Probe predstave "Duh"

04. 12. 2010.

Na velikoj sceni kazališta "Gavella" intenzivno se odvijaju probe predstave "Duh" Margaret Edson, u režiji Same M. Streleca, čija se premijera očekuje u petak, 17. prosinca 2010. Margaret Edson je uoči novog stoljeća, "teškoj" temi usprkos, napisala "lako probavljiv" komad. "Duh" je na mnogo mjesta ironičan, često i humoran tekst, koji sukob "tijelo - duh" dovodi do ekstrema. Redatelj i scenograf je Samo M. Strelec, kostimografiju potpisuje Leo Kulaš, prijevod Tomislav Kuzmanović, a dramaturg predstave je Dubravko Mihanović. U "Duhu" igraju Anja Šovagović Despot, Dražen Kuhn, Sven Šestak, Perica Martinović, Ingeborg Appelt, Dragoljub Lazarov, Đorđe Kukuljica, Ozren Opačić, Ana Majhenić, Mirna Medaković i Damir Klarić.

Izložba kazališnih plakata Vanje Cuculića u Atriju kazališta

16. 11. 2010.

U četvrtak, 18. studenog 2010. u 18,00 sati, u Atriju kazališta "Gavella", otvorit ćemo izložbu plakata kazališta "Gavella", autora Vanje Cuculića. Posljednja potvrda uspješnosti naše suradnje dobivanje je svjetske oznake dizajnerske kvalitete, Nagrade Red Dot 2010., koju je Vanja Cuculić osvojio za seriju plakata kazališta "Gavella" ("Život je san", "Slučajevi običnog ludila", "Barbelo, o psima i djeci", "Dolina ruža"). Na jedan od najvećih dizajnerskih natječaja na svijetu ove je godine prijavljeno više od 12 000 radova iz više od 60 zemalja, u tri kategorije, a serija plakata kazališta "Gavella" nagrađena je u kategoriji communication design. Nagrađeni plakati bit će u stalnoj postavi Red Dot design muzeja u Essenu. Ovom izložbom kazalište "Gavella" proslavlja tu nagradu i obilježava jedno razdoblje suradnje s Vanjom Cuculićem koje je, obostrano, donijelo puno lijepih trenutaka. Izložba će se, u Atriju kazališta "Gavella", moći pogledati do 20. prosinca 2010.

Kazalište "Gavella" u Noći kazališta

12. 11. 2010.

Ovogodišnjoj manifestaciji "Noć kazališta", koja će se održati 20. studenog, kazalište "Gavella" doprinijet će izvedbama dviju predstava i izložbom
plakata. Na velikoj sceni, u 19,30 sati odigrat će se "Balade Petrice Kerempuha" Miroslava Krleže", u režiji Franke Perković, a u 21,30, također na velikoj sceni možete pogledati "Kvetch" Stevena Berkoffa, u režiji Dražena Ferenčine. U atriju kazališta bit će postavljena izložba kazališnih plakata Vanje Cuculića. Ulaznice po cijeni od 10 kuna, mogu se, isključivo u subotu 20.11., kupiti na blagajni kazališta.

"Peeru Gyntu" nominacija za Nagradu hrvatskog glumišta

11. 11. 2010.

Na upravo objavljenim nominacijama za Nagradu hrvatskog glumišta, predstava "Peer Gynt" Henrika Ibsena, u režiji Aleksandra Popovskog, i produkciji kazališta "Gavella" nominirana je u kategoriji NAJBOLJA PREDSTAVA U CJELINI. Izravni prijenos dodjele pogledajte na HRT-u u srijedu, 24. studenog 2010., a Peera Gynta na sceni u Frankopanskoj u ponedjeljak, 15. studenog u 19,30 sati.