U petak i subotu, 2. i 3. ožujka, u kazalištu "Gavella" održat će se "Krležine noći" – večernja okupljanja malih formi i odabranih studentskih radova nastalih po Krležinim naslovima.
U petak, 02. ožujka 2018. u 22,00 sata, u Klubu "Gavella" Ognjen Milovanović, Elizabeta Brodić, Lucija Dujmović, Kim Končar, Roko Sikavica, Vini Jurčić, Denis Bosak i Jakov Jozić izvest će "BANKET U BLITVI, FRAGMENTI" Miroslava Krleže.
U subotu, 03. ožujka 2018. u 23,00 sata Ivan Colarić i Petra Svrtan izvest će "U AGONIJI, PRESTO MA NON TROPPO" prema motivima Miroslava Krleže.
Osim što je hrvatski književni bard, Krleža je i kreativni suutemeljitelj kazališta "Gavella", koje je otvoreno 1953. predstavom "Golgota". Tijekom povijesti ovog kazališta veliki dio repertoara oslanja se na njegova dramska književna djela. Prve "Krležine noći" utemeljene su 2017. s ciljem da se, pored "Gavellinih večeri" usmjeri reflektor na nezaobilazan značaj Krležinog pisma u hrvatskoj kulturi. Budući da je ove godine atrij kazališta i rekonstrukciji, "Krležine noći" odvijat će se u intimnom krugu Kluba "Gavella". Dođite i poslušajte što nam zajedno s Krležom imaju poručiti diplomantni ADU. "Banketom u Blitvi" koja je "U agoniji".
Ulaz na "Krležine noći" je slobodan.

Krležine noći