke", "Push Up 1-3", "Candide ili optimizam" i "U ime novca". Najboljom glumicom sezone proglašena je Dijana Vidušin, a najboljim glumcem Ozren Grabarić. Na ovogodišnjem "Gavella i Europlakat Fairu", od 1. lipnja prikazano je čak 15 naslova te je publika, ove godine, kao i prethodnih, izuzetnom popunjenošću gledališta dokazala značaj, i potrebu, "Gavella i Europlakat Faira"!

Otkazuje se izvedba predstave "Crne oči" kojom je trebao biti zatvoren "Gavella i Europlakat Fair"

18. 06. 2013.

Predstava "Crne oči" Davora Špišića, u režiji Dražena Ferenčine, kojom se trebao zatvoriti ovogodišnji "Gavella i Europlakat Fair" u petak, 21. lipnja 2013. otkazuje se zbog bolesti glumca. Kupljene ulaznice možete zamijeniti na blagajni kazališta, ili se za sve informacije raspitati na broj telefona blagajne - 01 4864 616. Nagrade najboljoj glumici i najboljem glumcu u premijernim predstavama dodijelit ćemo u četvrtak, 20. lipnja prije izvedbe predstave "Četvrta sestra" kojom ćemo zatvoriti ovogodišnji "Gavella i Europlakat Fair".

Svečana 50. izvedba predstave "Prolazi sve"

06. 06. 2013.

U subotu, 08. lipnja 2013. u 19,30 sati, u kazalištu "Gavella", odžat će se svečana 50. izvedba predstave "Prolazi sve" Dubravka Mihanovića, u režiji Olivera Frljića. Dijete s kockastom glavom koje potiče svađu nalik onima iz talijanskih filmova, ljubavna scena s mladim ustašom, partizansko kazalište i strastveni susret u kupiništu, političke optužbe i mučenje, bračni brodolom, a zatim starost, i jedna dvorana u kojoj se pleše... Predstavu režira Oliver Frljić, scenografiju potpisuju Dubravko Mihanović i Oliver Frljić, a kostimografiju Sandra Dekanić, koreografkinja je Irma Omerzo, a glazbu potpisuje Frano Đurović. U predstavi igraju Jelena Miholjević, Ksenija pajić, Dijana Vidušin, Ivana Roščić, Antonija Stanišić Šperanda, Barbara Nola, Amar Bukvić, Enes Vejzović, Janko Rakoš, Filip Križan i Sven Medvešek. Svečana 50. izvedba predstave "Prolazi sve" je u subotu, 8. lipnja 2013. u uobičajenih 19,30 sati.

"Odisej" na 58. Sterijinom pozorju

01. 06. 2013.

Na 58. Sterijinom pozorju, koji je i jedan od koproducenata, u međunarodnoj selekciji "Krugovi", u nedjelju, 2. lipnja i u ponedjeljak, 3. lipnja, igrat će predstava "Odisej" makedonskog dramatičara Gorana Stefanovskog, u režiji Aleksandra Popovskog. Međunarodna je to koprodukcija šest teatara i jednog festivala - GDK "Gavella" iz Zagreba; Teatra Ulysses s Brijuna; Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada; Slovenskog narodnog gledališča - Drama iz Maribora; Ateljea 212 iz Beograda; Festivala Sterijino pozorje iz Novog Sada te Teatra navigator iz Skopja - čija je praizvedba bila u srpnju 2012. na Brijunima. Samo tijekom ove sezone odigrat će više od 30 puta, i vidjet će je više od 12 000 gledatelja. Dramaturginja je Dora Delbianco, scenografiju potpisuje skupina NUMEN, kostimografiju Marita Ćopo, a glazbu skupina Foltin. U predstavi koja je pronašla svoj put do gledatelja igraju: Ozren Grabarić, Anita Mančić, Branko Jordan, Nataša Matijašec Rošker, Svetozar Cvetković, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Dijana Vidušin, Franjo Dijak i Nikola Ristanovski.

Gavella i Europlakat Fair 2013.

31. 05. 2013.

"Gavella i Europlakat Fair" započinje u subotu, 1. lipnja izvedbom premijerne predstave "U ime novca" Viktorije Nikiforove, u režiji Dražena Ferenčine, a završava 21. lipnja predstavom "Crne oči" Davora Špišića, u režiji Dražena Ferenčine. Čak 16 naslova poziva vas da večer provedete u teatru i pogledate sve što se propustili pogledati tijekom sezone, kao i da na završnoj večeri festivala proslavite s nama nagrade najboljem glumcu i glumici u predstavama premijerno izvedenim ove sezone u kazalištu "Gavella", koje odabiru naši najvjerniji gledatelji. U konkurenciji su glumci iz ansambala predstava "Antigona", "Odisej", "Fine mrtve djevojke" i "Push up 1-3", ''Candide ili optimizam'' i '' U ime novca''. Nagrađene će izabrati prosudbeno povjerenstvo koje se sastoji od 7 članova - pretplatnika kazališta "Gavella". Festival traje do petka, 21. lipnja. Pojedinačna cijena ulaznice i ove je godine samo 20 kuna. Pridružite nam se.

Nagrađen plakat predstave "Push up 1-3"

19. 05. 2013.

Na 20. Festivalu glumca u Vinkovcima nagradu za najbolji kazališni plakat dobio je Vanja Cuculić za plakat predstave "Push up 1-3" GDK "Gavella".

Nagrade kazalištu "Gavella" na 20. Međunarodnom festivalu malih scena

13. 05. 2013.

Na 20. Međunarodnom festivalu malih scena u Rijeci, na kojem je u petak, 3. 5. 2013. u konkurenciji igrala predstava "Fine mrtve djevojke" Mate Matišića, u režiji Dalibora Matanića, nagradu "Veljko Maričić" za najboljeg mladog glumca osvojio je Živko Anočić za ulogu Danijela. Nela Kocsis je za ulgu Lidije osvojila nagradu "Veljko Maričić" za najbolju epizodnu ulogu, a Mate Matišić nagrađen je nagradom "Veljko Maričić" za najbolji suvremeni dramski tekst. "Fine mrtve djevojke" su premijerno izvedene u siječnju 2013. a na sceni kazališta "Gavella možete ih pogledati u petak, 24. te u subotu, 25. svibnja 2013.