Nagrade na 37. Danima satire

24. 06. 2013.

Na 37. Danima satire Fadila Hadžića, koji su u Kazalištu "Kerempuh" svečanom dodjelom nagrada zatvoreni 22. lipnja, predstava "Fine mrtve djevojke" Mate Matišića, u režiji Dalibora Matanića, osvojila je čak tri nagrade. Dalibor Matanić je osvojio nagradu za najbolju režiju, Nela Kocsis osvojila je nagradu "Ivo Serdar" za ulogu najbolje prihvaćenu od publike, a Živko Anočić je osvojio nagradu za ulogu Danijela. O nagradama su odlučivali Ivo štivičić, Olga Pakalović i Bojana Radović.

Dodjelom nagrada zatvoren "Gavella i Europlakat Fair"

20. 06. 2013.

Večeras je, prije izvedbe predstave "Četvrta sestra" Janusza Glowackog, održana ceremonija dodjele nagrade najboljoj glumici i najboljem glumcu u premijernim predstavama kazališta "Gavella" u sezoni 2012./2013. Žiri, sastavljen od vjernih posjetitelja teatra u Frankopanskoj, u sastavu: Ksenija Fogel, Ivana Schenner, Marija Dunatov, Nevenka Kotarski, Zdravko Ivandić, Emil Kelcher te Pero Popović, predsjednik povjerenstva, najbolje su glumce trebali pronaći u šest ovosezonskih premijernih naslova, a to su "Antigona", "Odisej", "Fine mrtve djevojke", "Push Up 1-3", "Candide ili optimizam" i "U ime novca". Najboljom glumicom sezone proglašena je Dijana Vidušin, a najboljim glumcem Ozren Grabarić. Na ovogodišnjem "Gavella i Europlakat Fairu", od 1. lipnja prikazano je čak 15 naslova te je publika, ove godine, kao i prethodnih, izuzetnom popunjenošću gledališta dokazala značaj, i potrebu, "Gavella i Europlakat Faira"!

Otkazuje se izvedba predstave "Crne oči" kojom je trebao biti zatvoren "Gavella i Europlakat Fair"

18. 06. 2013.

Predstava "Crne oči" Davora Špišića, u režiji Dražena Ferenčine, kojom se trebao zatvoriti ovogodišnji "Gavella i Europlakat Fair" u petak, 21. lipnja 2013. otkazuje se zbog bolesti glumca. Kupljene ulaznice možete zamijeniti na blagajni kazališta, ili se za sve informacije raspitati na broj telefona blagajne - 01 4864 616. Nagrade najboljoj glumici i najboljem glumcu u premijernim predstavama dodijelit ćemo u četvrtak, 20. lipnja prije izvedbe predstave "Četvrta sestra" kojom ćemo zatvoriti ovogodišnji "Gavella i Europlakat Fair".

Svečana 50. izvedba predstave "Prolazi sve"

06. 06. 2013.

U subotu, 08. lipnja 2013. u 19,30 sati, u kazalištu "Gavella", odžat će se svečana 50. izvedba predstave "Prolazi sve" Dubravka Mihanovića, u režiji Olivera Frljića. Dijete s kockastom glavom koje potiče svađu nalik onima iz talijanskih filmova, ljubavna scena s mladim ustašom, partizansko kazalište i strastveni susret u kupiništu, političke optužbe i mučenje, bračni brodolom, a zatim starost, i jedna dvorana u kojoj se pleše... Predstavu režira Oliver Frljić, scenografiju potpisuju Dubravko Mihanović i Oliver Frljić, a kostimografiju Sandra Dekanić, koreografkinja je Irma Omerzo, a glazbu potpisuje Frano Đurović. U predstavi igraju Jelena Miholjević, Ksenija pajić, Dijana Vidušin, Ivana Roščić, Antonija Stanišić Šperanda, Barbara Nola, Amar Bukvić, Enes Vejzović, Janko Rakoš, Filip Križan i Sven Medvešek. Svečana 50. izvedba predstave "Prolazi sve" je u subotu, 8. lipnja 2013. u uobičajenih 19,30 sati.

"Odisej" na 58. Sterijinom pozorju

01. 06. 2013.

Na 58. Sterijinom pozorju, koji je i jedan od koproducenata, u međunarodnoj selekciji "Krugovi", u nedjelju, 2. lipnja i u ponedjeljak, 3. lipnja, igrat će predstava "Odisej" makedonskog dramatičara Gorana Stefanovskog, u režiji Aleksandra Popovskog. Međunarodna je to koprodukcija šest teatara i jednog festivala - GDK "Gavella" iz Zagreba; Teatra Ulysses s Brijuna; Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada; Slovenskog narodnog gledališča - Drama iz Maribora; Ateljea 212 iz Beograda; Festivala Sterijino pozorje iz Novog Sada te Teatra navigator iz Skopja - čija je praizvedba bila u srpnju 2012. na Brijunima. Samo tijekom ove sezone odigrat će više od 30 puta, i vidjet će je više od 12 000 gledatelja. Dramaturginja je Dora Delbianco, scenografiju potpisuje skupina NUMEN, kostimografiju Marita Ćopo, a glazbu skupina Foltin. U predstavi koja je pronašla svoj put do gledatelja igraju: Ozren Grabarić, Anita Mančić, Branko Jordan, Nataša Matijašec Rošker, Svetozar Cvetković, Boris Isaković, Jasna Đuričić, Dijana Vidušin, Franjo Dijak i Nikola Ristanovski.