Pogledajte "Život je san" u sklopu ciklusa "Gavella i Europlakat Vama"

30. 09. 2010.

U sklopu ciklusa "Gavella i Europlakat Vama" večeras pogledajte predstavu "Život je san" Pedra Calderona de la Barce u režiji Renea Medvešeka. "Život je san" jedan je od najljepših tekstova ikad napisanih u dramskoj književnosti, španjolski pjesnik scene stvorio je sugestivnu dramu, modernu onoliko koliko su moderni mašta i priča, sloboda i okrutnost, tmina i san. U predstavi igraju Darko Milas, Franjo Dijak, Hrvoje Klobučar, Sven Medvešek, Ozren Grabarić, Nataša janjić, Dijana Vidušin i Sven Šestak. Ulaznice nabavite na blagajni kazališta po cijeni od 20 kuna!

Preminuo Vanča Kljaković

17. 09. 2010.

U četvrtak, 16. rujna 2010. na Korčuli je u sedamdesetoj godini preminuo Vanča Kljaković, poznati scenarist i redatelj. Rođen je u Splitu gdje je završio Klasičnu gimnaziju, glumu je diplomirao na Kazališnoj akademiji u Beogradu, a kazališnu režiju u klasi dr. Branka Gavelle u Zagrebu. Od 1955. do 1970. je bio zaposlen kao glumac u Dramskom kazalištu "Gavella" nakon čega prelazi u slobodnjake. U kazalištu "Gavella" režirao je čitav niz suvremenih i klasičnih komada poput "Što je vidio sobar" Joea Ortona, "Spašenih" Edwarda Bonda, "Amerika, Amerika" Tomislava Bakarića, "Lifta za kuhinju" Harolda Pintera, "Tango" Slavomira Mrožeka, legendarnog "Jazavca pred sudom" Petra Kočića koji je doživio čak 331 izvedbu. Igrani su njegovi tekstovi "Vilim osvajač", "Hanibal", "Aleksandar", "Bobo" i "Teštamenat" koji se, u režiji Zorana Mužića, na sceni kazališta "Gavella" zadržao punih sedam godina i doživio 117 repriza.

Premijera predstave "Tartuffe" u kazalištu "Gavella"

07. 09. 2010.

U petak, 10. rujna 2010. u 19,30 sati u kazalištu "Gavella" održat će se premijera predstave "Tartuffe" J. B. P. Molierea, u režiji talijanskog glumca i redatelja Marca Sciaccaluge. "Tartuffe", taj blistavi Moliereov obračun s licemjerjem, i to ponajprije vjerskim, jedna je od onih klasičnih komedija koje još uvijek djeluju provokativno i izazovno, jurišajući sa scene na koroziju što nagriza svako društvo, nekad i danas. Jer ljudska je glupost vječna i, čini se, neuništiva, a Moliereovi je tekstovi grozničavo žele razotkriti. U predstavi igraju Dubravka Miletić, Enes Vejzović, Nataša Janjić, Filip Križan, Ivana Roščić, Hrvoje Klobučar, Sven Šestak, Dijana Vidušin, Ozren Grabarić, Ivana Bolanča, Nenad Cvetko i Đorđe Kukuljica. Scenografiju potpisuje francuski glumac scenograf i kostimograf Jean-Marc Stehlé, kostimografiju Marita Ćopo, a glazbu Arturo Annecchino.

Tiskovna konferencija - najava sezone 2010./11.

03. 09. 2010.

U srijedu, 8. rujna 2010. u 11,00 sati u Atriju kazališta održat će se tiskovna konferencija na kojoj ćemo najaviti novu sezonu, sezonu 2010./11. Tiskovnoj će konferenciji prisustvovati redatelji premijernih predstava: Marco Sciaccaluga, Samo M. Strelec, Boris Svrtan, Krešimir Dolenčić, Mateja Koležnik te Darko Stazić, ravnatelj kazališta "Gavella".

Započinje upis pretplate za sezonu 2010./11.

01. 09. 2010.

S početkom rujna započinje i upis pretplate za sezonu kazališta "Gavella" 2010./11. Svakim danom, osim nedjeljom, od 9,30 do 19,30, na blagajni kazališta možete izabrati jednu od Gavellinih kartica koje Vam omogućuju razne pogodnosti. Od početka sezone 2010./11. nudimo Vam mogućnost individualne kupnje ulaznica po kliznim cijenama! Sve informacije saznajte u propagandi, tel 01/4864601, na blagajni kazališta, tel 01 4864616, ili na http://www.gavella.hr/hr/o_kazalistu/cjenik