U kazalištu “Gavella” održana je prva čitaća proba predstave “Što na podu spavaš” Darka Cvijetića, u režiji Kokana Mladenovića i produkciji Gradskog dramskog kazališta „Gavella“, Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Narodnog pozorišta Sarajevo i Javne ustanove Mes – Međunarodni teatarski festival – Scena MESS.
U predstavi igraju: Merima Lepić Redžepović, Aldin Omerović, Saša Krmpotić, Maja Izetbegović, Sven Šestak, Tena Nemet Brankov, Ivan Grčić, Nikola Baće, Aleksandra Pleškonjić, Darko Radojević, Stevan Uzelac, Igor Pavlović i Darko Cvijetić.
U suradnji naše kazališne kuće sa sarajevskim Narodnim pozorištem, Internacionalnim teatarskim festivalom MESS i Srpskim narodnim pozorištem iz Novog Sada, na pozornicu stiže jedna od onih priča "koja je morala biti ispričana"... Priča "Što na podu spavaš" čita se u jednom dahu, s knedlom u grlu i nevjericom u prisjećanju na vremena koja su nas, nedavno, okrutno podsjetila na to što smo možemo napraviti onima s kojima smo dugo živjeli u, možda prividnom, miru. Ispisan kao niz obraćanja u prvom licu, ovaj roman, koji će na sceni oživjeti u dramatizaciji i režiji Kokana Mladenovića te igri sarajevskih, novosadskih i zagrebačkim glumaca, stvara nam osjećaj da osluškujemo mnogoglasno mnoštvo, pritom nikada ne gubeći fokus i emocionalnu ekspresiju. Cvijetićeva političnost nadilazi nacionalne poglede, ona je u svojoj iskrenoj zagledanosti u one koji su stradali humana i svačija...
Prva premijera predstave bit će 10. rujna 2022. u Novom Sadu, premijera u Sarajevu je zakazana za 9. listopada 2022., a zagrebačka premijera u studenom 2022.

Započele probe predstave "Što na podu spavaš"