Započinju 35. "Gavelline večeri"

30. 11. 2022.

Nakon dvogodišnje stanke nastale uslijed pandemijskih okolnosti, potresa i građevinskih radova, u organizaciji kazališta "Gavella" održat će se 35. "Gavelline večeri". Od 3. do 16. prosinca, na čak 5 lokacija, publika će imati priliku pogledati predstave iz Zagreba, Beograda, Subotice, Rijeke, Varaždina i Splita.

Čestitke dobitnicima nagrada hrvatskog glumišta

25. 11. 2022.

Čestitamo Vlasti Knezović, dugogodišnjoj članici ansambla kazališta “Gavella”, na Nagradi hrvatskog glumišta za svekoliko umjetničko djelovanje. Kako stoji u obrazloženju nagrade: “Vlasta Knezović je kroz dojmljiv niz predstava, filmova i dramskih serija, niz uloga, postala i ostala izuzetna, posvećena, snažna glumačka osobnost ne samo Gradskog dramskog kazališta "Gavella", već i cjelokupnog hrvatskog glumišta.“

Čestitamo i članovima našeg ansambla, Živku Anočiću i Ivici Pucaru, na dobivenim nagradama Hrvatskog glumišta. Živku za najbolje glumačko ostvarenja u TV drami, za ulogu Perice u dramskoj seriji "Dnevnik velikog Perice" u režiji Vinka Brešana a Ivici za sporednu mušku ulogu, Šimurine u “Predstavi Hamleta u selu Mrduša Donja” Ive Brešana, u režiji Dražena Ferenčine i koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta Zadar i Kazališta lutaka Zadar.

Otvorena blagajna u Petrinjskoj 13

21. 11. 2022.

Dok se kazalište "Gavella" u potpunosti ne vrati na svima poznatu adresu u Frankopanskoj 10, ulaznice za 35. "Gavelline večeri" i sve predstave kazališta "Gavella", možete nabaviti na novoj lokaciji blagajne u Petrinjskoj 13. Radno vrijeme blagajne je od 10 do 19 te sat vremena prije izvedbe u KUC Travno.

Natalija Đorđević nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta

12. 11. 2022.

Na upravo objavljenim nominacijama za Nagradu hrvatskog glumišta, u kategoriji za najbolju sporednu žensku ulogu nominirana je Natalija Đorđević za ulogu Rachelka, kasnije Marianne, u prestavi "Naš razred" Tadeusza Slobodzianeka u režiji Jasmina Novljakovića. Zagrebačka publika predstavu "Naš razred“ može pogledati u utorak, 6. prosinca u 20,00 sati u KUC Travno, u sklopu 35. "Gavellinih večeri". Dodjela nagrade bit će u petak, 24. studenog 2022. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.