"Barbelo, o psima i djeci" na mini-turneji

26. 05. 2010.

U petak 28. svibnja, kazalište "Gavella" gostovat će sa predstavom "Barbelo, o psima i djeci" Biljane Srbljanović u režiji Paola Magellija, na 55. Sterijinom pozorju u Novom Sadu u službenoj selekciji nacionalne drame i pozorišta. U nedjelju, 30. svibnja, "Barbelo" će gostovati na Velikoj sceni "Ljuba Tadić" Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu. U predstavi, čija je premijera bila 1. listopada 2009. igraju Dijana Vidušin, Perica Martinović, Ksenija Pajić, Ranko Zidarić, Milan Pleština, Rakan Rushaidat, Franjo Dijak, Barbara Nola, Sven Medvešek, Ozren Grabarić, Ivana Roščić.

"Peer Gynt" na Festivalu "Mucijevi dani"

21. 05. 2010.

Predstava "Peer Gynt" Henrika Ibsena, u režiji Aleksandra Popovskog i produkciji GDK "Gavella", sinoć je, pred prepunim gledalištem, odigrana na prvom festivalu "Mucijevi dani" u Ateljeu 212, u Beogradu. Ovo je prvi festival posvećen uspomeni na redatelja, osnivača i dugogodišnjeg ravnatelja Ateljea 212, Ljubomira Draškića Mucija koji se na bezbroj načina ugradio u povijest revolucionarnog beogradskog teatra, Ateljea 212.
Na sceni matičnog kazališta "Peer Gynta" možete pogledati u utorak, 25. svibnja 2010.

Otkazuje se izvedba "Alabame" u petak, 21.svibnja

20. 05. 2010.

Izvedba predstave "Alabama" Davora Špišića, u režiji Darija Harjačeka, koja je bila na rasporedu u petak, 21. svibnja, otkazuje se zbog bolesti glumice. Kupljene ulaznice možete vratiti ili zamijeniti na blagajni kazališta, ili se za sve informacije raspitati na broj telefona blagajne - 01 4864 616.

Premijera monodrame "Cicibela"

17. 05. 2010.

U četvrtak, 20. svibnja 2010. u 20,00 sati u kazalištu "Gavella" održat će se premijera monodrame Vlaste Knezović "Cicibela". "Kako god okreneš, sve se svodi na matematiku. Zbrojiš godine, pomnožiš ih s brigama, podiliš s nostalgijon i vratiš se korijenima. ... Sve ti se vrati. Mirisi, vitar, valovi... Tako je i Vlasta dugo skupljala u prsi, a onda je stavila sve Smojine knjige oko sebe, stala je tražit, podcrtavat, spajat... I onda je iz nje buknilo i napisala je "Cicibelu". Mrvu je rasfriškala s današnjicon, ali nije se tribala puno trudit. Sve je to uvik isto. Gospodi pinezi, a pobasjemu svitu utjeha u pismi i njokima. I evo nas ovod. Smojin tekst, Cicibelina mudrost, Marijetina gluma i Vlastina režija. Ne more falit." Zabilježio je Đermano Ćiće Senjanović u programskoj knjižici monodrame "Cicibela".

"Gavella i Europlakat Fair" od 4. do 19. lipnja

12. 05. 2010.

Kao što je bio običaj prethodnih godina, i na kraju ove sezone teatra u Frankopanskoj susrest ćemo se i družiti na "Gavella & Europlakat Fairu" - festivalu svih predstava koje su trenutno na repertoaru vašeg i našeg kazališta, a koje ćete, tijekom dva tjedna u lipnju, moći pogledati za jedinstvenu cijenu ulaznice od 20 kuna!

"Slučajevi običnog ludila" u ciklusu "Gavella i Europlakat Vama"

11. 05. 2010.

U sklopu ciklusa "Gavella i Europlakat Vama", po cijeni ulaznice od samo 20 kuna, večeras pogledajte "Slučajeve običnog ludila" Petra Zelenke u režiji Dore Ruždjak Podolski. "Slučajevi" su priča što nas osvaja onako kao što to čini dobar europski film: neobičnom običnošću, istovremeno nepretencioznošću i artizmom, likovima koji su poput nes, a opet čine stvari koje mi, barem tako vjerujemo, nikad ne bismo učinili... U predstavi igraju Enes Vejzović, Ivica Vidović, Biserka Ipša, antonija Stanišić Šperanda, Siniša Ružić, Ivana Roščić, Nenad Cvetko, Ana Kvrgić, Ranko Zidarić, Iva Visković, Ivana Bolanča i Zoran Gogić.