Glazbeno-poetska večer "Glazba susreće riječi"

21. 10. 2013.

U subotu, 26. listopada 2013. u 22,00 sata, u Atriju kazališta "Gavella" održat će se prva u nizu glazbeno-poetskih večeri "Glazba susreće riječi." Uz glazbenu pratnju harfistice Doris Karamatić i kazivanje glumca Franje Dijaka te posebne goste - a ove subote to su Andrija Bosanac - Schroetter na trombonu i Ljubomir Zečević glasom i stasom - družit ćemo se uz odabrane stihove i glazbu najvećih naših i svjetskih pjesnika i kompozitora. Ulaznice po cijeni od 40,00 kuna mogu se nabaviti na blagajni kazališta "Gavella".

"Candide ili optimizam" je najbolja predstava 28. "Gavellinih večeri"

19. 10. 2013.

Večeras su, dodjelom nagrade "dr. Branko Gavella", koju je osvojila predstava "Candide ili optimizam" Voltairea, u režiji Krešimira Dolenčića, i produkciji Gradskog dramskog kazališta "Gavella", zatvorene 28. "Gavelline večeri". Najbolja je predstava i ove godine nagrađena bistom osnivača teatra u Frankopanskoj, dr. Branka Gavelle, rad akademskog kipara Ivana Sabolića. Nagradu je uručio Darko Stazić, ravnatelj GDK "Gavella", a preuzeo je redatelj Krešimir Dolenčić, autorski tim i ansambl predstave.

Uskoro počinju 28. "Gavelline večeri"

04. 10. 2013.

U kazalištu "Gavella" će se od 11. do 19. listopada 2013. održati 28. "Gavelline večeri". Prvi puta održane 1973., a zbog ratnih okolnosti ugašene 1991., nakon revitaliziranja 2005., ovo su već devete u nizu.Izbornik ovogodišnjih "Večeri" je Boris Svrtan, hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac, kazališni redatelj te predavač scenskog govora na Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu. U osam dana imat ćemo priliku pogledati osam predstava - sedam u konkurenciji te jednu, onu na zatvaranju Festivala, izvan konkurencije. Članovi prosudbenog povjerenstva ovogodišnjih "Gavellinih večeri" su Helena Buljan, Ivan Leo Lemo i Ana Prolić a kazalište čiju predstavu koju proglase najboljom, ponijet će nagradu, - bistu dr. Branka Gavelle, rad akademika Ivana Sabolića. Pobjednika 28. "Gavellinih večeri" saznat ćemo u subotu, 19. listopada 2013., a Festival ćemo zatvoriti, već tradicionalno, gostovanjem predstave izvan konkurencije, ove godine je to predstava "John Gabriel Borkman" Henrika Ibsena, u režiji Mateje Koležnik i produkciji Slovenskog narodnog gledališča iz Maribora.