Premijera predstave "Naš razred"

31. 03. 2022.

U subotu, 02. travnja 2022. U 20,00 sati, u Centru za kulturu Trešnjevka održat će se premijera predstave "Naš razred" Tadeusza Słobodzianeka u produkciji kazališta "Gavella". Redatelj i scenograf predstave je Jasmin Novljaković, prevoditelj Mladen Martić, kostimografkinja i suradnica za scenski pokret je Jasminka Petek Krapljan. Autor glazbe je Šimun Matišić, oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik. U predstavi igraju Ivana Roščić, Antonija Stanišić Šperanda, Natalija Đorđević, Ivan Grčić, Hrvoje Klobučar, Janko Rakoš, Filip Križan, Ivica Pucar i Enes Vejzović

Svjetski dan kazališta

27. 03. 2022.

Svjetski dan kazališta obilježava se od 1962., uvijek 27. ožujka, a povezuje se s otvorenjem prve kazališne sezone u Teatru nacija u Parizu. Akcija je to koju je pokrenuo ITI - Međunarodni kazališni institut, međunarodna UNESCO-va udruga osnovana s ciljem povezivanja kazališnih ljudi te lakšeg protoka informacija. Svake se godine u tisućama kazališta svijeta čita međunarodna poruka čije pisanje organizira Međunarodni kazališni institut (ITI). Pisanje hrvatske poruke organizira Hrvatsko društvo dramskih umjetnika, a ove godine ta čast je pripala našem dragom i uglednom hrvatskom književniku Dubravku Jelačiću Bužimskom.

Na izvedbe kazališta "Gavella" bez EU digitalne COVID potvrde

18. 03. 2022.

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 17. ožujka 2022. na profesionalnim umjetničkim izvedbama i programima, gdje su za posjetitelje osigurana sjedeća mjesta, može se prisustvovati samo uz predočenje ulaznice (bez EU digitalne COVID potvrde) uz obvezno korištenje medicinskih maski ili maski za lice.
To znači, da za prisustovanje izvedbama kazališta "Gavella" nije potrebna EU digitalna COVID potvrda.

Predstava "Jednaka noć" u Zvjezdarnici

11. 03. 2022.

U suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba u okviru četvrtog Festivala svjetla sudjeluje i kazalište „Gavella“ s predstavom „Jednaka noć“. Festival će se održati od 16. do 22. ožujka s 32 svjetlosne atrakcije na 31 lokaciji u središtu grada. Autori koncepta su Filip Šovagović i Dubravko Mihanović. Autori tekstova su Jelena Miholjević, Dubravko Mihanović i Filip Šovagović.

Premijera predstave "Tena- kronika raspada jedne ljepote"

09. 03. 2022.

U utorak, 8. ožujka 2022. U 20,00 sati, u Kultrunom centru Travno, održana je premijera predstave "Tena – kronika raspada jedne ljepote" Borislava Vujčića, po motivima pripovijetke Josipa Kozarca, u režiji Dražena Ferenčine nastala u koprodukciji kazališta "Gavella", Gradskog kazališta "Joza Ivakić" Vinkovci, Ludens teatra, Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar te Gradskog kazališta Požega. I ova premijera kazališta "Gavella" održava se na alternativnoj lokaciji.