Premijera predstave "Što na podu spavaš" u Novom Sadu

28. 09. 2022.

U utorak, 27. rujna 2022. u Srpskom narodnom pozorištu Novi Sad održala se prva u nizu premijera predstave "Što na podu spavaš" Darka Cvijetića, u režiji Kokana Mladenovića. Predstava koja je nastala u suradnji kazališta "Gavella" i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, Narodnog pozorišta Sarajevo i Internacionalnog teatarskog festivala MESS, na pozornicu stiže kao jedna od onih priča "koja je morala biti ispričana"...

Redatelj predstave je Kokan Mladenović, asistent redatelja Igor Pavlović, dramaturzi su Mina Petrić i Dubravko Mihanović, scenografiju potpisuje Marijela Margeta Hašimbegović, kostimografiju Marita Ćopo, autorica glazbe je Irena Popović Dragović, suradnica za scenski pokret je Amila Terzimehić a suradnik za scenski govor dr. Dejan Sredojević.

U predstavi igraju: Merima Lepić Redžepović, Aldin Omerović, Saša Krmpotić, Maja Izetbegović, Sven Šestak, Tena Nemet Brankov, Ivan Grčić, Nikola Baće, Aleksandra Pleškonjić, Darko Radojević, Stevan Uzelac, Igor Pavlović i sam autor romana, Darko Cvijetić.

Kazališna galerija "Gavella" u Petrinjskoj 13 u sklopu Artupunkture

13. 09. 2022.

Kazališna galerija "Gavella" u Petrinjskoj 13 osmišljena je s ciljem da ostane produkcijskim dijelom kazališta "Gavella", a od 15. rujna, u sklopu Artupunkture, dom je audio-vizualnom radu koji spaja elemente građevinskog materijala s kazališnim rekvizitima i audio isječcima iz predstava koje su na repertoaru kazališta "Gavella". U osmišljavanju i izradi rada sudjelovali su Marita Ćopo, Dubravko Mihanović i Tomica Hrupelj kao autori koncepta, autorica prostornih instalacija je Marita Ćopo, autori scenografije su Marita Ćopo i Tomica Hrupelj, oblikovanje zvuka potpisuje Chistian Kanazir, a oblikovanje svjetla Marko Matošić.